«Реализатор» диктаторских законов 16 января Ирина Купрейчик назначена заместителем главы Сумской госадминистрации

848

Странные вещи происходят в стране год спустя после победы «Революции достоинства». Откровенные слуги режима Януковича, которые были готовы утопить страну в крови становятся госслужащими высокого ранга. Свежий пример – назначение Ирины Купрейчик заместителем главы Сумской областной госадминистрации. Напомним, что именно эта дама в качестве депутата ВР подписывала те самые «диктаторские законы». Не только голосовала, но именно подписывала документ, давала ему дорогу в жизнь. Напомним, что в то время многие депутаты пытались любыми способами избежать участия в этом позорном и преступном деянии. К примеру, секретарь парламенсткого комитета Петренко, который должен был визировать этот документ – выразил свое несогласие с этим позором, отказался подписывать документ и покинул заседание комитета. Но, именно тогда глава подкомитета Ирина Купрейчик, решив выслужиться перед Киваловым и Януковичем вызвалась этот документ подписать и подписала. Тем самым развязав руки силовикам Януковича на кровавое подавление Майдана. Таким образом, на руках Купрейчик – кровь Небесной сотни. И? И Купрейчик отнюдь не в тюрьме и даже не в политическом забвении. Она назначена правой рукой главы Сумской областной ГОСУДАРСТВЕННОЙ администрации. Спрашивается, кто назначает откровенных предателей украинского народа на высокие государственные должности? Кто и за сколько денег лоббирует назначения подобных людей? И стоит ли удивляться главе Сумской обладминистрации, если однажды к нему в кабинет с этими вопросами придут вооруженные люди?

История вопроса:
Історія прийняття диктаторських законів 16 січня

16 січня 2014 року в стінах Верховної Ради відбулося голосування за диктаторські закони. Їх диктаторська суть не викликала сумніву ні в українців, ні в міжнародної спільноти – Європарламенту, обох палат Конгресу США, абсолютної більшості лідерів країн вільного світу.
Адже саме їх прийняття спровокувало криваве протистояння на вулиці Грушевського. Саме через них було вбито і покалічено людей, а в Україні прокотилися протести спротиву диктатурі. Саме через ці події було вчинено десятки злочинів проти людяності, які мають бути розслідувані, а винні покарані. Саме через них сотні громадських активістів були затримані й арештовані.
А цьому «парнокопитному» голосуванні в парламентській залі передувало їх голосування 15 січня 2014 року на засіданні Комітету з питань верховенства права та правосуддя під головуванням знаменитого «підрахуя» Ківлова.
Ці законопроекти могли б і не потрапити до сесійної зали у зв’язку з тим, що Секретар Комітету Петренко П.Д. не погоджуючись з цим безчинством покинув засідання Комітету та відмовився підписувати протокол засідання Комітету.
Однак на виконання обов’язків Секретаря Комітету покірливо (або з якихось інших мотивів чи за якісь дивіденди) погодилася голова підкомітету з питань кримінально-процесуального законодавства Купрейчик І.В., а також спільно з Ківаловим підписала цей протокол (витяг додається).

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ ВЕРХОВЕНСТВА ПРАВА ТА ПРАВОСУДДЯ

ВИТЯГ

З ПРОТОКОЛУ ЗАСІДАННЯ № 17

« 15 » січня 2014 року

місце проведення: вул. Садова, 3-а, кім. 536
час проведення: 14:00

Головує: Голова Комітету Ківалов С.В.

Присутні члени Комітету: Шпенов Д.Ю., Ємець Л.О., Купрейчик І.В., Колесніченко В.В., Мальцев В.О., Мельниченко В.В., Романюк Р.С., Тихонов В.М., Чернега Р.Т., Лабунська А.В., Труханов Г.Л., Петренко П.Д.

Відсутні члени Комітету: Махніцький О.І.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян (н\д В.Колесніченко, В.Олійник) від 14.01.2014 №3879.
2. Проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо заочного кримінального провадження) (н\д Л.Миримський) від 08.11.2013 №3587.

3. Проект Закону про внесення зміни до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” (щодо відтермінування набрання чинності положень пункту 6 розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення”) (н\д Д.Шпенов) від 19.12.2013 №3792.
Секретар Комітету Петренко П.Д. покинув зал засідань Комітету.
У зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Петренка П.Д., за пропозицією Голови Комітету Ківалова С.В. для підрахунку результатів відкритого голосування при розгляді питань порядку денного засідання Комітету одноголосно обрано Голову підкомітету з питань кримінального процесуального законодавства Купрейчик І.В.
В голосуванні взяли участь 12 членів Комітету.
СЛУХАЛИ: інформацію про порядок денний.
Доповів: Голова Комітету Ківалов С.В.
УХВАЛИЛИ:
1.Прийняти порядок денний за основу.
Проголосовано: «за» - 9
«проти» - 2
«утрималось» - 1
2. Прийняти порядок денний в цілому.
Проголосовано: «за» - 9
«проти» - 2
«утрималось» - 1
І. СЛУХАЛИ: проект Закону про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян (н\д В.Колесніченко, В.Олійник) від 14.01.2014 №3879.
Доповів: Колесніченко В.В.
В обговоренні взяли участь:
члени Комітету: Ківалов С.В., Купрейчик І.В., Шпенов Д.Ю.
УХВАЛИЛИ:
Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян (н\д В.Колесніченко, В.Олійник) від 14.01.2014 №3879.
Проголосовано: «за» - 8
«проти» - 2
«утрималось» - 2
ІІ. СЛУХАЛИ: проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо заочного кримінального провадження) (н\д Л.Миримський) від 08.11.2013 №3587.
Доповів: Шпенов Д.Ю.
В обговоренні взяли участь:
члени Комітету: Ківалов С.В., Купрейчик І.В., Колесніченко В.В.
УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо заочного кримінального провадження) (н\д Л.Миримський) від 08.11.2013 №3587.
Проголосовано: «за» - 9
«проти» - 2
«утрималось» - 1
ІІІ. СЛУХАЛИ: проект Закону про внесення зміни до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” (щодо відтермінування набрання чинності положень пункту 6 розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення”) (н\д Д.Шпенов) від 19.12.2013 №3792.
Доповів: Шпенов Д.Ю.
В обговоренні взяли участь:
члени Комітету: Ківалов С.В., Купрейчик І.В., Колесніченко В.В.
УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення зміни до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” (щодо відтермінування набрання чинності положень пункту 6 розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення”) (н\д Д.Шпенов) від 19.12.2013 №3792.
Проголосовано: «за» - 9
«проти» - 2
«утрималось» - 1
Голова Комітету Ківалов С.В. закрив засідання Комітету.

За матеріалами: ord-ua.com