“Русалка” або тернопільський клан Стадників

1 448

Тернопіль, як любе українське місто, нічим не різниться від інших – тотальна корупція в судовій гілці влади. Підкріплена ця корупція вседозволеністю і безкарністю, які мають місце із-за безсилості або меркантильної зацікавленості конкретних правоохоронців. Таке поєднання набуває страшних форм у випадку існування ще й родинних уз між членами такого злочинного угруповання.

Ні для кого не секрет, що найбільшим тернопільським «узаконеним» ОЗУ в судовій гілці влади є клан Стадників. Очолює його суддя господарського суду Тернопільської області Стадник Марія Степанівна (дружина), кличка «Русалка», інші члени – суддя апеляційного суду Тернопільської області Стадник Олег Богданович (чоловік), Стадник Віталій Олегович та Стадник Валентин Олегович (сини), один з яких працює в прокуратурі Тернопільської області. Окреме місце в ОЗУ займає адвокат, громадянин Молдови (прописаний в м.Бєльци) Влад Авдєєнко (з українського громадянства не вийшов).

На молдаванину слід окремо зупинитися. Знайшла його свого часу землячка, згадана Марія «Русалка», «пригріла», «підтягнула», «навчила», словом, чого не зробиш для коханця. Згодом, у спарці з «Русалкою» він «навчився» вигравати усі господарські суди, за що отримав почесне прізвисько «Золотий адвокат». Саме з допомогою молдаванина Марії Степанівні вдалося організувати свого часу рейдерське захоплення тернопільської фабрики «Ромашка», чортківського млина з 50 сотками у центрі міста, пізніше перепрофільованого під жилий будинок. А чого тільки варті виграні Авдєєнком В.В. завідомо програшні справи №7/86-1298 (рішення від 09.04.2012р.) та 7/96-1725 (рішення від 03.12.2010р.). Така безапеляційна успішність адвоката Авдєєнка В.В. у судових процесах під головуванням судді Стадник М.С. очевидно зумовлена взаємовигідними умовами співпраці на бартерній основі: адвокат виграє всі справи своїх клієнтів в рахунок чого чемно оплачує «послуги» судді з кишені тих же клієнтів.

Кульмінацією очевидних зловживань службовим становищем членів клану Стадників стала їх судова війна з ТІЗ «Добробуд» із-за будівництва на проспекті Ст.Бандери, 81. Свого часу «Добробуд» отримало в оренду земельну ділянку за зазначеною адресою під будівництво 35-квартирного будинку і через рік вказаний будинок у встановленому законом порядку був введений в експлуатацію. На підставі розробленої документації та погодженої у встановленому законом порядку документації на ділянці, що залишилася вільною поблизу новозведеного будинку, «Добробут» виявило намір здійснити будівництво ще 6-ти квартирного житлового будинку за адресою пр. Ст.Бандери, 81а.

Не повезло «Добробуду» з новими мешканцями за адресою пр. Ст.Бандери, 81 – там заселився практично весь клан Стадників (без молдаванина). «Русалка», дізнавшись про наміри добудувати ще 6-ти квартирний будинок, запропонувала керівництву «Добробуд» свою мовчазну згоду взамін на 2 квартири своїм синам. Зі слів Стадник М.С., у разі відмови, вона зробить усе можливе, щоб заборонити подальшу будову. Зрозуміло, що такі дарунки «Добробудівці» робити не можуть, адже вони не в судах працюють, а завдяки їм працівники прогодовують 50 сімей тернополян.

Зловживання почалися відразу – чисельні судові позови вирішувалися виключно «по дзвінку» і «по проханню» членів клану Стадників. Організовувалися їх поїздки в робочий час до знайомих суддів у Львові і Києві, за сприяння сина, працівника прокуратури чинився тиск на простих робочих людей під час незаконних викликів, чинився тиск на керівництво мерії Тернополя із погрозами змінити милість на гнів в розгляді справ за участю міськради у господарському суді. Наразі, дана справа на розгляді у Верховному Суді України.

Якщо врахувати, що «Русалка» наразі «обробляє» стару гвардію суддів для отримання більшості голосів під час виборів голови господарського суду, обіцяючи усім свою могутню кришу і зв’язки в Генеральній прокуратурі, не за горами рейдерське захоплення кланом Стадників усього Тернополя з його жителями.

По материалам:  ord-ua.com