Влада Житомира цькує підприємців — квіткарів

563

У Житомирі чиновники – самодури вирішили відправити у потойбічний світ загиблим Героям Небесної сотні подарунок — величезну купу квітів упереміш з підприємцями – квіткарями. А щоб зайве не перейматись складнощами телепортації, винахідники запроваджують перевірений попереднім антинародним режимом надійний метод – вбити квіти разом з квіткарями, яким пропонують розоритись і здохнути з голоду

18 червня 2014 р. у Житомирській міській раді патріоти одержали перемогу — під загрозою грандіозного народного бунту депутати з другої спроби перейменували вулицю Московську на Героїв Небесної сотні. Під час баталій не трапилось масових вбивств і палаючих шин, хоча за увічнення старої назви і доброї пам’яті про Росію вперто голосували місцеві комуністи та соратниця екс — мера – регіонала Володимира Дебоя, колишня секретар міської ради Валентина Леонченко.

Але хіба може недобита влада у боротьбі з власним народом стриматися від бандитизму ? Звісно ж, що ні.

І хоча в Житомирі відстрілювати людей відкрито вже не ризикують, напади влади у стилі «а – ля Янукович» не припиняються.

10 вересня 2014 року о 6 годині ранку на підприємців, котрі торгують квітами на вулиці Героїв Небесної сотні, було вчинено розбійний напад з використанням важкої техніки – це інспекція з благоустрою робила спробу зруйнувати торговельні палатки на виконання особистого доручення секретаря Житомирської міськради Любові Володимирівни Цимбалюк. Відомо, що депутат – мажоритарник Любов Володимирівна ще влітку 2013 року знялася з кубла хазяйки мережі перукарних салонів краси «Шарм» і за пропозицією регіонала Володимира Дебоя всілася у тепленьке кубельце секретаря міськради, заявивши, що хоче бути, цитую … комунікатором між депутатами і виконавчою владою. Але одна справа бути «палікмахером», інша –«комутатором», а ще інша – виконувати обов’язки міського голови, керуючись підкилимними домовленостями між «режимною» владою і так званою «опозицією». Це вам не манікюр з педикюром і хімічною завивкою мізків!

Справа в тому, що від «особистого доручення» «комунікатора» за версту смердить криміналом, тому що законних підстав для вчинення погрому квіткарів не існує, а в діях пані Цимбалюк і компанії присутні ознаки кримінального злочину, відповідальність за який передбачена статтями 206 і 364 Кримінального Кодексу України у вигляді тривалого позбавлення волі («Протидія законній господарській діяльності», «Зловживання владою або службовим становищем»). Так вважають юристи, так вважають підприємці, яких цькують. Тому що гвалтування владою квіткарів не обгрунтоване ні відповідним рішенням Житомирської міської ради, ні якоюсь судовою постановою тощо. Підприємці кажуть, що пані Цимбалюк посилається на рішення міської ради № 812 від 2006 року про скасування дозволів на торгівлю, хоча насправді те рішення взагалі не стосувалось квіткарів з вул. Московської.

А ось про що «комутатор» знає, але мовчить: у лютому 2012 року рішенням Житомирської міської ради №308 та угодою про співпрацю міськвиконкому з громадським об’єднанням «Квіти Житомирщини» комунальному підприємству «Зеленбуд» було дозволено виготовити проектну документацію та збудувати торговельні салони для реалізації квітів за адресою вул. Московська, 8 – 10.

Тобто, у Житомирі мав запрацювати справжній комунальний ринок для людей!

Квіткарі сплатили за документацію 10500 гривень, отримали всі обов’язкові дозвільні документи (санстанція, архітектура, МНС, ДАІ тощо) і … вперлись у глуху стіну. Тому що сьогодні, як і за попередніх режимів, представники влади надають перевагу корупційній схемі, за якою окремим депутатам та іншим наближеним до годівниці мафіозі базарна земля за безцінь надавалась в довгострокову оренду з правом подальшого викупу. Тому сьогодні ці щасливчики за гарні гроші здають торговельні павільйони в оренду, частину надходжень сплачують до бюджету, а всі інші кошти, які рахують туго набитими лантухами, складають до особистих схованок – своїх і чиновників. Застосування цієї схеми суттєво впливає на ціноутворення і боляче лупить по кишенях простих людей, покупців та підприємців – орендарів.

То чи могла мафія змиритись з тим, щоб у Житомирі запрацював взірцевий ринковий острівець європейського типу ? Звісно, що ні – хто ж тоді буде казково збагачувати депутатів і державних службовців ?!

Схоже, що саме з цієї причини можновладці цькують підприємців, намагаючись загнати їх, немов отару овець, до стійла базарних орендодавців, щоб стригти гроші, як вовну. Всі інші балачки про нібито опікування інтересами житомирян – то лише прикриття і пуста демагогія. При цьому владне кодло не цурається користуватись брудними методами, такими як спроби насильницького руйнування торговельних місць, поширення провокаційних листівок «за дорученням секретаря міської ради», натравлювання на квіткарів інших підприємців, відверта брехня про палке бажання житомирян купляти квіти біс його знає де та втричі дорожче, маячня про вимоги всього житомирського базарного «стада овець» знищити квітковий оазис тощо.

Я переконаний, що жоден житомирський підприємець не заперечував би проти зниження в декілька разів орендної плати за умови повернення приватизованої базарної землі у комунальну власність і укладання прямих, без штучних посередників, договорів оренди з органами місцевої влади. Я переконаний, що жоден громадянин Житомирщини не буде заперечувати проти суттєвого зниження роздрібних цін на товари широкого вжитку. Я переконаний, що на вулиці Героїв Небесної сотні цілодобово повинні знаходитись квіти.

Лише нещодавно, 24 вересня 2014 року під час сесії міської ради, на якій виступили представники квіткового бізнесу, в.о. міського голови пані Цимбалюк нарешті згадала, що в Україні існує законодавство і заговорила про проведення громадських слухань після того, як переконалась, що «взяти на понт» і швиденько розправитись з квіткарями не вийде – саме про це свідчить її палка промова (див. Відео з 10 хв. 36 с.). Квіткарі переконані, що таке раптове прозріння пов’язане з намірами спритників використати мафіозне лоббі для фальсифікації волевиявлення громадян, підмінивши його фіговим листям зразка «слухали — постановили».

У квіткарів є чудовий, затверджений головним архітектором міста, проект побудови «Квіткового пасажу», який органічно впишеться в архітектуру Житомира та стане справжньою перлиною міста і достойним вшануванням пам’яті Героїв Небесної сотні. Підприємці планують самостійно, за свої кошти збудувати цей архітектурний витвір, на чому бюджет міста заощадить не одну сотню тисяч гривен, а житомиряни буквально будуть «купатися у квітах». Але ж тоді слуги народу не зможуть отримувати «відкати»…

1 жовтня 2014 р. підприємці — квіткарі звернулись до прокуратури Житомирської області з вимогою відкрити кримінальне провадження проти чиновників Житомирського міськвиконкому і особисто в.о. міського голови пані Цимбалюк Л.В. за ознаками злочину, передбаченого ст.ст. 206, 364 Кримінального Кодексу України.

Мені здається, що якщо прокурори звично засліпнуть і «не вбачать» тих ознак злочину, то у Житомирі запалають не лише шини …

Прийшла пора припинити свавілля зажерливої та знахабнілої житомирської влади і нарешті здійснити її справжню люстрацію !

http://svoboda.zhitomir.ua/zhur_ras/vlada-zhitomira-ckuye-pidpriyemciv-kvitkariv.html