2011 року в Україні «мажори» билися, стріляли і збивали людей на дорогах

750

У травні в центрі Тернополя біатлоніст Олександр Починок та плавець Олександр Волинець зробили зауваження молодикам, які мчали на автомобілі вулицею Сагайдачного. Після цього хлопці кинулись з кулаками на них. Починку зламали ніс, пошкодили око і відкусили частину вуха. А Волинцю нанесли кілька ударів та пошкодили авто, стрибаючи по ньому. У бійці брав участь син тернопільського бізнесмена та сина ресторатора. У листопаді справу почали розглядати в суді.

А за кілька днів до тернопільського інциденту у Львові 29-річний Святослав Сопільник, син радника начальника ГУ МВС України у Львівській області, поранив з травматичного пістолета у ногу члена партії «Свобода» Олега Ковпака. Батько Сопільника тоді стверджував, що його син вистрілив в ногу «свободівцю» випадково.

Найрезонанснішою у 2011 році стала справа депутата Луганської облради Романа Ландіка. Він обвинувачується у нападі на дівчину Марію Коршунову в луганському ресторані у липні. З вересня син народного депутата Володимира Ландіка перебуває у СІЗО. У суді Ландік-молодший вже відзначився не зовсім адекватною поведінкою.

Тим часом в Одесі син глави Апеляційного суду Києва 24-річний Дмитро Чернушенко побився з охороною в нічному клубі. За словами охоронців клубу, Чернушенко і його супутниця відмовилися пройти перевірку на металодетекторі, обов'язкову для усіх гостей клубу. Коли їм запропонували піти, вони почали бійку. У відділку міліції Чернушенко показав посвідчення співробітника комітету Верховної Ради боротьби з корупцією, а дівчина - посвідчення судді. У результаті їх відпустили.

Протягом року сталося чимало ДТП за участю "мажорів". Зокрема, наприкінці березня п'яний водій на BMW, син проректора Одеської харчової академії Олега Гапонюка – Ігор, виїхав на тротуар і зніс кіоск. У результаті ДТП загинула одна людина, травмовано троє.

У червні міліція порушила справу за фактом ДТП за участю сина народного депутата, члена фракції «Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина» Юрія Сербіна в Києві. За даними правоохоронців,19 червня ввечері на перетині вулиць Великої Житомирської та Гончара водій автомобіля Lexus виїхав на зустрічну смугу руху і зіштовхнувся з автомобілем Opel Vectra апарату МВС. У результаті ДТП тілесних ушкоджень зазнали обидва водії і пасажир Opel.

У липні у селі Гора Бориспільского району, що на Київщині, Mercedes на великій швидкості в’їхав у рейсовий автобус. У результаті ДТП важкі ушкодження отримали 5 пасажирів автобуса. У той же час винуватець ДТП втік – його забрав Porsche Cayenne, що приїхав практично одразу після аварії.

У ніч із 14 на 15 вересня почесний президент Федерації тенісу, колишня 4 ракетка світу Андрій Медведєв на своєму автомобілі збив на смерть пішохода в селі Глеваха Васильківського району Київської області. Порушена кримінальна справа. Очевидці аварії заявляють, що спортсмен був п’яним під час ДТП. У МВС підтвердили, що Медведєв був напідпитку.

На початку листопада у центрі Києва сталася масштабна аварія. Зіткнулося близько десятка автомобілів, серед яких Bentley і Mercedes. В результаті аварії постраждали інспектор ДАІ і водій Bentley, які були госпіталізовані.

Хто був за кермом Bentley, який став винуватцем ДТП, досі невідомо. У столичному главку міліції стверджували, що автомобіль належить непублічній особі. Разом з тим ЗМІ повідомляли, що Mercedes нібито закріплений за депутатом від Партії регіонів Олександром Зацом, однак депутат це заперечив. А Bentley пов’язували спочатку з колишнім депутатом від БЮТ Русланом Богданом, потім з дочкою покійного Василя Джарти Ольгою, однак вона все заперечувала.

У середині листопада у Донецьку водій на Toyota Sequoia на великій швидкості влетів на тролейбусну зупинку і насмерть збив 37-річну вчительку фізкультури школи №86 Ганну Агеєву та 57-річного коваля Руслана Мамісашвілі. За інформацією ЗМІ, за кермом іномарки знаходився 29-річний Артем Миргородський, комерційний директор донецького ТОВ «ТД «Сива» (компанія займається виробництвом кормів для сільського господарства). Згодом його арештували.

При цьому, як писав Тиждень, у 2011 році в Україні були виправдані щонайменше п’ять впливових осіб, що стали винуватцями резонансних ДТП, у яких загинули люди.

По материалам законъ.com