Папієв вважає побиття рибалок на Буковині бютівською маніпуляцією

525

Заяву партії «Батьківщина» про побиття рибалок на Буковині голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв назвав інформаційною маніпуляцією для відвернення уваги суспільства від факту затримання «бютівського» активіста, голови одного з чернівецьких ринків, за отримання хабара.

«Дуже організовано вийшла ця провокація, зважаючи на те, що в Чернівцях у суботу на хабарі $250 тисяч було затримано директора комунального підприємства «Калинівський ринок» І.Ринжука. Це людина з найближчого оточення колишнього міського голови, якого міська рада відправила у відставку, а "Батьківщина" не підтримала його відставку. Голову ринку затримано за хабар, а інформація про постраждалих людей з'явилась чомусь не в суботу, а в понеділок. Тому тут може бути застосована представниками опозиції технологія переключення уваги суспільства на інший інформаційний потік», - зазначив М.Папієв.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Партії регіонів, очільник Буковини закликав журналістів ретельніше перевіряти інформацію перед оприлюдненням, оскільки в надрукованих матеріалах багато неточностей.

Разом з тим він висловив подив, чому бійка сталася в суботу, а потерпілі до правоохоронних органів звернулися з заявою тільки у понеділок.

«Треба звернути увагу на те, як швидко пішла ця інформація від «Батьківщини». Кому-кому, а «Батьківщині» найперше треба було б розібратися зі своїм депутатом, щодо котрого зараз триває судовий процес через обвинувачення у вбивстві людини в Кіровоградській області», - зазначив Папієв, натякнувши про справу Лозінського.

Крім того, за словами М.Папієва, директор товариства "Блакитна нива" В.Пеліховський подав заяву, в якій він зазначив, що згаданий у публікації ставок не є придатним для ловлі риби, а подій, які описують деякі ЗМІ, на ставку не було.

Голова ОДА наголосив, що вимагає проведення неупередженого розслідування інциденту. Він наголосив, що якщо підтвердиться правдивість інформації щодо причетності до нього голови РДА, ця людина має понести найсуворішу відповідальність.

Нагадаємо, 16 квітня у райцентрі Заставна Чернівецької області кілька озброєних рушницями чоловіків у присутності голови Заставнівської РДА і райради Михайла Бойчука жорстоко побили чотирьох місцевих жителів, які вирішили порибалити на одному з платних ставків у райцентрі. Водночас голова Заставнівської РДА Михайло Бойчук звернувся до правоохоронних органів та прокуратури області з проханням провести розслідування по даному факту, що принижує його гідність, честь керівника та сім’ю.

Своєю чергою Партія регіонів, до якої «приписали» Михайла Бойчука, теж вимагає розслідування у цій справі.

zaxid.net