Татьяна Чорновол о контрабандисте Артюхове и “смотрящем” от Иванющенко в блоке Порошенко

682

chernovolДо Майдану репутацію Сергія Пашинського знищували на замовлення Януковича (курував цей процес Льовочкін). Після Майдану Львочкіна посилили інші. Це вже переросло в мега-кампанію по знищенню достойного політика. Я теж періодично потрапляю під цей каток брехні та притягнутих за вуха фактів. При чому лише за те, що я член його команди.

Я не боюся це визнати і публічно заявити. Я про це вільно говорю, бо мені є чим пишатися. Пашинський є неформальним лідером цілого напрямку в українському політикумі – реальної, а не піарівської антикорупційної діяльності.

Він певно єдина потужна політична фігура, яка не дає корупційним моделям збалансуватися, корупціонерам поділити зони впливу, домовитися і “працювати” без жодних скандалів в інформаційному просторі.

Я це пишу, бо не боюсь встати поряд з гідною людиною навіть під потоки бруду. Я не боюся виступити “за”, як ніколи не боялася виступити “проти”.

Я не Добродомов, який багато років називав головними корупціонерами Львівщини клан Дубневичів, а припинив боротьбу, бо брати Дубневичі головні спонсори Ковальчука, я не Лещенко, який обурюється, що розблоковані рахунки Іванющенка за кордоном, і при цьому мовчить, що менеджер Іванющенка Олег Недава його колега по фракції.

Тому маю повне моральне право заявити, що подвійні стандарти у депутатів, які підключили близькі до себе ЗМІ, щоб знищити репутацію Пашинського.

Хоча нищать не вони, їх емоціями та амбіціями маніпулюють впливові ляльководи.

Хто замовник знищення Пашинського? Зійшлися інтереси дуже багатьох. Наведу лише кілька фактів у справах до яких я безпосередньо причетна та сподіваюся не відмовчаться інші…

Наприклад, “Демальянс” може розповісти, як “Удар” “робив” під себе вибори в Києві й лише активне втручання Пашинського зупинило процес фальсифікації і “Демальянс” пройшов у Київраду.

Парубій, депутати Самооборони можуть розповісти, як з ініціативи Пашинського за підтримки відомства, яким керує Аваков вони вперше за всю історію України зупинили контрабанду палива в портах Одещини. А “кришує” цю контрабанду пан Артюхов керівник відділу “К” в СБУ, він один з тих, хто замовив знищення Пашинського та Авакова.

Пашинський головний антигерой телеканалу Інтер. Згадайте кому належить цей телеканал? Згадайте – арешт Бакуліна в березні минулого року був наслідком зокрема і політичної волі тодішнього в.о. Адміністрації Президента Сергія Пашинського.

Однак я до тих справ не маю відношення, тому краще розкажу про ті СПРАВИ ПАШИНСЬКОГО в яких я безпосередньо працюю. Тому можете винести вирок також і мені, бо я відкрито заявляю, що я цим займаюся, як член команди Пашинського.

Зокрема зараз я працюю над темою продажу пального для армії.

Коротко сюжет такий: “Укргазвидобування” єдиний в Україні виробник бензину А-80, армія – найбільший споживач. Проте “Укргазвидобування” може продавати бензин лише на аукціонах, а Міноборони купувати лише на тендерах.

Що з цього вийшло в цьому році? Міноборони купило бензин вироблений “Укргазвидобуванням” через приватних посередників і мільйони бюджетних коштів осіло в кишені Єремеєва.

Ось детальна інформація: 04.03.2015 в тендері Міноборони по закупівлі 17 705,5 тон бензину А- 80 переможцем визнана ТОВ “Вог Аеро Джет”. Акцептована ціна за 1 тону складала 21 840 грн, сума договору 386 688 120 грн. Перші закупівлі у розмірі 830 тон ТОВ “Вог Аеро Джет” здійснювала безпосередньо у УКРГАЗВИДОБУВАННЯ за ціною 20 500 грн. Але надалі, закупівлі стали відбуватися через ПП Фарт (прокладка Єрємєєва), яка купила бензин на аукціоні УГВ 16 квітня за 16 150 грн за тонну. При оцінці транспортних витрат в 500 грн/ тоні, маржа по цьому постачанню складає (21840-16150-500) *16 875,5 (21840-20500-500) *830=88.281.045грн

А ще Єремеєвське ТОВ “Вог Аеро Джет”. продало Міністерству оборони України 5000 тонн бензину А- 92 від Украгазвидобування від 04.03.2015. Акцептована ціна за 1 тону склала 21 600 грн, сума договору 108 000 000 грн. А от вартість закупівлі цього ресурсу на аукціоні УГВ від 16 квітня склала 16 300 грн за тону. При оцінці транспортних витрат в 500 грн/ тонні, маржа по цьому постачанню складає (21600-16300-500) *5000= 24 000 000 грн.

Тобто, як бачимо, будучи посередником між “Укргазвидобуванням” і Мінобороною Єремеєв на двох операціях заробив більше ста мільйонів грн.

Якби Міноборони працювало з “Укргазвидобуванням” напряму ці ж 100 млн. бюджетних коштів можна було зекономити. А навіть якщо вони були би заплачені “Укргазвидобуванню”, то це теж чудово: адже це державна компанія на якій фактично тримається незалежність України.

Я веду цю тему разом з Пашинським та депутатом БПП Вінником і ми вже добилися, що в цю середу на засіданні кабміну міністр палива Демчишин ініціює поставу, яка дасть “Укргазвидобуванню” право напряму продавати бензин міноборони.

Спробуйте тут знайти хоч найменший корупційний інтерес – мій, Вінника чи Пашинського? Може весь цей скандал зініційований, щоб нам не вдалося довести це питання до кінця, адже страждають інтереси приватної кишені Єремеєва, і може деяким власникам ЗМІ, політикам та чиновникам це болить?

А ось ще одна справа в паливно-енергетичному секторі. Мова йде про економію 120 млн. грн. коштів Міноборони на закупівлю пального для армії по вже підписаним договорам. Тобто постачальники погодилися зменшити ціну. Однак для цього була проведена титанічна робота, учасником якої я була.

Це саме Пашинський підняв питання про завищення ціни при закупівлі палива для Міноборони порівняно з ринковими.

Завдяки його зусиллям, а також активній діяльності Івана Вінника, політичній волі міністра оборони, позиції волонтерів в департаменті закупівель, а також постачальників “Окко” та “Альянс”, які добровільно відмовилися від частини прибутку, вдалося зекономити більше 120 млн. грн.

Може пригадаєте, коли таке раніше було в Україні?

Зараз триває така ж робота в сфері закупівлі послуг харчування для армії. Хоча є проблеми. Цинічно і нахабно веде себе фірма “Геус-груп”, яка зокрема харчує військових в донецькій зоні АТО. Ця фірма надає найгірші послуги по якості за найвищою ціною. Її представник пан Генкін взагалі мав нахабність погрожувати керівнику тендерного комітету міноборони фізичною розправою та апелював до потужного лобі. Яке? Сайт “Наші гроші” писав про “Геус-груп”, як про фірму з пулу Іванющенка.

Нинішня атака проти Пашинського це, зокрема, і замовлення Іванющенка, якого представляє в фракції БПП Олег Недава, а в царині контрабади Іван Іванович Аврамов…

І як це боляче, що сайт “Наша гроші” який перший звернув увагу на “Геус груп” допомагає менеджерам Іванющенка нищити єдиних політиків, хто їм протистоїть.

Сайт “Наші гроші” також писав про оборудки Єремеєва з “Укргазвидобуванням” і про завищення ціни на закупівлі палива для армії. Я хочу їх спитати: ви про це пишете, ми з цим боремося в середині системи, ми показуємо результат, чому ви тоді допомагаєте корупціонерам нас знищити?

До речі, коли шалені кошти вкладаються в інформаційне кілерство шансів у жертви майже не має.Ти залишаєшся один, бо тебе перестають підтримувати, щоб не “забруднитися”, в тебе немає площадки публічної, щоб виправдатися. Я знаю, що це таке… Зі мною вже таке було двічі.

В часи Януковича мені наполегливо створювали репутацію “дурочки”. Мовляв, нормальні люди сидять дома, лише клієнти “дурки” лазять до Януковича в Міжгір’я, тому що нічим не ризикують, бо у них є довідка з психлікарні. Це була настільки потужна атака, що ніхто з колег журналістів окрім Наталки Соколенко мене не підтримав, не сказав публічно, що ця довідка фальшивка. А я розуміла до чого все йде: якщо режим Януковича ще трохи протримається, мене чекає найгірший кінець з усіх можливих – закриють та залікують в психлікарні, а всі будуть мовчати.

Мене порятував Майдан і те, що у Януковича з Іванющенком здали нерви – вони вирішили мене вбити. І тоді, після невдалого замаху, суспільство повірило, що я щира і на все готова по-справжньому.

Другий раз мене порятував мій чоловік. Неможливо описати які страшні у мене були часи, коли мене оголосили керівником антикорупційного бюро без Бюро. Відповідальність за боротьбу корупцію була на мені, а інструменту жодного. А тут ще й у ЗМІ, в соцмережах почалося замовне цькування типу: “Чорновол дорвалася до корита, вкрала вертоліт Червоненка, шубу Королевської та нічого не робить”. Цей страшний тролінг зупинився лише зі смертю мого чоловіка на фронті. Лише ця страшна трагедія змогла прорвати інформаційні маніпуляції і показати, що наша родина живе патріотичними цінностями.

А що тепер? Що у мене є? (Навіть писати мені важко, бо Микола був першим читачем моїх текстів. Виявляється це дуже велика потреба спитати: “Ну як?”)

Чим тепер платити за можливість донести правду? Чому брехня легко розповсюджується за гроші, а ПРАВДА вимагає криваву жертву? “Были времена хуже – подлее не бывало!”

P.S.Зізнаюся я не супер-інтелектуал, тому залізла в Інтернет вияснити, хто першоджерело тих слів, якими я закінчила та назвала блог. Виявилось автор – письменниця 19 століття Надія Хвощинська. Цитує: “Черт знает, что из нас делается. Огорчаемся с зависти, утешаемся ненавистью, мельчаем – хоть в микроскоп нас разглядывай! Чувствуем, что падаем, и сами над собой смеемся… А? Правда? Были времена хуже – подлее не бывало!”

“Повна цитата – прямо в яблучко”, – подумалося мені. А потім я усвідомила – це НЕ ПРАВДА.

Зараз часи інші!!! – великих звершень, Зараз час народження держави, час героїв, а не дріб’язковості, дрібновартості, малодушності, підлості. Час великих почуттів, великих трагедій та перемог. Тому ми переможемо!

По материалам: ord-ua.com