Минкультуры отправляет сбежавших луганских преподавателей обратно в ЛНР за справками

700

Минкультуры предлагает луганским преподавателям Луганской акадеимии культуры и искусств, которые бежали из ЛНР, «съездить в вуз за справками», которые там не выдают

Текстом соответствующего обращения преподавателей Луганской госакадемии культуры и искусств к Министерству культуры Украины располагает ОстроВ:

«У відповідь на інформацію з сайта Міністерства в України від 20.11.2014р. стосовно того, що усім викладачам та співробітникам Луганської державної академії культури і мистецтв, які станом на 21 листопада 2014 року надіслали заяви на переведення до інших місць роботи, та співробітникам Коледжу академії, які надішлють заяви про намір працювати в системі освіти України до 7 грудня 2014 року, необхідно надати в. о. ректора Бігус О. О. такі документи:· довідку про нарахування та виплату заробітної плати за 2014 рік за підписом головного бухгалтера;· довідку про всі невикористані дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей до 15 років за підписом працівника відділу кадрів», -сообщают луганские преподаватели.

Читайте также: Броварской Павлик Морозов собрался проводить люстрацию среди учителей

«Повідомляємо, що ми не маємо можливості отримати ці довідки в м.Луганськ. По-перше, Філіппов В.Л. заборонив бухгалтерії видавати нам ці довідки, як і будь-які інші документи. По-друге, дорога до Луганська дуже небезпечна, і на даний момент не має залізничного сполучення між Києвом та Луганськом. Ми (викладачі, що написали заяви про переведення до інших ВУЗІв, що знаходяться в підпорядкуванні Міністерства культури України) на сьогоднішній день знаходимось в різних містах України, і для деяких з нас дуже важко приїхати до м.Луганськ у зв’язку з матеріальними та технічними обставинами, деякі з нас просто не можуть перетнути блокпости, які контролюються бойовиками ЛНР, бо знаходяться у них «неблагонадійних списках» із-за своїх політичних поглядів.Просимо Вас переглянути умови виплат заробітної плати.З повагою, викладачі Луганської державної академії культури та мистецтв».

Напомним, как сообщается на сайте Минкультуры Украины, «на даний час ректоратом академії та Міністерством здійснюються заходи щодо відкриття рахунків за новим місцезнаходженням навчального закладу та нарахування стипендій, допомоги студентам та заробітних плат співробітникам Луганської державної академії культури і мистецтв та її Коледжу.

Бухгалтерія Луганської державної академії культури і мистецтв відмовилась переїхати на роботу за новим місцезнаходженням академії, а також надати відповідні документи. Тому процес здійснення вищезазначених нарахувань, нажаль, потребує тривалого часу та оформлення додаткових документів.

У зв’язку з наведеним вище ректорат повідомляє:

Усім викладачам та співробітникам Луганської державної академії культури і мистецтв, які станом на 21 листопада 2014 року надіслали заяви на переведення до інших місць роботи, та співробітникам Коледжу академії, які надішлють заяви про намір працювати в системі освіти України до 7 грудня 2014 року, необхідно надати в. о. ректора Бігус О. О. такі документи:

· довідку про нарахування та виплату заробітної плати за 2014 рік за підписом головного бухгалтера;

· довідку про всі невикористані дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей до 15 років за підписом працівника відділу кадрів.

Звертаємо, Вашу увагу, що згідно з вимогами пунктів 3, 4 та 5 Тимчасового порядку фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей, затвердженого постановою КМУ від 7 листопада 2014 року № 595, заробітна плата буде виплачуватися тільки тим працівникам академії та Коледжу академії, які виконують свої обов’язки у населених пунктах, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі (за межами м. Луганська).

Питання щодо виплат за час щорічної відпустки працівникам академії та Коледжу академії за травень-серпень 2014 року планується вирішити стосовно усіх працівників, які на той час були співробітниками академії та Коледжу академії та мають заборгованості з таких виплат у разі надання ними заяви про це та довідки про нарахування та виплату заробітної плати за 2014 рік за підписом головного бухгалтера.

Відповідно до п. 9 Тимчасового порядку фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей, затвердженого постановою КМУ від 7 листопада 2014 року № 595, будуть здійснюватися нарахування та виплати стипендій та допомоги студентам академії та Коледжу академії, які переміщені на контрольовану територію і навчаються за державним замовленням за денною формою навчання, тобто тим студентам академії денної форми навчання, які надали заяви про переведення до іншихВНЗта студентам Коледжу академії, які до 7 грудня 2014 року подадуть заяви про бажання продовжувати навчання в системі освіти України."

По материалам:  ostro.org