Чоловічі вишиванки як модний тренд

1 461

Сегодня вишиванка чоловіча перестала бути виключно святковим варіантом. Якщо ви хочете купити вишиванку без зусиль можна знайти оригінальні варіанти і на кожен день. В основу такого одягу покладені традиційні національні візерунки, які зараз отримали буквально друге народження.

Чоловіча сорочка вишиванка або стримана футболка з принтом, що імітує вишитий орнамент, — це, перш за все, нерозривний зв’язок поколінь і демонстрація приналежності до сильного козацькому роду. Телеведучі і державні діячі одягаються в такий одяг, що уособлює патріотизм і вірність віковим традиціям.

Колись вишиванки були неймовірно символічні — вони були і оберегом, і вказували на місцевість, з якої стався чоловік. У кожному регіоні були свої складні візерунки і використовувалися певні кольори. Візирунок в різних областях України виконується по різному і кожен орнамент дає свою символіку також за візирунком можна зразу зрозуміти із якої ти області України.

Більшість з цих орнаментів застосовуються і зараз:

  • хміль символізує любов — він часто прикрашав сорочки молодих хлопців;
  • листя дуба гарантували заступництво Перуна, давали носію енергію, мужність, протегували у всіх починаннях;виноград уособлював верховенство чоловіка в сім’ї, його влада;
  • ромб з крапкою в центрі — «засіяне поле», символ чоловічого родючості.

Наші предки вірили, що всі ці знаки і орнаменти дійсно допомагають у справах, оберігають від негараздів і труднощів.

ЯК ПОЄДНУВАТИ ВИШИВАНКИ З-який сучасний гардероб.

Купити чоловічу вишиванку можна для важливих подій або на кожен день. В асортименті справжнього чоловіка мають неодмінно бути футболки, світшоти, сорочки. Сьогодні на таких предметах гардероба можна бачити різні орнаменти, більш адаптовані до сучасних динамічним реаліям, але від того не менш привабливі. Здебільшого, така чоловічий одяг прикрашається геометричними візерунками — стриманими, але дуже стильними.

Ті, хто свідомо вибирають такий одяг, хочуть наблизитися до свого національного коріння, доторкнутися до краси, століттями створюваної народом. Традиційно для вишиванок використовувалися білі або чорні текстильні полотна, а орнаменти на чоловічому одязі завжди відрізнялися стриманістю. Як правило, вишиті візерунки на чоловічих сорочках виконуються монохромними — це синій або червоний колір, але є і більш складні комбінації — наприклад, синій з чорним, жовтий із зеленню, червоний з білим.