Об этом Холодницкий сообщил о побеге Сергей Свиченко

631

497f3a54bfdca3762e96b469e7c7aa131a89a9e3Глава Специализированной антикоррупционной прокуратуры (САП) Назар Холодницкий подтвердил побег Сергея Свиченко, одного из фигурантов «газового дела», связанного с народным депутатом Александром Онищенко.

Об этом Холодницкий сообщил в Facebook:
«Нещодавно детективами НАБ України за дорученням прокурорів САП підозрюваним у «газовій справі» повідомлено про завершення досудового слідства, а стороні захисту надано право ознайомитись з матеріалами кримінального провадження.

Проте, виявили бажання знайомитися з матеріалами не всі. Один з підозрюваних стосовно якого судом було відмовлено в застосуванні запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, а саме Сергій Свіченко втік, як це в липні минулого року зробив його «шеф» пан Онищенко.
Не знаю чи буде соромно судді, яка так легковажно віднеслася до ОБҐРУНТОВАНИХ доводів прокурорів САП про необхідність взяття під варту підозрюваного Свіченка С.О., безпосередньо після його затримання ПРИ СПРОБІ ВТЕЧІ НА КОРДОНІ України з Російською Федерацією.
Цікавим є те, що суд «врахував» доводи сторони захисту, що пан Свіченко С.О. їхав до Росії на день народження свого дядька, якому виповнилося 80 років, що знайшло своє відображення у відповідній ухвалі суду і геть не почув доводи прокурорів САП про РЕАЛЬНУ загрозу втечі підозрюваного.
На цей раз, мабуть, підозрюваний Свіченко поїхав привітати когось з «23 фєвраля».
Вкотре переконався лише в одному, що кожне з клопотань прокурорів САП про взяття під варту підозрюваних у «газовій справі» є обґрунтованим і незастосування до них запобіжного заходу - взяття під варту є фактичним «квитком» до втечі.
На даний час, у кримінальному провадженні, окрім підозрюваного Онищенка О.Р., оголошено в розшук ще 8 підозрюваних.
Детективам НАБ України уже надано відповідні доручення про організацію розшуку підозрюваного.
Ми звичайно ж застосуємо всі передбачені КПК України можливості заочного засудження щодо цього та інших підозрюваних, проте, на мою думку, доки підозрюваний (обвинувачений) не постане перед справедливим судом особисто, мета кримінального переслідування в повній мірі досягнута не буде».

По материалам: obkom.net.ua