Як сумський губернатор на 10-й день роботи втомився

665

summiib111126 грудня 2014 року, за протекцією депутата Верховної Ради Андрія Деркача (колишній депутат від партії регіонів, який брав активну участь у голосуванні за диктаторські закони 16 січня 2014 року), головою Сумської обласної державної адміністрації призначено Клочка Миколу Олексійовича.
Не встиг новопризначений керівник області пропрацювати й десяти днів на посаді, а також незважаючи на надскладну ситуацію в державі та регіоні, Клочко М.О. разом зі своєю дружиною Сніжаною 03 січня 2015 року в 05:25 рейсом № WAU6147 Київ (Жуляни) — Неаполь відбули на «заслужений відпочинок» до сонячної Італії.
Не забуло сімейство Клочків на зворотному шляху заглянути до не менш сонячної Туреччини. 06 січня 2015 року в 20:52 рейсом № 459 Стамбул – Київ вказане сімейство приземлилося в терміналі «D» аеропорту Бориспіль.
А в цей час мешканці хуторів, сіл, районних центрів Сумщини думали про те, як зігрітися у своїх домівках та дочекатися весни та забути про холодні квартири та відсутність гарячої води і елементарного тепла у своїх оселях, школах, дитячих садочках та лікарнях, а родина Клочка святкувала його призначення очільником Сумщини в Італії та Туреччині.
Виникають запитання до керівництва держави — а чи з тих пріоритетів розпочинає свою роботу державний службовець вищого рангу, чи це ті надпріоритетні завдання, що йому були доручені Президентом та Урядом ?
Також виникає питання — як Клочко М.О., як секретоносій першої категорії, у цей складний для країни час, без відповідного дозволу компетентних органів покидає територію нашої Батьківщини, а повернувшись не звітував про свої необмежені контакти з іноземцями, у т.ч. громадянами РФ.

Взагалі-то Микола Клочко дуже любить бувати за кордоном, особливо в Італії, де у нього є нерухомість, хоча із-за своєї «скромності» він забув указати це в декларації за 2014 рік.
То він в Барселоні, то він в Анталії. Бачили його в Пескарі, Неаполі, Барселоні, Будапешті, Хельсінкі, Дубаї, Талліні, Москві та в багатьох інших містах світу.
Наприклад, 04.01.2014р. із аеропорту Бориспіль родина Клочко перелітає до Риму. Погостювавши в Італії вони прямують до Швейцарії, а 15.01.2014р. повертаються із Цюріха в Київ. При цьому, мінімальна вартість перельоту в бізнес-класі з Києва до Риму становить 2 000 євро, аналогічна ціна квитка з Цюріха до Києва. Проживання навіть в недорогому готелі однієї особи становить не менше 150 євро за одну ніч, а вечеря у фешенебельному ресторані з дорогим вином (як на фото) 400-450 євро. Загалом не вдаючись в детальну арифметику видно, що вартість цієї подорожі склала не менше 10 000 євро.
Крім цього, в період з 29 березня по 05 квітня 2014 року родина Клочко авіатранспортом відвідала м.Рим (Італія). Аналогічно з 04.05 по 18.05.2014р. сім’я Клочко перебувала в м.Рим.
З 20.07 по 27.07.2014р. - черговий авіапереліт Київ-Анталія-Київ, сім’я Клочка летить на відпочинок.
02.08.2014р. Кличко із сім’єю вилетів у Варшаву, а 10.08.2014р. із м.Рим в Київ.
18.09.2014р. Клочко вилітає в м. Дортмунд, а 22.09.2014р. повернувся із м. Кельна, при цьому він використовував дипломатичні документи (DP 012802).
13.12.2014р. Клочко вилітає в м.Стамбул, а 20.12.2014р. повертається з нього в Київ.

Звертає увагу на те, що він ще у 2003 році разом зі своїм другом, мером міста Тростянець Бовою, автотранспортом (ТХ 6843(4) АХ) виїжджав до Республіки Польщі.
Перераховані вище авіаційні перельоти далеко не всі. І навіть успішні бізнесмени не можуть собі таке дозволити, а Клочку, як держслужбовцю, це по кишені, хоча подана ним декларація за 2014 рік вказує на зворотне.
Особливо цинічним виглядає той факт, що коли в країні в січні 2014 року відбувалася Революція Гідності й Клочко у своєму Фейсбуці писав, що він стояв у Києві на Майдані, то він нагло брехав.
Достеменно відомо, що у період з 4 по 15 січня 2014 року він вилетів в м.Рим (Італія), а повернувся з м.Цюріху (Швейцарія), що є краєм цинізму нинішнього горе-губернатора.
Для того, щоб гарно жити та відпочивати на кращих курортах Європи та світу новопризначений губернатор з перших днів свого правління почав вибудовувати, а точніше відроджувати бізнес-імперію в області по типу раніше створеної губернатором Ю.Чмирем за часів злочинної влади.
Для цього, він позвільняв практично усіх патріотичних, компетентних, чесних та порядних голів райдержадміністрацій області, а натомість призначив колишніх регіоналів та комуністів, як наприклад, в Тростянецькій РДА — Назаренко, Лебединській — Древаля, Глухівській — Артеменко, Конотопській — Горбенкко, які вміють та знають як розкрадати народне добро.
В той же час, в обласному апараті ОДА, М.Клочко, незважаючи на думку громадської, призначив на посаду своїм заступником І.Купрейчик, яка разом з Ківаловим підписала комітетський протокол за диктаторські закони 16 січня, та позалишав на своїх посадах «видних» регіоналів та корупціонерів (як наприклад, начальник управління майном А.Линника), які ще за часів Януковича створили схеми та механізми розкрадання ресурсів в аграрній, лісовій, хімічній, нафтовій, газовій та інших надприбуткових галузях регіону, а також приймали активну участь у придушенні всенародних акцій протесту під час Революції Гідності.
Таким чином, він узяв під контроль практично усі «тіньові» фінансові потоки в області, їх контролює та отримує левову частку від них.
Єдине що йому не вдалося — це взяти під контроль місто Суми. Для того щоб фактично «призначити» на місцевих виборах у жовтні 2015 року свою людину на посаду мера обласного центру, М.Клочко через підконтрольні йому правоохоронні та судові органи розпочав гоніння на теперішнього міського голову О.Лисенка.
Так, за надуманими обставинами було відкрите кримінальне провадження стосовно Лисенка О.М. за ч.3 ст.382 Кримінального кодексу України, нібито за фактом невиконання ним судового рішення про поновлення на роботі раніше звільненого працівника мерії. Крім того, 20 квітня ц.р. губернатор Клочко заявив, що звернеться до правоохоронних органів щодо відкриття кримінального провадження стосовно мера О.Лисенка за, нібито, службову халатність при організації тушіння пожару в будинку за адресою: м.Суми, вул.Г.Кондратьєва, 8.
Крім того, хоча М.Клочко формально вийшов зі складу засновників ТОВ «Фуд Сервіс Формат» та ТОВ «Константа-Формат», судячи із постійних контактів з керівником цих підприємств — Сідаком Юрієм Олексійовичем, продовжує ними керувати та отримувати прибутки від них. Це підтверджують багато знайомих із оточення Клочка. В той же час, у компетентних органів повинно виникнути питання щодо діяльності Сідака Ю.О., який і на теперішній час проживає в м.Луганську (вул.Героїв Сталінграду, 11), на тимчасово окупованій території («ЛНР»), і як говорять освідченні люди, вказані підприємства продовжують комерційну діяльність із бізнесовими структурами, які знаходяться на території так званих «ЛНР» та «ДНР».
Усі хто стає на «стрімкій» політичній кар’єрі младо-губернатора М.Клочка слід звернути увагу на таке повідомлення.
Міліція розшукує голову Сумського обласного осередку однієї з політичних партій України.
19.05.2014 | 11:44
Про те, що 18 травня близько 13 год. 10 хв. пішов з дому та до теперішнього часу не повернувся Лихман Сергій Миколайович, в чергову частину Сумського міського відділу міліції повідомила його дружина сьогодні о шостій годині ранку.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група на чолі із начальником УМВС. По даному факту розпочате кримінальне провадження. Проводиться комплекс заходів, спрямований на з’ясування обставин зникнення та розшук Лихмана С.М.
32-річний Сергій Лихман – голова Сумського обласного осередку політичної партії «Удар», очолював передвиборчий штаб одного з кандидатів на пост Президента України.

Як говорять в народі, далеко піде Клочко, якщо міліція не зупинить …
Проте, його знайомим уже давно відомо, що для Клочка вже мало масштабу області, тому він мріє про посаду керівника Уряду та Президента.
Хоча йому вже зараз слід задуматися над тим, що коли його знімуть з посади губернатора (а це станеться у недалекому часі), хто йому подасть руку, привітається чи скаже добре слово.

По материалам: оrd-ua.com