Який термін служби алюмінієвих вікон і дверей?

626

Сучасні, красиві алюмінієві вікна — чудовий варіант для тих людей, які цінують естетику, комфорт, безпеку і тишу в своєму будинку. Про численні переваги алюмінію ми вже багато говорили. Саме завдяки їм цей метал так активно використовується в сучасному виробництві світлопрозорих конструкцій всіх типів, а не тільки вікон і дверей.

Зручні в експлуатації, вони не потребують спеціального догляду, тому повсюдно набирають популярність, оскільки їх сфера застосування в будівництві практично не обмежена. Виготовлення алюмінієвих вікон орієнтоване на промислові будівлі, житлові будинки, всілякі муніципальні і державні установи, магазини, банки, клініки, школи та ін. Ціна на алюмінієві вікна та двері дешевше, ніж на якісні сучасні дерев’яні, але істотно дорожче, ніж на пластикові, проте служать вони на порядок довше.

Вікна з алюмінієвих профілів розраховані на кілька поколінь. Тривалість їх експлуатації обчислюється від 80 до 100 років. При нормальних умовах експлуатації, своєчасному обслуговуванні і регулюванні, вони практично вічні. Це обумовлено тим, що:

• алюміній міцний і високостійкий до всіх впливів навколишнього середовища, будь то мороз або пекуча спека, проливний дощ або ураганний вітер, снігопад або град,

• їх життєвий цикл подовжується за рахунок високої ремонтопридатності алюмінієвих, чого не скажеш про всі інші віконні системи (пластикові і дерев’яні), оскільки алюміній перевершує їх за показниками міцності (ремонт алюмінієвих дверей у Києві магазини замовляють в кілька разів рідше, ніж пластикових);

• після установки алюмінієвих вікон їх життєвий цикл не здатна перервати пожежа, так як вони жаростійкі (метали, як відомо, не запалюються), тоді як дерев’яні вікна згорають до тла, а вікна ПВХ залишають після пожежі калюжі пластика.

Так що, як Ви самі розумієте, вкладення в виготовлення і монтаж і ремонт алюмінієвих вікон — інвестиція довгострокова і швидкоокупаєма. В результаті алюмінієві вікна при будь-яких розрахунках виходять найекономнішими. До того ж, заощадити можна і на тому, якщо вибрати для установки, наприклад, в заводському цеху або в складському приміщенні, вікна з більш дешевого холодного алюмінієвого профілю.

Додайте до економічності вікон і дверей з алюмінію ще одну їх властивість — екологічність, по якій їх можна порівнювати хіба що з вікнами з дерева, але ніяк не пластиковими, екологічна чистота яких сумнівна, як би їх виробники не переконували нас в протилежному.