Галерею «Грифон» виселили з приміщення

521

Галерею «Грифон», що розташована в м.Київ на вулиці Костьольній, 6 виселили з приміщення. Про це «Свідомо» повідомив директор галереї Микола Овчінніков.

Він називає це силовим рейдерським захопленням новими власниками – туристичною компанією «Експрес Турс», яка придбала приміщення на незаконно проведеному Шевченківською радою аукціоні. Подія сталася 12 квітня.

«Рейдери запропонували упродовж 2 годин звільнити приміщення галереї і винести роботи більше 100 художників. Директором галереї «Грифон» було викликано озброєний наряд міліції завдяки якому вдалося досягти домовленості про те, що твори мистецтв будуть забирати художники протягом кількох днів. Проте нові власники не дотрималися домовленості, і в понеділок 18 квітня 2011 року майно галереї було привезено і кинуто під парадним будинку директора галереї «Грифон», - йдеться у повідомленні.

Працівники галереї зазначають, що через такі дії постраждали роботи художників: полотна, розбити роботи зі скла та кераміки.

Керівництво "Грифону" подало заяву від 7 червня 2010 року до Управління з питань комунального майна, приватизації та підприємництва Шевченківської райради з проханням включити приміщення до об’єктів, що підлягають приватизації. Листом від 1 жовтня 2010 року управління повідомило Галерею «Грифон» про продовження терміну оренди, а 13 жовтня - про те, що продовження терміну оренди не буде. Вже 31 грудня 2010 року влада повідомила, що спірне приміщення було приватизовано шляхом продажу на аукціоні.

svidomo.org