СБУ знову затримала звинувачених у тероризмі націоналістів з Василькова

373

Представники Служби безпеки України знову затримали підозрюваних в організації теракту на День Незалежності. Про це "Українській правді" повідомив адвокат затриманих В'ячеслав Мартинюк.
"Шістьох осіб о пів на десяту ночі посадили в машину і повезли в обласне управління СБУ", - розповів адвокат.

"За ними приїхали, вручили повістки і сказали, що вони зобов’язані поїхати в управління СБУ", - уточнив він.

Мартинюк розповів, що троє затриманих є членами організації "Патріот України" - депутат Васильківської міської ради, глава комісії з питань молоді і спорту Сергій Бевз, Олексій Чернеча та Володимир Шпара.

Також було затримано депутата міськради Ігора Мосійчука, співзасновника спортивного товариства "Соловейко" імені Романа Шухевича Віталія Зателепу, Максима Бойко і Юрія Бондаренко.

Нагадаємо, 22 серпня співробітники СБУ у Василькові Київської області затримали п’ятьох активістів організації «Патріот України», які 24 серпня начебто планували здійснити вибух у Києві або передмісті за допомогою саморобного вибухового пристрою. За інформацією прес-центру СБУ, оперативники стверджували, що під час вибуху такого пристрою радіус ураження міг би перевищити 100 м.

До затриманих більше десяти годин не пускали адвоката. У ніч з 22 на 23 серпня затриманих звільнили.

23 серпня СБУ порушила кримінальну справу за фактом підготовки до скоєння терористичного акту, публічних закликів до скоєння терактів і незаконного виготовлення вибухового пристрою членами низки екстремістських громадсько-політичних організацій.

tyzhden.ua