“Ударовец” Юраков или “регионал” Юраков — 2

600

Мы уже писали однажды о сомнительных личностях, умудрявшихся во время боев на Майдане сотрудничать с режимом Януковича, обслуживая «титушек» и одновременно быть «активистом» оппозиционной партии «Удар». Речь идет об Александре Юракове, бывшем «кошельке» министра транспорта Кирпы, а ныне владельца многочисленных ресторанов, офисных центров и прочих «заводов и пароходов». О том, каким именно образом господин Юраков становился таким «владельцем» нам рассказал читатель, владевший пляжем в Киевской области. Впрочем, рассказал не только нам, но и Генеральной прокуратуре. Цитируем текст заявления, отправленного в ГПУ:
«Фермерське господарство «Мрія» є власником і безстроковим землекористувачем суміжних між собою земельних ділянок з водоймою, розташованих в межах Горенської сільської ради, Києво-Святошинського району Київської області.
ФГ «Мрія», з власної ініціативи здійснювало, благоустрій прибережної смуги водоймища (зони пляжу) для безпечного і комфортного відпочинку населення.
Ми товаришували з Юраковим О.Д. (Київська обл, Києво-Святошинський р/н, с. Лісники вул.Кирикова 23.6, тел 0674090095 та 0672316593, серія паспорта С0063089) більше 15 років. Якось у приватній розмові він запропонував допомогти з благоустроєм прибережної смуги водоймища та запропонував послуги його фірми ТОВ «Норвік Україна» (м.Київ, вул. Жилянська, 97 тел 4590667, Генеральний директор Тімофеєв Олег, заступник директора Коробов В’ячеслав Володимирович, код ЄДРПОУ: 33996450 ).
Жодних інвестиційних договорів, договорів купівлі-продажу чи оренди землі ми з ним та його фірмою не укладали. Був підписаний лише договір доручення для проведення певних робіт.

Однак протягом «виконання робіт» по договору поруки Юраков О.Д. та посадові особи ТОВ «Норвік Україна», що причетні до цього, ввівши нас у оману щодо своїх намірів, користуючись нашою довірою вчинили дії, що спрямовані на заволодіння нашою власністю.
Так, в 2013 році депутат районної ради Юраков О.Д., будучі тісно пов’язаний з ТОВ «Норвік Україна» (займає посаду касира в товаристві) і фактично здійснюючи його керівництво, а також щойно створена ТОВ «Зелена аквахвиля» (м.Київ, Святошинський р/н, вул. КулІБІна, 3/8, тел 0965563423, Керівник Пастушенко Віктор Володимирович, код ЄДРПОУ: 38591046), за наказом Юракова О.Д. для незаконого захоплення земель ФГ «Мрія». Юракова О.Д. використовуючи посадові повноваження і особисті зв’язки з посадовими особами районної державної адміністрації, з метою протиправної наживи, почав здійснювати втручання в господарську діяльність нашого фермерського господарства, перешкоджаючі її проведенню.
Так, у 2013 році між ТОВ «Зелена аквахвиля» та Києво-Святошинською районною державною адміністрацією було укладено незаконний договір оренди водного об’єкта, який знаходиться в постійному користуванні ФГ «Мрія».
Крім цього, у період з 2011 року до 2013 року ТОВ «Норвік Україна» передало в оренду будівлі та споруди, які належать ФГ «Мрія», Приватному підприємству «Сембі» (м.Київ, вул. Жилянська, 101 тел 0675023137,Керівник Хоменко Марина Вячеславівна, код ЄДРПОУ:32856221) на підставі цього договору поруки для здійснення останніми незаконної господарської діяльності. Жодних дозволів від ФГ «Мрія» на такі дії та такі повноваження не надавались.
Наведені дії Юраков О.Д. вчиняв погрожуючи мені та моїй родині фізичною розправою та своїми зв’язками із керівництвом район>’ та області, а також у правоохоронних органах, при цьому він зазначав, що посадовці зроблять все, що він скаже і йому за це нічого не буде.
Стосовно реальності його погроз у мене не було сумнівів, оскільки з його слів мандат депутата районної ради був куплений ним за гроші та завдячуючи його зв’язкам.
Своїми діями ТОВ «Норвік Україна», ПП «Сембі», та ТОВ «Зелена аквахвиля» самовільно захопили будівлі та споруди ФГ «Мрія», а також земельну ділянку.
В результаті таких дій Юракова О.Д. і директорів ТОВ «Норвік Україна» та ПП «Сембі», ФГ «Мрія» не може здійснювати господарську діяльність на території земельних ділянок, що йому належать.
Враховуючи викладене, -
ПРОШУ:
Розглянути дану скаргу.
Внести відповідні відомості до Єдиного реєстру до судових розслідувань.
Взяти під контроль викладені у скарзі факти.
Порушити кримінальну справу проти Юракова О.Д. та посадових осіб ТОВ «Норвік Україна» , ПП «Сембі» та ТОВ «Зелена аквахвиля» за ст. 197-1, ч. 3. ст. 206, ст. 367 КК України;
Перевірити законність набуття статусу депутату Києво-Святошинської районної ради Юраковим О.Д.
Повідомити Фермерське господарство «Мрія» письмово, у встановленому законом порядку і строки.
Додатки:
Копія державного акту на право постійного користування землею;
Копія свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи СФГ «Мрія;
Копія листа Управління Водних Ресурсів у м.Києві та Київській області від 28.05.201З,№235;
Копія Акту обстеження щодо наявності водойми в межах земельної ділянки, яка відведена гр. Ніколаєвій С.Д. в постійне користування для ведення селянського (фермерського) господарства в межах Горенської сільської ради, Києво-Святошинського району, Київської області;
Копія договору оренди об ’єкта загальнодержавного значення №105;
Копія розпорядження Києво-Святошинської районної державної адміністрації від 15.04.2013 року №288;
Копія Акту прийому-передачі водного об ’єкта за Договором оренди водного об ’єкта загальнодержавного значення №105 від квітня 2013 року;
Копія договору доручення № 21/03-1 Д від 21 березня 2011 року
Копія договору оренди між ТОВ «Норвік Україна» та ПП «Сембі»

Неприятная история, не правда ли? Причем, не единственная. Ресторанный бизнес Юраков также не создавал, а «отжимал». Сейчас, в частности, идет активный процесс отжимания ресторана «Партизан». И тоже – у бывшего друга. В партии «Удар» не боятся, что со временем Юраков «отожмет» у Кличко и партию?

По материалам: ord-ua.com