АПІТУ відкрито звернулася до СБУ та Держмитслужби України щодо зупиненого в Ужгороді вантажу

596

Асоціація підприємств інформаційних технологій України відкрито звернулася до СБУ та Держмитслужби України щодо вантажу, який СБУ зупинили в Ужгороді

4 червня 2020 на сайті СБУ була опублікована інформація, що на пункті пропуску «Ужгород» правоохоронці зупинили нелегальний вантаж.

Під час огляду вантажівки, замість задекларованих деталей співробітники СБУ виявили та затримали партію брендових смартфонів, ноутбуків та іншої портативної техніки відомих світових виробників на понад 100 мільйонів гривень. Мобільні телефони і техніку зловмисники планували ввезти в Україну з Європи під виглядом автозапчастин. В разі успіху оборудки державний бюджет зазнав би багатомільйонних втрат через несплачене мито та податкові збори.

З огляду на відсутність інформації щодо подальших дій силових органів, Асоціація підприємств інформаційних технологій України направила відкритий лист на адресу СБУ та Держмитслужби України.

Довідково: Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) з 2004 року об’єднує зусилля ІТ-компаній України для вирішення проблем їх професійної діяльності, що становлять спільний інтерес. Членами асоціації є 37 IT-компаній, серед яких вітчизняні та іноземні виробники комп’ютерної техніки, найкрупніші дистриб’ютори, роздрібні мережі, системні інтегратори, консалтингові компанії.

apitu.org.ua