Брудний скандал в Радикальній Партії Олега Ляшка

1 406


«Бігати з вилами і дурний може… Ілля Смичок «смикнув» всі гроші… Це є звичайний хапуга, це є звичайний партійний злочинець, вигодований партією «Батьківщина», — переконує Віталій Піковський, який називає себе екс — керівником Житомирського обласного виборчого штабу Радикальної Партії Олега Ляшка.

Говорить Ілля Смичок, помічник народного депутата України Олега Ляшка: «Ти гнида, бл…дь!»

Напередодні президентських виборів брудний скандал спалахнув у Житомирському обласному штабі Радикальної Партії Олега Ляшка — четверо працівників, грюкнувши дверима, залишили передвиборчий марафон і «вивернули кожуха», оприлюднивши доволі неприємні, вражаючі подробиці партійного життя!

Обурені члени Радикальної Партії звернулись до журналіста з хвилюючою розповіддю про незабутні враження, отримані під час роботи у Житомирському обласному штабі. Зустріч відбулась у готелі «Житомир», розмова фільмувалась.

Екс — радикалка Лєра Величанська як дві краплі води схожа на Моніку Левінські. Вона працювала в партійному виборчому штабі секретарем — діловодом і розповіла про настирливі сексуальні домагання та використання ненормативної лексики з боку голови районної організації Романа Мусійчука, про образливі матюки та штабні фінансові негаразди в діяльності Іллі Смичка, помічника народного депутата України Олега Ляшка, про понаднормову працю тощо.  Лєру раптово звільнили з роботи в день її народження нібито у зв`язку з ліквідацією посади, хоча на її місце того ж самого дня влаштували «свою», більш поступливу людину.

Колишній керівник обласного виборчого штабу Віталій Піковський розповів, що не має грошових претензій до керівних партійців, тому що вимагав попередньої оплати і вважає себе самодостатнім чоловіком. Але його «дістали» фінансові фокуси, коли на поточну діяльність не виділялось жодної копійки, а найманих працівників з агітаційних наметів безсовісно «кидали» на гроші. «Хочеш працювати? Купляй все за свої кошти!», — заявляв Ілля Смичок. Віталій Піковський зателефонував до центрального виборчого штабу, де йому пояснили, що фінанси на поточні витрати справно надходять до штабної кишені Смичка. «Смичок „смикнув“ всі ці гроші, а нас посадив на голку самозабезпечення», — переконує Віталій. Вступ нових членів до партії відбувається за дивною процедурою: з кандидатів луплять по 50 гривень, заяви приймають, партійні квитки не видають. Але найбільше Віталія вразив випадок, коли Ілля Смичок відмовив у допомозі матерям бійців Житомирської 95 — ї аеромобільної бригади. Жінки просили посприяти у наймі автомобіля для транспортування харчів та речей в район бойових дій під Слов`янськом.  «Цих хєрових прошаків буде до хріна і на хрін вони нам потрібні!», — відгукнувся на прохання матерів партійний шеф. Згодом Ілля Смичок пояснив таку громадянську позицію недоречністю розсекречувати місцезнаходження військової частини тощо! Досхочу надивившись на весь той бруд, що квітне в партійних лавах, Віталій зневірився у порядності «людей з вилами» та пішов геть.

Анатолій і Ольга Круковські (брат з сестрою) представляють офіційно зареєстрований Овруцький районний осередок Радикальної Партії. Але стосунки з керівництвом теж не склалися. Активісти звинувачують Іллю Смичка у зловживаннях, створенні штучної плинності кадрів з метою привласнення коштів.

Розповідають, що звернення громадян взагалі не розглядаються! Ольга Круковська навіть скаргу написала самому Олегу Ляшку, але її лист в найкращих бюрократичних традиціях опинився в руках Смичка. Зателефонувавши йому з приводу обіцяного розрахунку, Ольга почула у відповідь звичні слова «ти гнида, бл…дь». Партійний керівник не знав, що розмова записувалась і висловлювався брутально. Круковські вимагали розрахунку за виконану роботу, а Ілля Смичок всіляко відкладав зустріч, посилаючись на зайнятість і на те, що вони не прийшли в обумовлений час. Але колишні колеги все ж рвонули до штабного офісу. Відбувся гучний скандал, ледь не дійшло до бійки, гриміли взаємні звинувачення і погрози. Дружня зустріч однопартійців закінчилась тим, що Круковські буквально «видушили» із Смичка гроші і записали всю циркову виставу диктофоном.

Наступного дня я розмовляв з помічником Олега Ляшка. Партайгеноссе Смичок не відав, що подробиці брудного скандалу задокументовані, тому хвацько захищав честь свою і партії, переконував, що ніякого конфлікту між ним і колишніми колегами не існує, а є протиріччя між Круковськими та іншими однопартійцями. Причина — хворобливий кар`єризм і надмірна амбіційність активістів, котрі мріють обійняти керівні посади шляхом пожирання соратників. Стосовно грошового забезпечення партайгеноссе висловився у тому сенсі, що, мовляв, якщо фюрер Радикальної партії є народним кандидатом у Президенти, то про якісь додаткові гроші, крім передбачених державою на поточні витрати, не може бути й мови! З чого напрошується висновок про вірогідність приховування справжніх джерел фінансування виборчої кампанії Олега Ляшка і тіньового обігу «чорної» готівки. Отримувати 8 тисяч гривень на місяць (як свідчить Круковський Анатолій), обіцяти і платити партійним функціонерам по 6 тисяч гривень (підтверджено аудіозаписом) і ще базікати про якусь «народність» виборчої кампанії Ляшка? Це дуже схоже на блюзнірство, особливо у порівнянні з тотальним зубожінням пересічних українців.

Споглядаючи цю запеклу «боротьбу за народне щастя» між затятими партійними друзями, яка нагадує війну павуків у банці, у мене склалось враження, що для багатьох партійних діячів виборчі перегони, як і сама влада — то лише джерело швидкого збагачення. Люди, які заради грошей ладні перегризти одне одному горлянки, навряд чи будуть опікуватись проблемами інших.

Чхати вони хотіли на нас з вами, на весь український простий люд!

21 травня Анатолій Круковський повідомив про незваних візитерів, постукавших у двері його житла, один з яких назвався представником Народної самооборони з Коростеня і погрозливо попередив Анатолія про вірогідність жорсткої адекватної реакції на розповсюдження інформації про внутрішньопартійні чвари. А до журналіста звернувся Ілля Смичок, ми погомоніли про попередню публікацію Здійснено напад на членів Радикальної партії Олега Ляшка, про скарги екс — колег та про ворожу агентуру. Ілля пообіцяв притягти до суворої партійно — судової відповідальності всіх наклепників, стверджував, що виборча кампанія фінансується у межах законодавства, бідкався, що до партійних лав часом потрапляють випадкові люди і погодився дати інтерв`ю лише після президентських виборів. Пізніше діалог поновився і я зробив вигляд, що не помічаю, як пан Смичок записує нашу розмову диктофоном. Потім мене знову неодноразово турбував стурбований Круковський …

Я не мав намірів оприлюднювати цей матеріал під час передвиборчих перегонів, аби не зашкодити рейтингу кандидата у президенти Олега Ляшка та його вилам. Але радикальні партійці не дають спокою і, не доведи Господи, ще повбиваються за гроші та сфери впливу! В той час, коли всеукраїнський народний герой відчайдушно кидається з вилами на об`єктиви телекамер, товариші по партії поливають одне одного брудом. Та й помічник народного депутата Ляшка Ілля Смичок фактично благословив цей матеріал до друку — ввічливо, без матюків.

Рекомендую запастись попкорном і переглянути повчальний документальний фільм Брудний скандал в Радикальній Партії Олега Ляшка. Приємного перегляду.

«Віктор Котенко»

 svoboda.zhitomir.ua