На злодієві шапка горить… або Народна мудрість проти Михайла Манцурова

830

Влітку минулого року на Харківському телеканалі «SIMON» в ефір вийшов сюжет «На Салтовке сгорел дорогой мерседес…». Йшлося про випадок, який вразив своєю цинічністю: 22 червня близько четвертої години ранку біля під’їзду невідомі підпалили автомобіль журналіста. Так гучно хтось відзначив річницю початку Великої вітчизняної війни!

Випадок привернув увагу громадськості. Не лишилися осторонь і колеги-журналісти. Віктор Піддубняк
дав інтерв’ю Медіагрупі «Об’єктив». З того часу в Харкові, і навіть в тому ж самому мікрорайоні, згорів не один автомобіль. У вирі подій випадок почав забуватися…. І таки зовсім стерся б з
пам’яті харків’ян, якби той, кому, очевидно, не хочеться стати звинуваченим у скоєному злочинові,
сам себе не викрив. Доки тривало слідство (справа й до цього часу не закрита), Михайло Миколайович
Манцуров звернувся до суду з позовом про захист честі, гідності та стягнення з Віктора Піддубняка
моральної шкоди в розмірі понад 34 тисячі гривень. Суддя Харківського районного суду Пілюгіна 3 березня 2012р ухвалила заочне рішення, оскільки, мовляв, відповідач Піддубняк не з’являвся на судові засідання. Хоча, про що нам достеменно відомо, журналіст жодного разу не отримував
повісток та про існування справи взагалі не здогадувався. Конверт з ухвалою про відкриття провадження (відкрито в жовтні 2011 року) «підкинули» в поштову скриньку аж у березні 2012 –го (до речі, після ухвалення рішення!).

Рішення зобов’язує Віктора Піддубняа, крім відшкодування 750 грн моральної шкоди) спростувати
недостовірну інформацію про Манцурова Михайла Миколайовича, яку він поширив. Але той, хто уважно
переглядав сюжет (http://www.objectiv.tv/240611/57517.html) , не міг не помітити, що Піддубняк не поширював інформацію про Манцурова М.М! В сюжеті жодного разу не згадується його повне ім’я, і лише одного разу звучить прізвище, володарів якого в одному лише місті Харкові декілька сотень!

Але Михайло Миколайович, як і суддя О.М. Пілюгіна, на таку «дрібничку» уваги не звернули. От і виходить , що спрацювала народна мудрість «На злодієві шапка горить». Якби Михайло Манцуров, дійсно, не був причетний до спалення автомобіля, він би навіть уваги не звернув на сказане журналістом. Але ж зачепило! Значить, таки причетний!

P.S. Нагадаємо, що конфлікт Манцурова М.М. з журналістами інформаційного агентства «Тій час» триває вже понад три роки і розпочався з появи в пресі матеріалів, що викривають його участь в земельних махінаціях на території одного з садівничих товариств поблизу Харкова.

Ольга Сергієнко,
Харків

Письма в редакцию: Информационно-аналитический портал job-sbu.org