Инспектор ГАИ совершил разбойное нападение. Пострадавший в реанимации

627


Вінницький ДАЇшник разом із колишнім правоохоронцем та свої другом (раніше засудженим за вбивство), скоїли розбійний напад на автозаправній станції. Один із постраждалих й досі знаходиться в непритомному стані у відділенні реанімації. Дану подію правоохоронці тримають у цілковитій таємниці, — пишет местное издание tutvse.com.ua

Як відомо, із достовірних джерел, надзвичайна подія сталась 9 жовтня 2013 року на території АЗС «ОККО», що знаходиться по вул. Пирогова, 141. О 6.00 ранку троє громадян перебували в магазині заправки, коли злочинцями вже планувався напад на автомобіль одного з них.

У хлопців, що встигли вийти з магазину, виникло непорозуміння в розмові з нападниками, яке згодом переросло в криваву бійку. Правопорушниками виявились громадяни Петренко Є.І., Кочкін П.Л. і Барчишен В.В. (діючий працівник МВС, капітан міліції старший інспектор ДАІ Гніванського МВ УМВС України у Вінницькій області), які також прибули туди на своєму транспортному засобі.

За попередніми даними, пан Барчишен В.В. раніше працював у Шаргородському ДАІ та за серйозні недоліки в роботі був переведенний у Гніванське ДАЇ. Що ж до ситуації, що склалась на автозаправній станції, яка згодом переросла в зухвале пограбування мешканців міста, відомо, що капітан міліції Барчишен В.В брав у ній активну участь і разом зі своїми товаришами наносив сильні удари ногами постраждалим, які лежали на асфальті.

Після бійки, правопорушники заволоділи особистими речами, телефонами, грошима і навіть одягом. Залишивши хлопців помирати, Барчишен і команда вдалися тікати. У зв’язку з отриманням тяжких тілесних ушкоджень у вигляді закритої черепно-мозкової травми, один з постраждалих був госпіталізований в реанімаційне відділення 2 міської лікарні м. Вінниці, та й досі (станом на 16.10.2013) знаходится в непритомному важкому стані. Йому терміново потрібні донори, так як під час події він втратив багато крові.

На вищевказаній автозаправній станіції цілодобово ведеться відеоспостереження, тому автомобіль злочинців потрапив у об`єктив камер. На них було зафіксовано номер автомобіля, на якому вони тікали з місця пригоди. Найцікавішим фактом є те, що під час затримання пана Барчишена була вилучена вогнепальна зброя, яка вже довгий термін знаходиться у рошуку і проходить по інших розбійних нападах.

Від будь-яких офіційних коментарів прес-служба МВС України у Вінницькій області відхрещуєтся. Згадуючи тільки те, що інцидент був, але не акцентуючи увагу на тому, що в ньому, активну участь, брав їх співробітник.

За вказаним фактом, слідчим управлінням УМВС України у Вінницькій області 9.10.2013 відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України. (Розбійний напад). Наразі нам невідомо чи затримані порушники, чи ні. Але знаємо напевно, що пан Барчишен 15.10.2013 відвідував свій акаунт в одній із соціальних мереж.

После появления данной новости в СМИ, прокуратура опубликовала следующее сообщение:

Слідчим відділом прокуратури Вінницької області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення розбою, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень потерпілим, групою осіб, до складу якої входив працівник міліції.

Обставини справи: До міського відділу УМВС України у Вінницькій області звернувся громадянин із заявою про вчинений розбійний напад невідомими особами на нього і ще двох його знайомих. У зв’язку з тим, що під час розслідування встановлено, що у злочині брав участь працівник міліції, слідство передано до слідчого відділу прокуратури області.

На разі, з’ясовано, що троє осіб за попередньою змовою, діючи з корисливих мотивів та з метою викрадення особистого майна потерпілих, вчинили на них напад, поєднаний із насильством, небезпечним для їх життя й здоров’я. Нападників затримано працівниками оперативних служб УМВС України у Вінницькій області.

Слідчим відділом прокуратури області всім трьом оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України. За клопотанням слідчого прокуратури області судом обрано підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На даний момент проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на належну фіксацію обставин вчинення даного правопорушення.

По материалам:  roadcontrol.org.ua