Вера Борисовна Джур, лидер корупции Днепропетровского района

2 327

джурЯк заробляють зараз кошти, вчорашні регіонали…

К нам прийшли батьки дітей учнів дев’ятих класів, Кіровської середньої школи, що на вул. Центральна 36, с. Кіровське, Дніпропетровській район, Дніпропетровської області з проханням допомогти в їх біді. Вони просили не називати власних прізвищ, так як побоюються помсти дітям. Справа в тому, що за наказом, можливо усним, директорки Джур Віри Борисівні, в цьому навчальному році об’єднала два дев’ятих класи, в одному з них на початок року було18 учнів, в другому 25. Внаслідок цього, значно погіршилася поведінка учнів, впав рівень знань,і з точки зору санітарних норм виникли значні проблеми. Декілька батьків, змушені були перевести дітей в інші школи. Зараз в одному залишившомуся дев’ятому класі навчається 35 дітей. Все це сталося з прямої провини директорки, яка саме і веде більшість уроків в цьому класі, отримуючи за це свавілля додаткову ставку. Теж саме вона зараз намагається зробити з іншими класами, наприклад вона незаконно змінила 2-в класу початок занять з 8.30 на 10.30, батьки змушені переходити до інших шкіл і класів, ось ось буде ще одна чергова вільна ставка для жадібної директорки.

Як нам повідомили батьки, в школі в минулому році було 22 класи, зараз вже менше, вчителів менш 20, а за даними сайту школи і бухгалтерії їх 34 (http://kirovska.dnepredu.com/uk/site/pedagogic-group.html), що не відповідає дійсності, збільшена і чисельність обслуговуючого персоналу вдвічі. На цих посадах директорка оформила так званих мертвих душ, заробітну платню яких вона привласнює собі. Підприємство, що надає школі послуги харчування, працює з обов’язковим урахуванням частки директорки, два робітники їдальні отримують платню від цього підприємства, а їх зарплата від школи йде в карман директорки. Загальний підрахунок щомісячного корупційного прибутку Джур В.Б., від вказаного складає біля 40 000 гривень. З середніх т старших класів за наказом директорки постійно збираються кошти (ремонти даху, полів то що), суми сягають десятків тисяч, ремонтів немає. Для дітей в школі немає жодної спортивної секції, хоча ввечері спортивний зал системно здається в оренду, платня йде директоці.

Всім в селищі відомі колишні скандали з Джур, коли вона збирала значні суми коштів на медалі випускникам, а потім не змогла договоритися з обласним керівництвом, про кількість медалей, але хабарі так і не повернула. В минулому році, на посаді заступника голови райради, Джур продовжувала повністю контролювати «свою» школу, і не видавала випускникам атестатів до того часу, поки всі вони не здали кошти на капітальний ремонт даху, якій не проведений досі. То б то, посадова особа – директорка комунального закладу Кіровська загальноосвітня середня школа, зловживаючи службовим становищем, свідомо, у змові з завучем школи, прийняла незаконне рішення, з метою додаткового збагачення, зробив незручності і шкоду дітям та батькам. Тому, просимо Вас вжити заходів реагування, провести ретельну перевірку на місці, для припинення беззаконня у школі. Батьки також нам повідомили, що директорка має родинні зв’язки з начальником районного відділу освіти /Микола Шеремет/, та дружні зв’язки з керівництвом районної державної адміністрації /Артем Фісунов, раніше суддя. зпійманий на хабарі/, які будуть вживати міри захисту злодійки від покарання, це треба враховувати.

До того, Віра Джур, 10 років вірою та правдою працювала на партію януковича, була від нього депутатом райради, та дивним чином на виборах 2015 року опинилася…не повірите, у блоці Петра Порошенка!Чи не ганьба Петру Олексійовичу??? Виходячи з наведеного, вважаємо, що Джур Віра Борисівна скоїла ряд корупційних злочинів, можливо у змові з завучами, бухгалтером, начальником відділу освіти району, тому вважаємо за необхідне зареєструвати нашу заяву у ЄРДР, на підставі статті 214 КПК України, порушити протягом доби кримінальне провадження проти особи Джур Віри Борисівни, за складом злочину 364 КК України, провести професійне і якісне досудове слідство, передати справу до суду, притягнути злочинців до сурової відповідальності.

Залишаємо за собою право висвітлення даної кримінальної ситуації в ЗМІ.

Виконавчий директор Девід Берштаун

Письма в редакцию: Антикоррупционный информационно-аналитический портал job-sbu.org