Керівників Черняхівського райвідділу міліції примусово приведуть до суду

431

Житомирський районний суд задовольнив клопотання журналіста Віктора Котенка про примусовий привід до суду начальника Черняхівського райвідділу міліції підполковника Скидана Ігоря Миколайовича та заступника начальника УМВС України в Житомирській області полковника міліції Будзинського Миколи Петровича.

Нагадаємо, що журналіста намагаються засудити за професійну діяльність, за те, що він розслідував і оприлюднював у ЗМІ суспільно важливу інформацію, засвідчену документально про різноманітні зловживання з боку працівників міліції, у тому числі у сфері розповсюдження наркотиків (Наркотизація країни). У відповідь керівні міліціонери, сподіваючись уникнути подальшого викриття, закидали журналіста абсурдними судовими позовами про захист своєї цнотливої честі, гідності і ділової репутації. В той самий час відбулись санкціоновані на найвищому рівні прокурорсько — міліційні напади на журналіста, переслідування його родини, перешкоджання підприємницькій діяльності тощо.

Три судові справи міліціянти ганебно програли та вже другий рік поспіль розглядається позов Черняхівського райвідділу міліції до журналіста — керівні міліціонери не з`являються за викликом суду. Причина відома — доведеться відповідати на досить незручні запитання, наприклад, чому епізоди міліційної наркоторгівлі, здирництва, катування людей було доручено перевіряти ... відділу кадрів обласної міліції; чому свідчення людей про корупцію та зловживання в органах міліції і прокуратури досі залишаються без належного реагування тощо.

10 лютого Житомирський районний суд своєю ухвалою зобов`язав Черняхівський райвідділ міліції та Житомирський міський відділ міліції забезпечити привід до суду міліційних керівників.

Запрошуємо ЗМІ, журналістів та всіх охочих 26.02.2014 р. о 10 год. 30 хв. до Житомирського районного суду, щоб на власні очі побачити, як законослухняні правопохоронці будуть виконувати судовий вердикт. Подальший перебіг справи, а особливо судові дебати, обіцяє бути надзвичайно цікавим.

В даний час витончені цькування журналіста з боку влади не припиняються, а Європейський суд з прав людини почав розгляд справи за позовом Віктора Котенка до держави Україна щодо епізодів переслідування за журналістську діяльність.
Фізичний напад на журналіста Котенка і громадського діяча Юрія Градовського безпосередньо в Апеляційному суді Житомирської області: http://youtu.be/nyNDChN43ak . Цей злочин в порушення законодавства ні прокуратурою, ні міліцією розслідувано не було, в Держреєстрі не зареєстровано.

Післямова: нам відомо, що найближчим часом проти журналіста Віктора Котенка та його родини планується здійснення незаконних дій, докладніше про це розповімо згодом ...

По материалам: svoboda.zhitomir.ua