Олег Недава — куратор угольной контрабанды

1 077

_A2QbC7vDLRwPСегодня в Верховной Раде народного депутата Украины Олега Недаву, известного своей деятельностью в Славянске и близлежащих городах, обвинили в «сговоре с бывшим сотрудником СБУ для контрабанды угля под «крышей» Семена Семенченко. Slavgorod.com.ua разбирался в ситуации.

По словам нардепа Олега Недавы, все началось после того, как он зацепился за сумку еще одного парламентария – Татьяна Черновол.

Вот как данная ситуация выглядит глазами народного депутата Олега Недавы:

«Сьогодні у залі Верховної Ради випадково перечепився через сумку Тетяни Чорновіл, яка стояла у проході (маю на увазі сумку).

Сподіваючись, що минеться, швидко поправив ридикюль з «компроматом».

Не сталося! Відповідь не змусила себе довго чекати.

Згодом був звинувачений «постраждалою» у всіх смертних гріхах, та ще й в «змові» з колишнім співробітником СБУ задля контрабанди вугілля під «дахом» Семена Семенченка.

Мені невідомо, чи чіплявся за цю злощасну сумку пан Артюхов, але, чомусь впевнений, що тим же шляхом пересувався ще хтось з «Самопомічі».

Коротше, про всяк випадок, буду триматися осторонь аксесуарів пані Тетяни», - написал Недава на своей странице в Фейсбуке.

В свою очередь Татьяна Черновол утверждает, что на Донбассе есть дыра имени Юрия Енакиевского (экс-народного депутата Украины Юрия Иванющенко), представителем и защитником интересов которых в Украине называют Олега Недаву. Напомним, недавно Недава сделал видео-обращение по поводу обвинений в его сторону насчет сотрудничества с экс-регионалом Юрием Иванющенко.

Он заявил, что ни его бизнес-деятельность, ни политическая не связана с Иванющенко. При этом Недава высказался в защиту беглого еекс-регионала.

«В 2014 году некоторые люди внесли господина Иванющенко в санкционный список. Прошло время и стало очевидно, что доказательств нет. Для того, чтобы сохранить лицо перед европейскими партнерами, нужно было найти повод, за который Иванющенко можно было привлечь к ответственности. Но никакой доказательной базы его вины нет», - сказал Олег Недава.

«Я буду выступать во многих европейских институтах, европейских судах и буду защищать себя и людей, с которыми долгое время работал. Вместе с тем придется защищать и Иванющенко, хочу я этого или нет», - заявил нардеп.

Коллеги в парламенте не поддержали Недаву и назвали его выступление личной позицией.

"Юрий Иванющенко причастен к гибели героев "Небесной сотни". Сегодня Юрий Иванющенко находится в международном розыске. Европа арестовала его счета, ввела в список лиц, к которым применены персональные санкции. Уже годами он невъездной в США. Поэтому заявления о "невиновности", "непричастности" ближайшего соратника Януковича "Енакиевского" фракция БПП осуждает и расценивает как предательство Украины и украинского народа", - указывалось в сообщении на сайте Блока Петра Порошенко.

Сейчас же Татьяна Черновол указывает, что представители Юрия Иванющенко имеют отношение и к контрабанде угля.

«Є на Донбасі діра імені Юри Єнакіївського.

«Це залізничне сполучення між окупованою та підконтрольною територією – Нижньокринка, Єнакієве, Вуглегорськ, Світлодарськ, Попасна, Красний Лиман.

Це канал, яким надходить вугілля з Єнакіївського коксохіму, що належить Іванющенку. Однак, це підприємство платить податки в український бюджет, і якби мова йшла тільки про це вугілля, то не має питань.

Проте це ще не все: залізниця імені Іванющенка - діра для фінансування сепаратизму.
_lAHelapyPdg6
В 2015 році я публічно заявила про злочин. Про те, що заступник керівника СБУ пан Артюхов в змові з людиною Іванющенка, депутатом від Углегорська Недавою, запустили по цій залізниці контрабанду сотні тисяч тон вугілля з шахт підконтрольних ДНР. НА ЕКСПОРТ!!!

Зокрема, я згадувала вугілля зі шахти «Жданівська» (залізнична станція «Нижньокринка»). На той момент шахту очолював Руслан Дубовський міністр вуглепрому ДНР.

Після моєї заяви - Артюхов був звільнений з СБУ, і служба підтвердила викладені факти в кримінальному розслідуванні. В липні 2015 року СБУ повідомила, що припинила схему фінансування терористів, через експорт вугілля зі шахти «Жданівська». За даними СБУ зі цієї шахти за рік було експортовано 664 тыс. 900 тон вугілля на суму 433 млн. грн. Покупцями виступили офшори - FLAME SA (Швейцария), ELBERT INVEST LLP (Великобританія).

Зауважте вугілля йшло на ЕКСПОРТ, а не на потреби української енергетики, податки йшли не в український бюджет, а в кишеню терористам! СБУ тоді закрило канал.

А тепер уявіть, діра імені Іванющенка - єдине залізничне сполучення з окупованою територією, яке зараз не ЗАБЛОКОВАНО Семенченком. Там жваво курсують потяги з вугіллям.

Як так?

Блокадники Семенченка, які заблокували всі залізничні колії по яких на українські ТЕЦ надходив антрацит з шахт, які є фактично агентами України, на окупованій території, адже платять податки в бюджет України, залишив не заблокованим канал контрабанди ДНР під «дахом» Іванющенка.

Схоже, що це Комойський Семенченка попросив. А того в свою чергу Іван Аврамов який разом з донькою Іванющенка є власниками Єнакіївського коксохіму. Зрештою, це не секрет, що Коломойський цинічно розраховує продати більше мазуту з Кременчуцького НПЗ на ТЕЦ в зв’язку з блокадою поставок антрациту.

Якби там воно не було, але факт: всі залізничні шляхи, в яких є інтерес держави Україна Семенченко блокував, а контрабандну діру Іванющенка-ДНР залишив.

Все це разом вдаряє по Україні. Це вже давно позиція «Самопомочі» - чим гірше для країни, тим краще для їх політичного рейтингу», - указала Черновол.

По материалам: slavgorod.com.ua