Що потрібно знати та вміти жінці щоб працювати в Польщі?

1 033

Робота в Польщі по біометрії для жінок пропонується так само часто, як і для чоловіків. Вимоги, які висувають польські роботодавці відрізняються від специфіки праці.

Наприклад, робота в Польщі в сфері обслуговування потребує володіння польською мовою на базовому рівні. Якщо жінка хоче працювати на фабриці то особливих вимог до працівниць немає.

Основні вимоги до праці такі:

1. Відсутність шкідливих звичок.

2. Працелюбність.

3. Відповідальність.

4. Можливість швидко вчитися.

Робота в Польщі, як для пенсіонерки так і для студентки, знайдеться легко. Жінка повинна мати гарне здоров’я та витримувати великі фізичні навантаження.

Що треба знати для того, щоб влаштуватися на роботу?

Робота в Польщі по біометрії для жінок може бути з різним графіком. Багато жінок хочуть влаштуватися на вакансії, де потрібно працювати по 8 годин на добу. Але більшість вакансій, які пропонують роботодавці потребують праці 12 годин на добу з одним вихідним на тиждень.

Найменша зарплатня в Польщі складає 8 злотих на годину. В середньому українка може отримувати від 13 до 22 злотих за годину своєї праці.

При такій оплаті є можливість заробити від 3000 до 4500 злотих на місяць. Якщо вакансія включає безкоштовне проживання та харчування заробітчан, можна відкладати набагато більше грошей чим це звичайно роблять жінки на заробітках.

Чому в Польщі цінують українських заробітчан?

Після того, як Польща увійшла до ЄС, багато поляків поїхали на заробітки в Ірландію, Італію та Німеччину. В країні створився дефіцит працівників, який тепер компенсується за рахунок українців. Це вигідно всім тому, що зарплати в Україні нижче більш ніж у 3 рази. Українки з задоволенням їдуть працювати за кордон.

Одна із переваг польських заробіток — відстань від Польщі до України. Заробітчани добираються додому без клопоту та можуть часто приїжджати до рідних.

Польська та українська мова схожі між собою тому більшість слів українки розуміють на інтуїтивному рівні навіть якщо не знають польської мови.

Для того, щоб не заробити собі проблем та спокійно працювати, потрібно легально влаштуватися в країні. Для цього необхідно підготувати пакет документів та отримати дозвіл на працю.

Самостійно провести таку роботу вдається не завжди, тому більшість українців звертається до професіоналів з великим досвідом.

Хто допоможе знайти роботу в Польщі?

Пошуком вакансій для заробітчан займаються інформаційні та кадрові агентства. Якщо інформаційні компанії продають тільки інформацію про вакансії, то кадрове агентство займається працевлаштуванням клієнта.

Це говорить про те, що людина може вибрати собі роботу з бази, яка включає перевірених роботодавців. Знайти собі роботу через кадрове агентство набагато простіше, чим самостійно.

Компанія допомагає отримати дозвіл на роботу, оформити необхідні документи та вирішувати проблеми, які можуть виникнути за кордоном.

Заробітчани мають свого координатора, який відповість на всі питання та допоможе швидко адаптуватися. Праця агентства оплачується відсотком від заробітної плати або фіксованою сумою.