Зухвало побито журналіста і «народних самооборонівців»

553

«Я тебе, суко, виєбу і голову відріжу!», — погрожував дружині журналіста кримінальний авторитет, один з ватажків озброєного угрупування «Ніхто крім нас», тим часом як її тягали за волосся з мовчазної згоди начальника міліції

В кабінеті № 13 міськвиконкому бандити крали документи, кидали патріотів на підлогу перед земельною мафіозі Раїсою, тиснули ногами на голови і примушували вибачатися. Прибиральниці оперативно відмивали підлогу від крові.

Активісти «Народної самооборони» міста Коростеня ініціювали розслідування злочинної діяльності керівників місцевої влади, зокрема начальниці відділу земельних ресурсів міськвиконкому Раїси Петрівни Вигівської та поширювали інформацію про зловживання чиновників. Накопичувались свідчення постраждалих і свідків, документальні матеріали, новопризначений прокурор обіцяв провести кримінальне розслідування, активісти «автомайданили» під розкішним обійстям земельної мадам і вимагали її відставки.

Але у відповідь корумпована влада Коростеня для розправи над активістами найняла бандитів, котрі діють під прикриттям громадської організації «Ніхто крім нас». 14 березня озброєні «ніхто …» затримували патріотів, силоміць тягли їх до міськвиконкому у кабінет № 13 і там жорстоко катували. Тих, чиї прізвища значились у письмовому наряді — замовленні, били, кидали на підлогу перед мадам Раїсою, яка сяяла від задоволення, ставили ноги на їхні голови, примушували цілувати прапор і вибачатися перед земельною королевою. Кров лилася рікою, прибиральниці оперативно відмивали підлогу і знищували сліди погрому.

З приміщення нападники попередньо силоміць виштовхали дівчат — працівниць «Народної самооборони», а потім викрали стоси компроментуючих документів, наданих мешканцями Коростенщини, письмових свідчень і доказів зловживань чиновників.

З особливою жорстокістю нелюди знущались над журналістом, членом «Народної самооборони» Анатолієм Лазаренком і його дружиною Валентиною. Анатолію зламали ребра, пошкодили легені, в нього забрали і знищили мобільний телефон разом з флешками, на яких зберігалась зібрана інформація, після чого його запхали в автомобіль і збирались кудись вивозити, щоб добити. Дружину журналіста Валентину Лазаренко тягали за волосся, а один з ватажків бандитів, кримінальний авторитет Андрій Василенко заявив: «Я тебе, суко, виєбу і голову відріжу!». Цей злочин відбувався в присутності начальника міліції Коростеня Віктора Калітки, котрий стояв поруч і не втручався, а просто мовчки спокійно спостерігав. До якого ступеню морального падіння треба опуститись, щоб не захистити безпомічну жінку від знущань ?

Потім Раїса Вигівська вказала пальцем на ще одного активіста «Народної самооборони», Олексія, котрого бандити миттєво вхопили, затягли до кабінету і на догоду чиновниці побили.

Катували також і юриста «Народної самооборони» Михайла, який тепер змушений переховуватися.

Патріоти розповідають, що угрупування озброєних молодиків діє під патронатом голови міської ради, соратника Віктора Януковича, колишнього затятого керівного комуніста Володимира Москаленка, котрий мріє про федералізацію Коростенщини. Надходять нові свідчення про погрози фізичного знищення і терор, влаштований в Коростені найнятими владою бандитами. Ошукані підприємці і досить авторитетні люди розповідають про дикі шахрайства земельної мафії, коли одну ділянку офіційно оформлювали відразу на декількох бажаючих, попередньо злупивши з кожного десятки, а часом і сотні тисяч доларів !

А як реагує на такі сигнали міліція, прокуратура, СБУ ? Так само, як і попередні десятки років – мабуть, грошей вистачає всім. УМВС України в Житомирській області, в структурі якого нова влада поміняла лише керівного капелюха, залишивши під ним продажні мізки, душі, брудні руки, тельбухи і все інше міліційне лайно, розслідування почало звично, з брехні. На офіційному сайті обласної міліції з`явилось повідомлення, яке містить завідомо неправдиві відомості про нібито побутово – хуліганське підґрунтя злочину – мовляв, конфліктуючі сторони побились через суперечку за володіння службовим приміщенням. То чим закінчиться таке розслідування ? Нові старі керівні капелюхи в сбу, прокуратурі, державних адміністраціях теж оптимізму не додають, корупційні схеми продовжують діяти.

Журналіст Анатолій Лазаренко під час відомих подій на Майдані Незалежності отримав кульове поранення, виборюючи нашу свободу. «Небесна сотня» у боротьбі з державною мафією поклала свої життя. А на Житомирщині і зокрема в Коростені продовжують верховодити знахабнілі бандюковичі.

Жертви побиття повідомляють, що з метою введення громадськості в оману та незаконного втручання в розслідування кримінальної справи, 18 березня в мерії Коростеня відбулось ретельно зрежисоване дезінформаційне шоу за участі міського голови Коростеня Володимира Москаленка, представників озброєного бандформування, в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Демяненка, найнятих корупціонерами журналістів та деяких невстановлених осіб. Присутніх на шабаші побитого журналіста Анатолія Лазаренка і його дружину зацькували, перебіг подій перебрехали, а на завершення керівний міліціонер Житомирщини підтримав, похвалив і благословив учасників організованого злочинного угрупування, додавши, що такі « Ніхто …» вкрай потрібні сьогоднішній владі. Нагадаємо, що за минулої влади саме функціонери УМВС Житомирської області за добрі гроші озброїли велику кількість «тітушок» під прикриттям фіктивного членства у громадських формуваннях «сприяння міліції». Так що тенденція продовжується. Користуючись нагодою, пояснюємо, що згідно з діючим законодавством, керівний міліціянт вчинив кримінальний злочин, грубо втрутившись в перебіг досудового розслідування кримінальної справи.

Я не здивуюсь, якщо незабаром українці застосують єдиний можливий і дієвий механізм боротьби з державними бандитами — візьмуться за вили і нарешті власноруч знищать стару нову владу.

Тим часом земельна «мадам» Раїса Вигівська перебуває на лікарняному, подалі від людських очей …

По материалам: svoboda.zhitomir.ua