Справа вбивць — гвалтівників: жертв було більше

702


І знову про обставини згвалтування і вбивства 13 — річної Маргарити з міста Малина Житомирської області. Як відомо, у квітні 2013 року В Житомирі суд виправдав гвалтівників, вбивць і педофілів.Мати вбитої дівчинки вважає, що операція по рятуванню банди педофілів супроводжувалась димовою завісою проплачених вбивцями публікацій в одній з місцевих газет.  Але після того, як ця подія набула неабиякого розголосу, до Малина навідались журналісти «Комсомольської правди в Україні», знімальні групи телеканалів тощо.

29 червня автор цих рядків здійснив друге коло розслідування в Малині. Як і передбачалось, результат приголомшив: з’ясувалось, що в Малині орудувала банда гвалтівників, від яких постраждала не лише Маргарита, а й інші дівчата. Ще до вбивства Маргарити шість «чоловіків» згвалтували неповнолітню Ганну Як…о, а потім перетворили її на «дівчину за викликом». Педофіли нахиляли Ганну головою над урвищем, погрожуючи скинути її туди, якщо буде пручатися і гвалтували, гвалтували, гвалтували … «Процес» супроводжувався фотографуванням, а фото використовувались як знаряддя шантажу.

Серед шістьох гвалтівників Ганни було двоє, котрі в подальшому створили свою банду і «розвинули тему» у складі новоствореного педофільного колективу, залучивши до згвалтувань ще двох самців, що в кінцевому підсумку й призвело до страшних наслідків — вбивства дівчинки Маргарити.

Відомо, що в той роковий день Маргарита поверталась зі школи разом з подругою Оксаною, яка, ймовірно, бачила, як гвалтівники силоміць запхали жертву в автомобіль і повезли за місто. Дороги двох дівчат назавжди розійшлись поруч з магазином «Левада» біля автостанції. Але Оксана всі ці роки вперто відмовляється від будь — яких подальших свідчень.

Під час відвідин міського відділу міліції Малина керівництво люб’язно надало мені можливість зустрітись з оперативним співробітником, який першим вийшов на слід банди. Міліціонер отримав інформацію про злочинців, розробляючи одного з потенційних підозрюваних. З’ясувалось, що Ганна Як …о у вузькому колі друзів в деталях розповідала про обставини згвалтування і вбивства Маргарити, при якому була присутня особисто. Пізніше вона дала вичерпні свідчення міліціонерам і слідчим обласної прокуратури.

Але захист теж не дрімав: з кримінальної справи зникли важливі документи, відеоматеріали, покази свідків перероблялись. Основний свідок — шантажована і підкуплена Ганна Як…о, змінила свої попередні свідчення. Гарно «обробили» і Людмилу, матір Ганни, що видно з відеоролика, який додається, але «шило вилізло з мішка», коли Людмила довідалась, що «благодійники» на шпальтах газети «Су … та» називають її доньку «шльондрою».  Цікава деталь: та ж газета, педалюючи інтереси гвалтівників і вбивць, розродилась аж двома замовними пасквилями. Про яку мораль та журналістську етику можна говорити, коли журналіст Конєв, педально блукаючи по Малину і околицях міста попід руки з гвалтівником, вкотре десятою дорогою оминув постраждалу сторону — маму вбитої дівчинки ? Але їм все ж таки доведеться зустрітись в суді, де газета буде відповідати за опоганення світлої пам’яті вбитої дівчинки.

Свідок — експерт, яка тестувала вбивць на детекторі брехні, зробила висновок, що ними були згвалтовані ще як мінімум 4 дівчини …

Я от міркую сам в собі: а чи не дешевше було б для держави розстріляти трійцю суддів і каструвати гвалтівників ?

Далі буде …