Суддя апеляційного суду Київської області Шевченко Олександр Васильович

946

shevchenkoЗаступник голови апеляційного суду Київської області Шевченко Олександр Васильович, як і його колега з апеляційного суду міста Києва Дмитро Сокуренко, про життя якого ми нещодавно робили розслідування, також написав заяву про відставку та звільнення з посади судді до Вищої ради юстиції.
Таким чином суддя Шевченко теж уникне проходження первинного кваліфікаційного оцінювання Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, в тому числі й перевірки своєї декларації на відповідність набутого майна офіційним доходам.
Але ми все ж таки вирішили перевірити, чи раптом не багатомільйонне майно стало причиною і цієї поспішної відставки чергового українського судді? 🙂

І от що нам вдалося дізнатися.
З 2004р. Олександр Васильович володіє земельною ділянкою площею 12 соток під Києвом на території садового товариства “Побутовик”, а з 2007р. - і “садовим” будинком на 300м², який до того часу встиг на цій ділянці спорудити.
shevchenko2
shevchenko3
Підставою виникнення права власності зазначено рішення Вишгородського районного суду Київської області від 28.02.2007р. Ми переглянули всі рішення даного суду за той день і знайшли лише одне з подібною площею будинку та земельної ділянки, в якому йшлося про позов ОСОБИ_1до Хотянівської сільської ради Вишгородського району Київської обл. про визнання права власності на самочинне будівництво. І даний позов судом було задоволено.
До речі, визнання права власності за рішенням суду — це відома стара корупційна схема і на даний момент Верховний Суд України визнав його незаконним.
Ми ж знайшли даний “садовий будиночок” заступника голови апеляційного суду Київської області Олександра Шевченка. Ось він на фото.
shevchenko4
bbb3

Офіційно даний маєток був оцінений у 2009р. (коли будівельні роботи були вже завершені і в цьому можна пересвідчитися, глянувши знімки супутника нижче) у скромні майже 2млн.грн. За нашою ж інформацією на сьогоднішній день, у часи фінансової кризи, дана нерухомість судді Шевченка в с.Осещина коштує мінімум 400тис.$ або майже 10млн.грн. (34 річних заробітних плат Олександра Васильовича станом на 2015р.)
1133
22