Смертельне ДТП та приховування фактів Прокурором Львівської області О. Василенком

694

Неподалік села Сокільники, Пустомитівського р-н, Львівської області трапилась ДТП перевернувся автомобіль ТОЙОТА, в наслідок якої загинуло двоє людей. Один з загиблих був працівником Прокуратури Львівської області, а саме слідчий в ОВС СВ СУ прокуратури Львівської області гр. Громяк О.І., який одружений з Вітковською І.М.,яка також є працівником прокуратури Львівської області.

Робочий тиждень, після бурхливих заслуховувань Прокурора Львівської області Василенка Олега, закінчився п’ятничним застіллям працівників прокуратури. Всім відомо, що Василенко жорстоко ставиться до робочого колективу та проводить тиранські заслуховування. Працівникам нічого не лишається, як залити свій стресовий стан та моральне виснаження алкоголем. Громадськість не знає, що 43-річний прокурор морально виснажує начальників відділів та своїх заступників, а ті в свою чергу відіграються на своїх підлеглих. Слідчі в постійному нервовому напруженні мали давати «показники» виражені в хабарах, бо Василенко О. любить дорогі аксесуари та костюми елітних марок, розкішні будинки та іншу нерухомість, а це предмети розкоші на які потрібні немалі гроші. Зрозуміло, що це все купується на хабарі людей.

Слідчому управлінню приходиться працювати на кишеню прокурора Василенка О., реєструвати кримінальні провадження у випадку відсутності злочину та закривати кримінальні провадження та кримінальні справи попередніх періодів за його особистими вказівками. Але люди не стальні і морально втомлюються, так сталося і з нашим порядним працівником О. Громяком.

Останнім часом, він не витримував тиску та говорив, що не хоче виконувати щоденні злочинні накази Василенка і почав частенько випивати. Цією злощасної ночі з 14 на 15 червня 2013 року О. Громяк посварився з дружиною Іриною та відправився з працівниками прокуратури на «слідчу п’ятничну здравницю» так називали п’ятницю після заслуховувань Василенка. Дехто пішов раніше, але декілька морально подавлених працівників залишилися та вечірка тривала аж до ранку. Спиртного випили не мало, але всім відомо, що маючи в кишені посвідчення працівника прокуратури працівники ДПС не перешкода, та можна сміливо їхати на підпитку.

Поступила пропозиція поїхати в Солонку, де один з працівників проживав на вул. Польовій, 24 та там продовжити розпочатий вечір. Так все і сталося п’яна здравниця була закінчена там і після її завершення сталася трагедія. Звичайно, що корупційний прокурор Василенко був піднятий по тривозі, бо тільки він може вплинути на приховання реальних фактів та причин трагедії підлеглого йому працівника прокуратури Львівської області, і тільки він може вплинути на працівників ДПС Управління ДАІ, експертну службу міліції, слідчу оперативну групу та їхніх керівників. Служби, що були присутні на огляді місця подій, впізнали працівника прокуратури, тому тільки прокурор Василенко О. може вплинути на заключення лікарів про стан алкогольного сп’яніння і причини пов’язані з службовою діяльність, які спонукали Гримяка вживати алкоголь.

Для Василенка О., як керівника, приховати факт та трагедії, та зробити все, щоб справа не набрала розголосу, бо він як прокурор області має пряму відповідальність за трагедію, яка сталася. Замість того, щоб розібратися в реальних фактах, прокурор Василенко О. не повідомив про трагедію своє керівництво, і відразу почав приховувати та наполягати на звільненнях працівників за власним бажанням, які мали відношення до інциденту. Василенко О. відразу поставив задачу своїм заступникам прибрати зі ЗМІ інформацію, і приховати дану ситуацію і причини трагедії та корупційні діяння свого слідчого управління.

По материалам: ord-ua.com