«Розбій, грабунки, катування»: міліціонери з Донбасу написали відкритий лист-зізнання про перевертнів у погонах

624

В Донецькій області може вибухнути небачений скандал — краматорські співробітники МВС виклали в мережу інформацію про своїх колег, які, прикриваючись погонами, займаються відвертим бандитизмом. Лист краматорських міліціонерів спочатку з'явився на новинних сайтах Краматорська, але згодом був звідусіль видалений нібито до з'ясування всіх обставин та на прохання все тих же співробітників міліції. Лист нікуди не зник — його встиг зберегти блогер pauluskp. Рекомендую прочитати і насолодитися. Істинно тарантинівські сюжети — розбій, грабунки, катування.

Краматорські менти анонімно розповіли про катування та інші злочини у власних лавах. Лист видаляють з новинних сайтів Краматорська, посилаючись на «прохання» міськвідділу — мовляв, зараз йде слідство, а потім обов'язково організуємо прес-конференцію, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на блогера pauluskp.

Знаємо ми їх слідства.

А історії розповідають чудові. Краматорські менти обкрадали автомобілі в Горлівці і були затримані місцевими жителями. Раніше краматорські менти помилково катували своїх колег з Харкова, що працювали під прикриттям, а потім зам'яли прикре непорозуміння хабарем міністру.

Загалом, можна говорити про банду краматорських ментів, настільки відморожених, що навіть менш відмороженим ментам стало страшно.

Текст листа:

до Генеральної Прокуратури України

до Міністерства Внутрішніх Справ України

в інші Служби і Спецслужби

в Засоби Масової Інформації

Краматорські міліціонери здійснювали крадіжки майна громадян з їхніх автомобілів.

І чому серед краматорських міліціонерів є «перевертні в погонах»?

11.06.2013 року у Центрально-міському районі м. Горлівки Донецької області затримані співробітники відділу карного розшуку Краматорської міліції оперуповноважені Жемердей В., Коровченко А., Матигін А., які розкрили автомобіль і намагалися викрасти приватне майно власника автомобіля.

Мешканці району почули звук сигналізації, що спрацювала в автомобілі, вибігли на вулицю та прямо в автомобілі затримали оперуповноваженого Жемердея В., який знаходився на водійському сидінні автомобіля в в'язаних рукавичках з відмичками для замків автомобілів. Його подільники оперуповноважені Коровченко А. і Матигін А. знаходилися осторонь на «шухері». Краматорські міліціонери знахабніли до того, що скоювали крадіжки з автомобілів громадян, пересуваючись на службовому автомобілі Краматорської міліції ВАЗ 2109 з номерами прикриття. Питання. Куди дивився черговий Краматорської міліції, коли ввечері на стоянці службового транспорту міліції був відсутній автомобіль? Відповідь. Можливо він був у «темі» з «перевертнями в погонах».

Після інциденту черговий Горлівського міського управління міліції негайно повідомив про затримання черговому Краматорської міліції, той у свою чергу, повідомив в.о. заступника начальника — начальника кримінальної міліції Краматорського МВ підполковника Горбатенкова В., який разом зі своїм «вірним псом» в.о. начальника карного розшуку Краматорська майором Бурсаком А. негайно виїхали в м. Горлівку «з валізою грошей з «общака» карного розшуку для вирішення питання».

Колектив Краматорської міліції просить нагадати про гучну справу про вбивство з обезголовлюванням судді Фрунзенського районного суду м. Харкова Трофімова та членів його сім'ї, розкриття якого відсунулося далеко назад через втручання співробітників відділу карного розшуку міліції Краматорська на чолі з тими ж керівниками Горбатенковим В. та Бурсаком А., які допомогли не розкрили, а приховати цей злочин.

Так, наприкінці грудня 2012 року до командира відділення роти патрульної служби міліції прапорщика Талащенка С. звертається його знайомий «міняла», який займається незаконним обміном грошових коштів на центральному ринку Краматорська та знаходиться «під дахом» цього міліціонера. У зверненні він вказує, що незнайомі йому особи на нього «наїжджають» і за ним ведуть спостереження. Міліціонер Талащенко С. звертається за допомогою і з пропозицією «зрубати грошей» до самого корумпованого міліціонера Краматорська підполковника Горбатенкова В., який, в свою чергу, 03.01.2013 року організовує «засідку» і затримання кривдників «міняйли». У затриманні брали участь до 20 співробітників карного розшуку міліції Краматорська на чолі з тими ж керівниками Горбатенковим В. та Бурсаком А., які після затримання доставили затриманих до кабінетів карного розшуку Краматорського МВ, де почали катувати псевдобандитів і вимагати від них за непритягнення до кримінальної відповідальності грошову винагороду. Під вагою тортур (затриманим одягали поліетиленові пакети на голову, застосовувалися електрошокери, струмом били по статевих органах, в анальні отвори вводилися гумові палиці), затримані зізналися, що вони є співробітниками управління оперативного відділу зв'язків МВС України і вели негласне спостереження з наступною оперативною розробкою «міняйл» м. Краматорська, так як, за наявною інформацією, викрадена колекція антикварних монет обезголовленого судді збувалася саме через них.

Після цього інциденту наказом Міністра Внутрішніх Справ Захарченка В.Ю. від 07.02.2013 року підполковник міліції Горбатенков В. був звільнений з органів внутрішніх справ, майор Бурсак А. і прапорщик Талащенко С. понижені у займаної посади, а черговий по Краматорському МВ майор Кноблох М., начальник Краматорського МВ полковник Паркан С., начальник управління карного розшуку обласної Донецької міліції полковник Грачов В. були попереджені про неповну посадову відповідність. Всі зазначені співробітники безпосередньо пов'язані між собою в подіях, що відбулися в той день.

Однак, підполковник Горбатенков В. перед виходом наказу міністра пішов на лікарняний і поїхав до Києва з «валізою грошей з общака карного розшуку» вирішувати питання до міністра Захарченка В.Ю. Вихід на міністра йому допоміг знайти начальник Краматорської міліції Паркан С. через свого покровителя генерального прокурора Пшонку В.П. Кажуть, підполковнику Горбатенкову В. вирішення питання обійшлося в 100 000 доларів США (грошова винагорода міністру Захарченко В.Ю.), щоб міністр вніс зміну до наказу не звільняти підполковника Горбатенкова В., а понизити в займаній посаді, як і його подільників — І ЦЕ ЙОМУ ВДАЛОСЯ! ВІН КУПИВ МІНІСТРА!

Таким чином, через чотири місяці, коли галас в міністерських кулуарах вщух, в кінці травня 2013 підполковник Горбатенков В. знову приступив до виконання службових обов'язків на посаді в.о. заступника начальника — начальника кримінальної міліції Краматорського МВ і на оперативних нарадах карного розшуку не втомлюється повторювати, що якщо він вирішив таке питання у резонансній справі, то йому під силу вирішення будь-яких питань.

Колектив міліції Краматорська втомився від беззаконня, вседозволеності, корумпованості даних співробітників міліції.

Міністр каже, що в міліції відбуваються реформи, позбавляються від старих, корумпованих співробітників, однак в Краматорській міліції ніяких реформ не відбувається, всю «погоду» в «кримінально-фінансовому світі» Краматорська будують зазначені співробітники. У Краматорську, незважаючи на численні скарги жителів Краматорська в обласну міліцію, у відкриту працюють приймальні пункти металу, зали ігрових автоматів, «кришує» всі незаконні торговельні точки, в основному з тютюновою та алкогольною продукцією, стоять у відкриту «міняйла»-валютники на ринках міста.

Звертаємося до міністра внутрішніх справ Захарченка Віталія Юрійовича, генерального прокурора України Пшонки Віктора Павловича з проханням навести порядок у Краматорської міліції, провести розслідування із залученням чесних фахівців, звільнити всіх причетних до криміналу співробітників. Зазначені вище співробітники, в тій чи іншій мірі, своїми діями або бездіяльністю безпосередньо причетні до всіх надзвичайних подій, що відбуваються в Краматорській міліції.

Ми дуже сподіваємося, що після звільнення зазначених міліціонерів в міліції Краматорська і в місті в цілому буде дотримуватися закон і порядок.

Сподіваємося, що наше звернення не залишиться без уваги. У разі, якщо «чорне знову виявиться білим», останні, які не втратили почуття справедливості міліціонери, стоятимуть перед вибором довіри до «системи» загалом.

З повагою, співробітники Краматорського МВ ГУМВС України в Донецькій області.

P.S. На жаль, а може бути і до сорому, список підписів не входить у комплект. За кожним прізвищем стоять наші сім'ї. Тут розглядається не тільки загроза звільнення, а й фізичного впливу. Проте сподіваємося на співпрацю зі слідством, розслідуванням, освітленням фактів у засобах масової інформації.

В лютому журналісти вже озвучували інфу про «міняйл» та розслідування вбивства харківського судді, посилаючись на свої джерела.

По материалам:  svoboda.zhitomir.ua