Любі мажоритарники Порошенка-1

564

Найбільш цинічні випадки зливу мажоритарних округів «Блоком Петра Порошенка»: Коломойський, Єрємєєв, Пінчук, Калетник, чоловік Королевської, донецькі.
Цей перелік побудовано на простій тезі. Зараз лише у «Блоку Петра Порошенка» (БПП) є рейтинг, який здатен допомогти мажоритарному кандидату. Тобто отримання «ярлика» від пропрезидентської партії може зробити переможцем більш-менш розкрученого кандидата.
Відтак факт відсутності у окремих округах кандидатів від БПП, висунення занадто слабких персонажів або потенційних клієнтів люстраційного органу ми розглядаємо як зраду виборців. Виборців, які на Майдані змусили Януковича втікти, чим звільнили крісло, нині зайняте Порошенком.
Ми навмисно не будемо розглядати тут питання які «ковальчукі-кононенки» за які суми аргументів зливали округи, оскільки не володіємо документами. Також ми опустимо округи, де є сильні кандидати від колег по антиянуковичевській опозиції зі «Свободи», «Народного Фронту» чи «Батьківщини».
калетникиОкруг №16 (Вінницька обл., Ямпіль). Дивовижно, але БПП примудрився не виставити нікого у рідній Порошенку області та ще й по округу, де два роки тому балотувався його батько (знявся до виборів чи то через погане здоров’я, чи то через небажання конфліктувати з сімейством Калетників). Враховуючи наявність у списку з 22 кандидатів лише одного розкрученого прізвища – нардепки Оксани Калетник – ризикнемо спрогнозувати перемогу цієї самовисуванки. Колишня комуністка є племінницею «регіонала» Григорія Калетніка та екс-голови януковичевської митниці Ігоря Калетника. І звісно вона голосувала за пакет російсько-диктаторських законів 16 січня, після яких на Майдані почалась велика кров.
Округ №20 (Волинська обл., Горохів). Від БПП йде Володимир Бондар, заступник директора фірми «Луцькі комунальні системи». Цього менеджера висунули проти нардепа Сергія Мартиняка, який два роки тому вже вигравав мажоритарку саме у цьому окрузі. Від «Батьківщини» тут йде Роман Карпюк, який на тих виборах ледь не виграв у Мартиняка. Однак про системний злив з боку БПП свідчить те, що Мартиняк входить до групи Ігоря Єрємєєва «Суверенна європейська Україна» та два наступні округи.
еремеев мартиняк.

Округи №21 (Волинська обл., Ковель) та №23 (Волинська обл., Маневичі). Тут від БПП взагалі нікого, а самовисуванцями йдуть нардепи відповідно Степан Івахів та Ігор Єрємєєв – два співвласника групи «Континіум», яка примудряється пиляти мільярди на паливних тендерах при усіх прем’єрах-президентах, демонструючи свою договороздатність.
Округ №24 (Дніпропетровська обл., Дніпропетровськ). Від БПП нікого, зате самовисуванцем є нардеп Яків Безбах (Партія регіонів), який голосував за закони 16-го січня і робив кар’єру у «Інтерпайпі» Віктора Пінчука. Нагадаємо, цей олігарх володіє телеканалами СТБ, ICTV та «Новий», на яких зараз повно реклами Порошенка.
Округ №26 (Дніпропетровська обл., Дніпропетровськ). Від БПП йде Андрій Денисенко, одна з правих рук лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша, якого вважають одним із людей Ігоря Коломойського. Жоден з діючих нардепів по цьому округу йти не ризикнув.
денисенко ярош куприй
Округ №27 (Дніпропетровська обл., Дніпропетровськ). Від БПП нікого, зате є самовисунутий заступник Коломойського по Дніпропетровській облдержадміністрації та парник «Привату» Борис Філатов. І жодного діючого нардепа.
Округ №29 (Дніпропетровська обл., Ювілейне). Від БПП йде активіст Віталій Купрій, за якого агітує вищезгаданий «правосекторівець» Денисенко. Кумедно, але по цьому ж округу йде місцевий екс-губернатор Микола Швець, якого губернатор Ігор Коломойський призначив своїм радником. І знову ж таки жодного діючого нардепа.
Округ №30 (Дніпропетровська обл., Дніпродзержинськ). Прямо від БПП йде Олександр Дубінін, голова правління ПАТ «Дніпроазот» Коломойського. По цьому округу ризикнув балотуватись діючий нардеп-«регіонал» Костянтин Гузенко, який раніше був першим заммера Дніпродзержинська.
Округ №31 (Дніпропетровська обл., Кривий Ріг). БПП виставив підприємця Віталія Олійника проти нардепа-«регіонала» Костянтина Павлова. Тільки вибори покажуть чи були шанси у бізнесмена середньої руки проти нардепа, який раніше працював на Південному ГЗК, який очолював Олександр Вілкул – перший віце-прем’єр в уряді Азарова та син мера Кривого Рогу Юрія Вілкула.
Округ №36 (Дніпропетровська обл., Павлоград). У цьому випадку БПП навіть нікого не виставляв, оскільки тут балотується нардеп-«регіонал» Артур Мартовицький, колишній директор містообразуючого підприємства Ріната Ахметова «ДТЕК-Павлоградвугілля».
Округ №38 (Дніпропетровська обл., Новомосковськ). БПП виставив юриста з фірми «Укрспецторг» проти діючого нардепа Олександра Кузьмука (екс-міністр оборони), який будучи у фракції ПР голосував за пакет законів 16-го січня, а після втечі Януковича став радником голови парламенту Олександра Турчинова.
Округ №39 (Дніпропетровська обл., Васильківка). Чи зможе протистояти завкафедри невеликого інституту самому Дмитру Ярошу, за якого агітує «приватівська» вертикаль в окрузі, де не ризикнув висунутись жоден живий нардеп?
коломойський
Округ №47 (Донецька обл., Слов’янськ). У місті, яке стало першим великим успіхом у боротьбі України з російськими терористами, БПП зміг висунути місцевого журналіста Олега Зонтова. Невже для того, щоб переміг Юрій Солод, чоловік тієї самої Наталі Королевської, яка спочатку заробляла гроші на збагаченні вугілля, крутилась поряд з Юлією Тимошенко, потім пиляла сотні мільйонів у Мінсоцполітики в уряді Азарова, а зараз взагалі пішла за списком «Опозиційного блоку», у якому зібрались найвідвертіші покидьки часів Януковича?
Нижче пачка донецьких округів, на які партія Порошенка взагалі не потикала носа, або висувала бо-зна-кого. Чи то через небажання псувати життя місцевим бонзам, з якими Порошенко колись створював Партію регіонів, чи з якихся інших мотивів. У будь-якому разі мова йде про пачку «регіоналів», які голосували за пакет законів 16-го січня і не знали жодної міри у бюджетному доїнні:
Округ №45 (Донецька обл., Донецьк). Юхим Звягільський, шахта ім. Засядька та коштовне будівництво.
Округ №46 (Донецька обл., Артемівськ). Сергій Клюєв, брат того самого Андрія Клюєва. Тут важко знайти місце для проби чи клейма.
Округ №48 (Донецька обл., Краматорськ). Сергій Близнюк, син того самого Анатолія Близнюка з когорти «старих донецьких», які виховували у мешканцях Донбасу абсолютно неадекватну самооцінку щодо ролі та місця їхнього регіону у житті України. Ну і звісно, доїли підконтрольні території як могли.
Округ №49 (Донецька обл., Костянтинівка). Денис Омелянович, екс-директор агрокомпанії «АПК-інвест» того самого Бориса Колеснікова, на якому теж неможливо знайти місце вільне від розпилу.
Округ №50 (Донецька обл., Красноармійськ). Леонід Байсаров, керівник шахти «Покровська» православного олігарха Віктора Нусенкіса, який ще наприкінці 1990-х отримав російське громадянство і переїхав у Підмосков’я, поближче до Путіна та «духовних скрєп».

Найбільш цинічні зливи мажоритарних округів «Блоком Петра Порошенка»: Балоги, Литвини, Богуслаєв, Довгий, Кацуба, Бадаєв.
Любі мажоритарники Порошенка-1
В Житомирській та Закарпатській областях «Блок Петра Порошенка» (БПП) не створив жодних проблем партнерам президента по телевізійному кооперативу «Екран» – Литвину та Балозі. Більш того, Головнокомандуючий Порошенко ще й наводнив військову вертикаль представниками цих кланів («Генерали Балоги» та «Генерали Литвина»).
Округ №65 (Житомирська обл., Новоград-Волинський). Від БПП – нікого по округу, де йде Володимир Литвин, який голосував за антинародний пакет законів Януковича 16-го січня, після яких на Майдані почалась велика кров.
Володимир Литвин привів свого сина Івана в бізнес і політику.
Володимир Литвин привів свого сина Івана в бізнес і політику.
Округ №66 (Житомирська обл., Малин). БПП висунував бізнесмена Пухтаєвича проти сина Литвина Івана. Саме син представляв свою сім’ю у згаданому телекооперативі. А ще на ньому був ювелірний бізнес, який так пасує сімейству Литвинів. У ньому за розкіш відповідає донька екс-спікера Олена, яка володіє столичним «Домом розкошу «Вілла гросс».
Округи №69, 71, 73, 72 (Закарпатська обл., Мукачево, Хуст, Виноградів, Тячів). БПП взагалі не висунув нікого по округам, де відповідно балотуються Віктор Балога, його рідні брати Павло та Іван, а також двоюрідний брат Василь Петьовка.
Округ №77 (Запорізька обл., Запоріжжя). «Регіонал» В’ячеслав Богуслаєв, який не уявляє собі та своєму заводу «Мотор-Січ» життя без Россії, отримав відверто підставного конкурента від БПП. Ним став Олександр Леховіцер. З одного боку це директор ТОВ «Мотор ТНП», а з іншого – це син Віктора Леховіцера, який разом з Богуслаєвим написав книжку «Станочные приспособления», видану «Мотор-Січчю».
богуслаев леховицер
Округ №75 (Запорізька обл., Запоріжжя). По сусідньому з батьківським округом йде Олександр Богуслаєв. БПП спромігся висунути у індустріальному місті громадського активіста, тому більшої конкуренції варто очікувати з боку нардепа-«регіонала» Сергія Кальцева, який вже вигравав тут мажоритарку.
Округ №78 (Запорізька обл., Бердянськ). «Регіонал» Олександр Пономарьов, один з найбільших виробників мастил України, у місті, де розташовано його виробництво, боротиметься із висунутою БПП директоркою дитсадка. Ага, оце буде боротьба, так.
Округ №79 (Запорізька обл., Василівка). Цікаво, чому Порошенко посоромився подарувати партійний «ярлик» Євгену Червоненку? У будь-якому разі, колишній любий друг Ющенка не висунув на цьому окрузі жодного конкурента ще одному любому другу Ющенка, який до того ж за часів Ющенка очолював Запорізьку облдержадміністрацію. Тож доведеться конкурувати з нардепом від Партії регіонів Володимиром Бандуровим.
Округ №83 (Івано-Франківська обл., Івано-Франківськ). Мабуть, у рамках «приватно»-президентського партнерства (див. про висуванців Дніпропетровської області у попередній статті) від БПП йде нардеп Олександр Шевченко, який раніше працював директором туркомплексу «Буковель» Коломойського, а у нинішньому парламенті відзначився шикарним кросом у челюсть «приватівського» жупелу Олега Ляшка (на фото).
шевченко ляшко
Округ №92 (Київська обл., Узин). Виконавець оборудки з «вишками Бойко» Сергій Кацуба, який керував закупівлями «Нафтогазу» і якого Генпрокуратура Віталія Яреми все ніяк не може пришити до справи, має шанси знову пройти до Ради. Бо від БПП і «Батьківщини» йдуть ті самі кадри, яких Кацуба у 2012 році вже обіграв на мажоритарці у цьому ж округу, і вони не здіймали зайвого галасу. Ба, навіть більше того, нинішній власник «ярлика» БПП Віталій Гудзенко два роки тому був заступником київського губернатора Анатолія Присяжнюка. А це член команди Юрія Бойко, який раніше очолював «Чорноморнафтогаз», який офіційно і проводив тендери на «вишки Бойко», і у якому заступником голови правління працював молодший брат Сергія Кацуби Олександр.
кацуба
Для повноти картини нагадаємо, що «бютівський» конкурент Кацуби Віктор Світовенко після негаласливої поразки на минулих виборах отримав від тодішньої влади можливість придбати земельну ділянку під своїм рестораном «Beef» на вул. Шота Руставелі у самому центрі Києва.
Округ №93 (Київська обл., Миронівка). «Регіонал» Олександр Онищенко (Кадиров) не має конкуренції від БПП. Зате має дохідний нафтогазовидобувний бізнес, по якому є близьким до Кацуби.
Округ №94 (Київська обл., Обухів). Від угрупування Юрія Бойко йде ще одне протеже: Руслан Бадаєв. Абсолютно безглуздим виглядає конкуренція від БПП – представник «золотої молоді» Гліб Лірник. Він відомий у двох іпостасях – директор гламурного нічного клубу «Dinamo Lux» у Києві і як син свого батька, Андрія Лірника. Останній персонаж відомий читачам «Наших Грошей» як партнер одного з улюблених постачальників міністерства охорони здоров’я усіх часів Петра Багрія та партнер відомого забудовника Лева Парцхаладзе, який балотується до Ради за списком БПП. У Центрвиборчком 27-річний Гліб Лірник надав дані, що він працює директором департаменту туризму у почесному Консульстві республіки Мальдіви. Цікаво, як таке позиціювання допоможе йому у боротьбі за мандат народного депутата від партії, яка для українців, судячи з рейтингів (принаймні поки ще) є уособленням Майдану та боротьби проти корупціонерів?
лирник лирник1
Округ №96 (Київська обл., Вишгород). Ще один приклад делегування корупційного досвіду попередників у новий парламент. БПП не заявив нікого, «Народний Фронт» Яценюка-Турчинова – редактора комунальної газети з Києва, «Батьківщина» – голову гаражного кооперативу. Зате самовисунцями йдуть аж дві зірки «Наших Грошей»: власник НПО «Практика» Олег Висоцький (улюблений постачальник швидких для МОЗ по завищеним цінам і благодійного фонду Сашка Януковича якимось чином уник карного переслідування від нової влади) та нардеп Ярослав Москаленко. Раніше він очолював Вишгородську райраду, коли Віктор Янукович починав облаштовувати там своє «Межигір’я». А у 2010 році Москаленко став заступником губернатора Київської області Присяжнюка. Зараз його протеже очолює «Укргазвидобування» (мабуть одну з найрозпилюваніших держструктур після Майдану), а сам Москаленко після виходу з Партії регіонів пішов до депутатського угрупування Ігоря Єрємєєва (див попередню статтю про режим сприяння «Континіуму» від БПП) разом з Кацубою.
висоцький москаленко
Округ №98 (Київська обл., Яготин). Кум сина біглого генпрокурора Артема Пшонки Сергій Міщенко не має конкурента від БПП. А варто згадати як цей нардеп кілька місяців поспіль боровся з корупцією в аеропорту «Бориспіль» аж до тих пір, поки його оточення не отримало монополію на аеропортові таксі.
королевская пшонка
Округ №100 (Кіровоградська обл., Бобринець). В даних ЦВК місцевий бізнесмен Микола Онул вказаний як член партії «УДАР». Однак ярлика від БПП (в цей кооператив окрім Порошенка входить і партія Кличка) він на щастя не отримав. Оскільки він зараз є ще й депутатом Кіровоградської облради, обраним від Партії регіонів. Тоді на цьому округу взагалі була б дуже цікава конкуренція між Онулом та нардепом Станіславом Березкіним, який також обирався до парламенту від ПР.
Округ №99 (Кіровоградська обл., Кіровоград). Майже те саме, що і у попередньому випадку, але ще цікавіше. Від БПП на вибори пішов головлікар місцевого онкодиспансеру. А самовисуванцями йдуть син вищезгаданого Березкіна Максим, дружина вищезгаданого Онула Лариса і Андрій Табалов, сам нардеп і син нардепа Олександра Табалова. Останні двоє знамениті тим, що обравшись до парламенту у 2012 році вони стали першими «тушками», відмовившись ввійти до фракції партії Тимошенко.
Округ №102 (Кіровоградська обл., Знам’янка). Канонічне свинство від партії Порошенка, яка висунула проти Олеся Довгого найманця з угрупування Леоніда Черновецького. Справа в тім, що очолювана Довгим Київрада у 2009 році віддала землю під київським заводом «Вулкан» на вул. Регенераторна, 4 фірмі «Вулкан». Її власниками через вервечку інших компаній є донька та син Черновецького Христина та Степан, а також дуржина екс-мера в екзилі Аліна Айвазова. І саме на території заводу прописалась фірма «Екоенергомаш», чий директор Вадим Бондар і став конкурентом Довгого від БПП на далекій Кіровоградщині. Тобто конкурента Довгому не довго шукали, просто походили по території заводу Черновецького, попридивлялись до облич…
довгий
Можливо, що приблизно так само шукали конкурента Довгому і у «Батьківщині». Бо їхній кандидат – столичний будівельник Олексій Луганов – знаходиться від Довгого на відстані трьох рукостискань. Луганов має партнера Павла Тесленка («Червоний мак»), той має партнеркою Майю Галицьку («Інвест бізнес компані»), ну а вона вже має Довгого («Комерційна власність»). Звісно, Київ – село маленьке, всі один одного можуть знати, тим більш на земельно-будівельному ринку. Тому можливі і не такі співпадіння. Однак що роблять всі ці гастролери в одному виборчому окрузі далеко від столиці?
Далі буде…
Цей перелік побудовано на простій тезі. Зараз лише у «Блоку Петра Порошенка» (БПП) є рейтинг, який здатен допомогти мажоритарному кандидату. Тобто отримання «ярлика» від пропрезидентської партії може зробити переможцем більш-менш розкрученого кандидата.
Відтак факт відсутності у окремих округах кандидатів від БПП, висунення занадто слабких персонажів або потенційних клієнтів люстраційного органу ми розглядаємо як зраду виборців. Виборців, які на Майдані змусили Януковича втікти, чим звільнили крісло, нині зайняте Порошенком.
Ми навмисно не будемо розглядати тут питання які «ковальчукі-кононенки» за які суми аргументів зливали округи, оскільки не володіємо документами. Також ми опустимо округи, де є сильні кандидати від колег по антиянуковичевській опозиції зі «Свободи», «Народного Фронту» чи «Батьківщини». І щиро сподіваємось, що «ярлик» від БПП допоможе кандидатам цієї партії, які на старті передвиборчої кампанії не відрізнялись високим рейтингом та вважались нами відверто слабкими кандидатами, перемогти і януковичевський непотріб і мудрагелів із власного штабу.

По материалам: ord-ua.com