Голову Запорізької облради звинуватили у хабарах за внесення питань у порядок денний

432

Запорізька обласна рада просить прокуратуру області перевірити озвучену на сесії 27 вересня інформацію про можливе вимагання грошей своїм головою Павлом Матвієнком з Партії регіонів за включення питань до порядку денного.
Винести такий документ на розгляд сесії запропонував сам Матвієнко у відповідь на заяви голів 2 сільрад Запорізького району області, які зачитав депутат Володимир Черленюх.

Відповідно до озвученої Черленюхом інформації, Матвієнко при особистій зустрічі із головами зазначених сільрад нібито вимагав від них перерахувати на наданий ним розрахунковий рахунок по 12 тис. гривень за внесення до порядку денного сесії питань про зміну меж сіл.

Черленюх також запропонував внести зазначені питання до порядку денного поточної сесії.

У свою чергу Матвієнко заявив, що інформація про вимагання ним грошей за внесення питань на розгляд депутатів - наклеп, і ніяких зустрічей із головами сільради він не проводив.

"Кажу, що це наклеп, я не зустрічався ні з яким головою сільради", - зазначив він, запропонувавши облраді прийняти звернення до правоохоронних органів із проханням перевірити інформацію, викладену в зачитаних заявах.

Матвієнко також запропонував депутатам проголосувати за пропозицію Черленюха про включення питань щодо сільрад у порядок денний, однак сам висловився проти їхнього прийняття, пославшись на те, що ці проекти рішень надійшли в облраду із запізненням і не одержали схвалення профільної комісії.

У результаті, це рішення підтримане не було - за його прийняття проголосували 17 депутатів.

Нагадаємо, Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти заступника мера Одеси Миколи Ільченка, депутата Одеської міської ради від Партії регіонів Олега Гоцуляка, а також проти директора комунального підприємства "Узбережжя" Олега Кухтея за підозрою в хабарництві.

За матеріалами: tyzhden.ua