Як зробити запис у трудовій книжці, якщо підприємство в зоні АТО

875

Мені потрібна порада, як змусити колишнего работадавця зробити запис у трудовій книжці про припинення ділових відносин. Справа у тім, що я працював у Ровеньківському професійному ліцеї, який зараз знаходится у зоні АТО. У листопаді 2012 року я став його директором, заключивши контракт з Міністерством освіти України на 5 років. У 2015 я виїхав з країни. Повернувся у листопаді цього року. У міністерстві мені пояснили, що зробили на мене наказ про звільнення по закінченню дії контракта та переслали його в обласний департамент освіти(який знаходиться зараз у місті Северодонецьк), де мені зроблять запис у трудовій книжці. Але у записі мені відмовили бо в наказі немає слів:»Зробити запис у трудовій про звільнення». У міністерстві пояснили що працівникам з АТО такого запису в наказі вони не роблять. Таким чином обласний депортамент освіти не робить запис бо мене приймало міністерство, а запис вони роблять по їх роспорядженню, а міністерство каже, що запис постійно робить обласне управління. Що мені далі робити?

Ответ:

Вам необходимо сделать письменные обращения, сначала в областное управление, получив ответ о необходимости распоряжения министерства, пишите в министерство приложив ответ областного управления. Далее Вы (или областное управление) получите либо распоряжение сделать запись, либо ответ о том, что запись делает областное управление, либо отписку.

Далее еще раз пишите в областное управление приложив Ваше первое письмо, их ответ, письмо на министерство и ответ министерства.

После этого Вам либо сделают запись в трудовой книге, либо напишут отписку. В случае отписки необходимо обращаться в суд, где ответчиком будет выступать областное управление.

Отметить ответ полезным. 0

Опубликовано в: Трудовое право