«У Херсоні під прикриттям «депутатських фондів» можуть роздерибанити 27 млн. грн.», — Андрій Гордєєв

720

Ініціатива щодо виділення кожному депутату Херсонської міської ради 500 тисяч гривень для вирішення нагальних проблем громади, позбавляє місто стратегічних пріоритетів. Про це заявив народний депутат, член МДО «Депутатський контроль» Андрій Гордєєв.

«Сподіваюсь, що ініціюючи рішення Херсонської міської ради про так звані «депутатські фонди» у розмірі по 500 тис грн на округ (а це 27 млн грн), депутати керуються виключно інтересами херсонців. Але насправді ми отримуємо корупційний ризик, а також втрату містом стратегічних пріоритетів. В погоні за лавками в дворах та фарбуванням парканів місто може так і не дочекатись спорудження і реконструкції низки об'єктів. Адже таке рішення не знайде сприйняття ні з боку парламенту, ні з боку уряду.

Необхідність у депутатському фонді виникла в той час, коли обласний центр на разі не має оновленого Генерального плану, Теплову схему міста не затверджено, а туристична інфраструктура досі не спроектована.

Окрім цього, на тлі занепаду будівельної галузі міська рада не може прийняти необхідні для будівельників рішення про відвід землі під трансформаторні підстанції та свердловини.

Нагадаємо, що положення «Про депутатський фонд Херсонської міської ради» внесене до порядку денного найближчої сесії міської ради. Суть ідеї полягає у щорічному виділенні грошей кожному депутату для вирішення нагальних проблем, з якими звертаються городяни до своїх обранців. На цей рік пропонується виділити по 500 тисяч гривень для 54 депутатів міської ради, тобто 27 мільйонів загалом, що складає більше третини міського бюджету.

depcontrol.org