Менеджер автосалону зник разом із мільйоном завдатку. Жертвам гроші не повернуть

525


В автосалоні сказали: вас ошукали, звертайтеся в міліцію, але цей чоловік у нас не працював.

Купуючи авто навіть не на авторинку, а в офіційному салоні — все одно можна втратити гроші, йдеться у сюжеті ТСН.

Зокрема, семеро киян віддали мільйон гривень менеджеру автосалону, а своїх машин так і не побачилиТак само, як і горе-менеджера.

Людмила Хоменко на омріяну машину гроші збирала п’ять років, загальна сума покупки вийшла 162,2 тис. грн. Проте зараз вона лише зазирає у вікна закритих машин, бо в київському салоні менеджер поставив Людимилу в міфічну чергу за іномаркою. «Сказав, що дуже велика черга, пропонував якомога більше внести завдатку, щоб скоротити чергу по даному автомобілю», — розповіла ошукана.

За завдаток дав відповідні документи зі штампом салону. Проте за кілька місяців зв’язок з менеджером пропав. А в автосалоні сказали: вас ошукали, звертайтеся в міліцію, але цей чоловік у нас не працював.

«Як людина може не працювати, якщо він має доступ до сейфу, знаходиться в автосалоні, ставить печатки. Також при цьому всьому були присутні інші менеджери», — нарікає Людмила.

Салон відповідати на це питання відрядив свого юриста Олега Слюсара, який нічого по суті не говорить, а лише відправляє до слідчого.

Міліція проти салону також нічого не має. Автомобільна фірма працює у звичайному режимі. Менеджер — у розшуку.  «Ви знаєте, нести відповідальність за якусь людину, за її думки і за якісь дії, я не впевнена, що салон візьме на себе таку відповідальність. Салон відреагував, і вони написали заяву до Голосіївського райуправління міліції», — розповіла речниця міліції Юлія Мусташ.

Юрист Євген Огарков пояснює, що законодавчо справді немає причин, щоб змусити салон віддати гроші: «Якщо в салоні сидить якась людина, то це абсолютно не факт, що це не є якийсь охоронець, який вірішив показати з себе менеджера».

Щоб убезпечити себе від таких ситуацій, гроші треба сплачувати або в касу, або у відділення банку, або безготівковим переказом. «В кожному автосалоні обов’язково, згідно з чинним законодавством, має бути або відділення банку або каса. І саме каса має прийняти готівку, а не та людина, яка сидить поважно за столом», — пояснив Огарков. Гроші, віддані у такий спосіб, підприємство зобов’язане повернути, а не просто направити ошуканих в міліцію.

По материалам:  expres.ua