Мирный пикет Финансового Майдана под НБУ жестоко разогнала милиция

671

Активісти руху Фінансовий Майдан, продовжуючи свій мірний пікет під стінами Національного Банку України, як і останні 3 доби, приблизно о 21:00, вирішили поставити на майданчику перед головним входом до будівлі навіс з клейонки, в Києві цілий день негода – дощ зі снігом, активісти промокли наскрізь, речі на майданчику також почали розмокати, тому вирішили поставити навіс.

Через деякий час, міліціянти, які разом з мітингувальниками 3 добу проводять під НБУ, частувались чаєм та канапками, що приносили активісти, раптом почали відсторонюватися на відстань. Тоді до майданчику під’їхало 2 автобуси (приблизно 60 чоловік), до активістів підйшов полковник міліції Ігор Коваленко (управління столичної міліції громадської безпеки) в купі з правоохоронцями, попросили прибрати сміття, маючи на увазі майданчик, який активісти собі влаштували за останні дні, також пан Коваленко повідомив про незадоволених мешканців урядового кварталу. Після чого до майданчику під’їхав трактор, долучились міліціонери з автобусів, чоловік 60, в який вони почали завантажувати речі активістів. Мітингувальники почали співати гімн України, раптом всі міліціянти почали відтісняти людей та бити кийками. В результаті чого 4 людини потрапило до шпиталю, жінок було жорстоко побито, активісту із м. Ровно було зламано щелепу. Майданчик Фінансового Майдану був повністю понівечено, знищено всі речі зіпсована вся їжа, яку приносили волонтери.

На даний момент часу під стіни Національного Банку прибув пан Аваков, іде діалог на рахунок розгону мирної акції.

Зважаючи на останні події, та на події загалом за всі 11 місяців боротьби валютних позичальників, рухом вирішено не припиняти боротьбу не в якому разі. Ми боролись, щоб Україна стала частиною Європи, але дії сьогоднішньої влади чітко доводять, що шлях до Європи буде дуже важким, нажаль.

Кожен українець сьогодні відчуває на собі фінансово-економічну кризу в країні, дії очільників Національного Банку призвели до непридатних умов для життя кожної сім’ї.

Фінансовий Майдан боровся і буди надалі боротися, допоки в Україні не буде захищено в першу чергу людей! Допоки будуть прийняти закони, які захищають права споживачів фінансових послуг, а саме:

№ 1531 - Проект Закону «Про врегулювання правовідносин між споживачами фінансових послуг та банками і фінансовими установами щодо соціального захисту незахищених верств населення, учасників АТО, бойових дій та членів їх сімей». Цей проект передбачає створення єдиного реєстру позичальників, який дозволить визначити законність існування валютних кредитів та переведе в правове поле всі валютні кредити.

№1558-1 - Проект Закону «Про захист прав споживачів фінансових послуг від наслідків девальвації гривні». В цьому проекті передбачено: 1. Списання кредитів для загиблих та поранених в зоні АТО, повну виплату для них депозитів 2. Зменшення процентів для малозабезпечених громадян 3. Конвертацію валютних кредитів.

№1559 - Проект Закону про додаткові гарантії захисту прав позичальників В ньому передбачено правило «першої руки» при перепродажу кредитів та правило «ключі на стіл» при бажанні позичальника віддати заставлене майно.

№ 1560 - Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо податку з доходів фізичних осіб при реструктуризації боргів позичальників - щодо не оподаткування сум прощених кредитів.

http://gkbankov.org/uk/