«Київрада та Попов! Давай досвіданья!!!»

1 169

Невігласна влада, що сама собі подовжує повноваження, використовуючи Конституційний суд, як щит для прикриття, тепер,всупереч закону, хоче позбавити киян виборів і депутатів Київради так само, як позбавила самоврядування, Магдебурського права та права киян обирати мера столиці.

Вже рік Київ, столиця України живе без обраного киянами мера, а порядкує усім – призначений гауляйтер Попов, що керує депутатами Київради, які вже одного разу подовжили собі повноваження і нині бажають дерибанити київське майно ще багато років, оскільки влада в особі Януковича і Партії регіонів більш за все боїться, аби у столиці зявився обраний народом мер, та нова, вже стовідсотково опозиційна рада, позяк Київ – місто де Янукович – поза законом.

Тож, аби показати продажним і ручним прихвосням влади, що вважають себе депутатами, що активна київська громада не вважає їхню діяльність більше легітимною,під стінами мерії, було проведено пікет мета якого – нагадати покидькам Януковича, що 2 червня у нинішнього скликання Київради закінчуються повноваження та з наступного дня діяльність депутатів вважатиметься нелегітимною.

Учасники акції, на чолі з активістами ГО «Київське віче» та ГО «Київський культурний трибунал», зважаючи на закінчення каденції діючої Київради, не лише донесли до депутатів інформацію про те, що кияни відслідковують їхню вакханалію у Київраді, а й вимагали від них та Голови КМДА О.Попова негайного оприлюднення, передбаченого Законодавством України звіту про діяльність, направлену на розвиток Києва та за для благополуччя київської громади.

Аби депутати наглядно могли бачити як стікає їхній час депутатства, біля будівлі було встановлено символічний лічильник з надписом: "Цій Київраді залишилося 11 днів". Поруч з екраном -"лічильником" припаркували макет автобусу для в’язнів з написом: "Київрада і Попов! Давай досвіданія". "Маршрут: Київрада - прокуратура - суд - в'язниця". І мітингувальники впевнені, що саме цим маршрутом більшість запроданців з нинішнім мандатом депутата Київради таки відправляться після зміни влади у столиці.
До мітингувальників долучились громадяни, які протестували проти забудови території по ряду вулиць столиці, зокрема, вул. Тимірязєва і просп. Науки.

Учасники події скандували: «Київрада та Попов! Давай до свіданія!» та закликали киян долучитись до наступної акції, яка 26 травня проходитиме під стінами історичної будівлі Гостинного двору, безсоромно привласненої бандитами, що діяли на чолі з родиною Януковича. Наступна акція передбачатиме створення живого ланцюжка «Ганьби влади та єднання киян в єдину силу, направлену проти знищення Києва».
Один з ініціаторів пікету, голови ГО «Київський культурний трибунал» Костянтин Клімашенко озвучив один з основних меседжів акції та звернувся до киян зі словами: «Дату виборів до сих пір не проголошено. Київ не може залишатись без влади! Це - велике місто, яке має жити і працювати. В свою чергу, депутати, які сьогодні приймають чергові рішення щодо дерибану столичного майна на чолі із гауляйтером Олександром Поповим та секретарем Київради Галиною Герегою з 2 червня управляти містом права не матимуть. Тому, допоки не буде вибрано легітимну міську раду, незалежна громадська рада «Київське віче», до складу якої увійшли численні, по справжньому діючі на користь міста, громадські об’єднання та окремі активісти-патріоти запрошують киян самім управляти своїм містом».

Як відомо 2 червня 2013 закінчується визначений Конституцією термін повноважень Київської міськради і мера столиці. Згідно з Конституцією, їх повноваження не можуть бути продовжені.

Парламентські фракції Партії регіонів і комуністів відмовляються голосувати за призначення виборів у Києві.

Конституційний суд почав розглядати подання депутатів від Партії регіонів про терміни проведення виборів Київради та мера міста.

Під час акції, активістам вдалося зібрати 300 підписів небайдужих до майбутнього Києва мешканців міста, поставлених під зверненням київської громади до Голови КМДА та Депутатів Київради. Кияни звернулись до очільників столиці з вимогою у 5-денний термін, з моменту отримання, відзвітувати на сторінках муніципальних ЗМІ в рамках п’ятнадцяти поставлених запитань.

Завтра згадане звернення буде передано до КМДА. Тож, щиро сподіваємось, що врешті, кияни дізнаються про всі «добрі» справи, скоєні на збиток київській громаді командою депутатів, що на чолі із бригадирами Черновецькими& Поповими.

Віктор Таранов

№ 15\5 від 22.05.2013 р.
Голові КМДА О.П.Попову
Депутатам Київради
ГО «Київський культурний трибунал»
Представників громади м. Києва
Представників громадського руху м.Києва

ЗВЕРЕННЯ

У зв’язку із закінченням каденції Київської міської ради громада м. Києва вимагає у негайному порядку підсумувати результати діяльності депутатів Київради та голови КМДА Олександра Попова, направленої на користь киян та розвиток Києва.

В рамках звіту перед киянами та виборцями, просимо сформулювати та оприлюднити на сторінках газети «Вечірній Київ» або іншого муніципального видання консолідований звіт щодо підсумків 5- річної діяльності депутатів Київради та голови КМДА Олександра Попова. Звіт просимо сформулювати у вигляді відповідей на нижчезазначені, поставлені Київською громадою та виборцями запитання:

Яка сукупна кількість рішень була прийнята депутатами Київради за період 5 років роботи?

Скільки об’єктів муніципальної власності було передано у приватизацію?

Яка кількість земельних ділянок, що належить київські громаді була передана у приватизацію? Якою є загальна площа земель переданих в приватизацію?

Яка кількість земельних ділянок, переданих в приватизацію була використана під приватну забудову?
Скільки муніципальних підприємств під час роботи діючої Київради було створене та яке з них найбільше та найприбутковіше?

Скільки муніципальних підприємств було передано у приватизацію? Які з них є найбільшими?

Які зі створених муніципальних підприємств є збитковими? Якою є загальна сума збитку, що покривається за рахунок київської громади від діяльності зазначених підприємств за період з 2008 по 2012 роки?
Скільки об’єктів культурного призначення було закрите, перепрофільоване та приватизоване? (окремо – кінотеатрів, бібліотек, музеїв, книгарень, видавництв)?

Якою є загальна площа зелених зон Києва, знищених під забудову?

Яка кількість судових процесів за період з 2008 по 2013 рік була ініційована громадою Києва, приватними підприємцями, компаніями тощо проти Київради?

Яку кількість судових позовів Київрада подала за цей період проти своїх опонентів: інших структур та осіб?

Яку кількість протестів винесла Прокуратура Києва на рішення Київради?

Яким є розмір цільового фінансування від підписання Києвомінвестиційних? Назвіть найбільші зі створених за рахунок інвесторів проекти, які, на сьогоднішній день, вже функціонують, які з них знаходяться на завершальній стадії.

Яка кількість об’єктів, створених за рахунок залучення інвесторів перейшла у приватну власність? Назвіть наймасштабніші з них.

Чи були притягнуті до відповідальності депутати Київради, які згідно із заявою О.П.Попова зробленою ним на початку його діяльності на посту голови КМДА обікрали бюджет Києва? Яким чином притягнуті до відповідальності чиновники, депутати КМДА компенсували вкрадені мільйони з бюджету м. Києва?

Згідно із Законом «Про доступ до публічної інформації» та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» Статті 4. Основні принципи місцевого самоврядування ( підзвітності та відповідальності перед територіальними громадами їх органів та посадових осіб);

Просимо оприлюднити інформацію в 5 денний термін з моменту отримання звернення.
Активісти громадського руху Києва, кияни