Фискалы Тернопольщины — изменений нет

669

Шановний Ігоре Олеговичу!
До Вас звертаються підприємці та громадськість м. Тернополя та Тернопільської області. Нажаль, після революції Гідності не відбулося ніяких змін на краще, зокрема, у підвідомчій Вам структурі.
“Коли братимеш чи даватимеш хабар – відчуй кров Небесної сотні на своїх руках”, – саме з такими лозунгами звертались свідомі люди до населення України. Проте тернопільські чиновники, мабуть, не бояться нічого.
За час керування попередньої влади до нас на Тернопільщину керувати податковою службою зайшла Вінницько-Житомирська «орда» на чолі з п. Вітруком О.В., яка шматувала бізнес Тернопілля та спричиняла на нього неймовірний тиск. У Тернопільській області їх було близько 40-50 чоловік. Їхні люди очолили усі структурні підрозділи в службі області та місті. Навіть у кожному відділі є їхня людина з метою контролю роботи.
З настанням змін у нашій державі ми чекали докорінних змін на краще і в структурах податкової служби. Проте, після призначення нового очільника Державної фіскальної служби в Тернопільській області п. Комендата І.Ю. тиск на підприємництво області посилився. На усіх ключових посадах залишилися попередні керівники, котрі продовжують збирати кошти невідомо кому. Так, начальником Тернопільської ОДПІ залишився відомий вже Вам п. Якимчук П. М., який разом зі своїм заступником з контрольно-перевірочної роботи п. Поліщуком І.В. включають в плани перевірок підприємства-виробники малого та середнього бізнесу, які й без того сплачують значні суми до Державного бюджету та є найбільшими бюджетоутворюючими підприємствами області, забезпечують робочими місцями населення. Насторожує той факт, що ці підприємства підлягали перевірці у надзвичайно короткі терміни з інтервалом перевірки протягом 1-1,5 роки з метою зобов’язання їх сплачувати «данину», як це й було за режиму Януковича. Після відвідин ревізора керівників запрошують до п. Поліщука І.В., який проводить бесіду стосовно того, куди і які суми перераховувати. Тобто, усі старі схеми легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом працюють надалі!

Даний ланцюжок корупційної діяльності тягнеться у новостворену Державну фіскальну службу України в Тернопільській області. Цю ділянку роботи продовжує контролювати п. Мельник М.В. – заступник начальника ДФСУ у Тернопільській області. Вона за допомогою своїх підопічних, прибулих з Вінниччини та Житомирщини, за якими тягнеться кримінальне минуле ще з попереднього місця роботи п. Притули В.І. заступника начальника управління податкового аудиту та п. Рудченка С.В. начальника відділу перевірок юридичних осіб, які за аналогічною схемою, як і в місті, включають в план перевірок підприємства малого та середнього бізнесу області. У даному випадку співбесіду з платниками проводять заступник начальника управління п. Притула В.І. та начальник відділу п. Рудченко С.В.
Варто згадати ще п. Вегеру А.Я., який впродовж 2011-2014 рр. є керівником відділу контролю проведення за готівковими розрахунками у Тернопільській області (тобто проведення так званих фактичних перевірок) та називає себе в підприємницьких колах «директором РРО області». Він здійснює безпосередній контроль помісячної оплати за послуги не включення до плану проведення фактичних перевірок підприємств та підприємців, які сплачують «по місячну данину». Співпраця вінницько-житомирських є вигідною з п. Вегерою А.Я., оскільки виходець зі Збаража безпосередньо знайомий з багатьма керівниками підприємств та підприємцями області. Він і надалі залишається на займаній посаді та продовжує здійснювати корупційну діяльність, мотивуючи тим, що новому керівництву теж треба їхати з чимось до м. Києва.
Зараз є модне слово “люстрація”. Чому після всіх жахливих подій в нашій країні і далі процвітає корупція, а чиновники забувають, що гроші їм платить держава, щоб вони чесно їй служили, а не користувалися своїм посадовим становищем та вимагали особистої вигоди.
Просимо Вас, шановний Ігоре Олеговичу, прийняти до уваги зазначену інформацію та вплинути на ситуацію, що склалася в Тернопільській області. Усі підприємства та підприємці хочуть працювати на благо розбудови України, а не наповнення кишень окремих осіб країни.
Бажаємо Вам наснаги на шляху перетворення ввіреної Вам служби, яке неможливе без ліквідації усіх існуючих корупційних схем здирництва та призводять до зубожіння власного народу.
11 жовтня 2014 р.

По материалам: ord-ua.com