Прокуратура Полтави потребує термінової люстрації

571

В серпні 2013 року спеціальним підрозділом СБУ в Полтавській області було проведено блискавичну операцію зі знешкодження перевертня в погонах майора міліції Тітова Юрія. Цей Лубенський міліціонер налагодив цілу схему по виготовленню та збуту автоматичної вогнепальної зброї. «Міліціонер-підприємець» Тітов Юрій, користаючись своїм службовим становищем та захистом своїх погонів від колег, залучив до своєї схеми Богомазова Олександра, який займався виготовленням та ремонтом зброї. Хлопці пішли легким шляхом: без зайвих проблем Юрко відшукував макети автоматів «АК», а Сашко виготовляв деталі до них, які було зіпсовано виробником.
Тітов Юрій легко вступав в контакт з «кримінальними авторитетами» та для їх кримінальних потреб збував новенькі, щойно відреставровані автомати «Калашникова». Такою нехитрою схемою Юрко та Сашко торгували «калашами» як бабусі на ринку гарячими пиріжками, всього по шістнадцять тисяч гривень за одиницю.
І все б було гаразд, аби клятющі СБУшники не сіли їм на хвоста. Ці професіонали швидко організували оперативні закупівлі і, під час однієї з них в Багачанському районі, Юрко Тітов був затриманий на гарячому. Доразу ж Тітова Юрія було поміщено до СІЗО, а Сашка Богомазова за співпрацю було відпущено прокурорами додому. Після закінчення слідства діло було направлено до «самого гуманного суду». Суддя Лубенського міськрайонного суду Іващенко розглянув матеріали кримінальної справи, а саме угоду з правосуддям, що є новелою нового кримінально-процесуального кодексу України, та дійшов до висновку, що в діях Тітова Юрка, як виявляється, немає тяжкого злочину, тому він заслуговує на покарання у вигляді трьох років умовно.

Виникає цілком логічне питання: чому за злочин, передбачений ст.. 263 з позначкою 1, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років. Здавалося б, в цій ситуації суд прийняв неправомірне рішення, але коли вникнути в ситуацію, то чітко видно, що прокуратура Полтавської області, уклавши угоду з Тітовим Юрієм, попросила у суду таку міру покарання. Але в даний час та на вістрі протестних настроїв в суспільстві, суддя просто не мав права проявляти таку слабодухість і беззубість та погоджуватись на закріплення своїм вироком такої антиморальної та незаконної угоди.
З даної ситуації по неволі впадаєш в шок. Правоохоронець, який повинен затримувати та вилучати з обігу незаконну зброю, сам займається її виготовленням та розповсюдженням, і навіть після його затримання, «сама гуманна прокуратура» та «самий гуманний суд» (зрозуміло ж не безкоштовно) випускають його на волю. Ніхто з цих корупціонерів не розуміє, що завтра з цієї зброї будуть гинути їх колеги, рідні та знайомі на вулицях міст України.
PS. Якщо нова влада так проводить люстрацію суддів та прокурорі,в то я не розумію та не поважаю цю владу!

За матеріалами: ord-ua.com