Вугілля за ціною життя українців

628

Доки українські війська продовжують відбивати окуповані російськими спецназівцями і терористами території сходу країни, їх менш патріотичні колеги проводять оборудки і схеми, через які ДНР отримує кошти на своє утримання.

І головні герої тут – ті люди, які раніше мали працювати задля гарантування безпеки України. Парадокс? А от і ні.

З достовірних джерел відомо, що на даний момент, через контрабандні маршрути з ДНР в Україну доставлено 25 000 тонн вугілля. Цією схемою керують кілька осіб: Ігор Сало – російський бізнесмен, який займався захопленням фармацевтичного бізнесу в Україні (зокрема рейдерством інсулінового заводу «Індар»); Валерій Омельченко – екс-нардеп, який має стосунок до кількох шахт у Макіївці і разом із Сало забезпечував захоплення «Індару»; Костянтин Бриль – генерал-майор СБУ, який був замішаний у кількох корупційних скандалах, має домовленості щодо вугілля з Центроенерго в Києві; Володимир Орлов, екс-начальник Сумської та Луганської митниці, який зараз працює в прокуратурі і мав би піти з держслужби через люстрацію.

Моя новая галерея
Саме ця команда забезпечує «кришування» процесу в Україні і має домовленості як з чиновниками Російської Федерації, так і з маріонетковим урядом ДНР. Зокрема, саме в.о. міністра міністра вугільної промисловості та енергетики ДНР Євгена Файницького призначено на цю посаду саме за сприяння Ігора Сало. Тепер же урядовець «новоспеченої» республіки має віддячити російському бізнесмену. І він це робить… тисячами тонн вугілля.

Пройти митницю на кордоні цьому вантажу доволі легко (при такому «кришуванні»). Розмитненням займаються спеціалісти в питаннях контрабандного товару – В’ячеслав Асанов і Артур Гарибян. Ці люди відомі у Харкові як найбільші контрабандисти в регіоні. Раніше вони займалися нелегальним перевезенням тканин. Тепер же у ціні зовсім інший товар.

Наразі розмитнюється 15 контейнерів з вугіллям і ведуться переговори щодо подальшого вантажу. Все вугілля привезено за фальшивими документами, які зроблені через старі зв’язки Файницького і Бриля в СБУ. Об’єми завезеного вугілля невеликі (в масштабах країни). Але це тільки початок, так сказати, проба. Далі, якщо схема покаже свою ефективність, підуть сотні тисяч тонн. Гроші, які платитимуть за вугілля з бюджету України – підуть частково і в ДНР. Тобто платники податків, звичайні українці, будуть фінансувати «днрівську» армію, яка вбиває наших військових. Абсурд? Проза життя.

Україна наразі і має війну, бо довірила вищі посади безпеки і охорони правопорядку людям, для яких ця країна – просто годівниця.

І ми втратимо все, якщо цього не змінимо.

http://antikor.com.ua/articles/22846-vugillja_za_tsinoju_hittja_ukrajintsiv