Столичні забудовники масово здійснюють подвійні продажі квартир довірливим киянам та зливають персональні дані своїх клієнтів стороннім особам?

3 784

Подвійні/потрійні продажі нерухомості забудовниками-шахраями – не єдина пастка, в яку можуть потрапити потенційні покупці квартир у столичних новобудовах/недобудах.

Очевидно, що працівники відділів продажів житлових комплексів Києва активно «зливають» персональні дані своїх клієнтів різноманітним бізнес-структурам, що є очевидним порушенням норм чинного законодавства України та тягне за собою юридичну відповідальність.

Читайте также: «Шевченковский квартал» — «строительное рабство XXI века»

Інвестори ЖК «Шевченківський квартал» виявили цікаву закономірність: як тільки кияни уклали із забудовником договори щодо придбання нерухомості – відразу на номери їхніх мобільних телефонів стали систематично поступати нав’язливі дзвінки з різноманітними комерційними пропозиціями.

Нещасних киян буквально тероризують пропозиціями придбати артезіанську воду, підключитися до послуг інтернет-операторів, купити квартири в інших новобудовах/недобудах Києва.

Вказане свідчить про те, що «зливаючи» клієнтську базу, працівники Відділу продажів ЖК «Шевченківський квартал» мають можливість додатково підзаробити. Адже не секрет, що власники солідних компаній готові платити чималі кошти за доступ до персональних даних потенційних клієнтів.

Намагаючись захистити свої законні права, інвестори вказаного житлового комплексу ініціювали порушення у відношенні недобросовісного забудовника кримінального провадження та вимагають від правоохоронців вжиття конкретних заходів.

Українцям, які лише збираються придбати омріяну квартиру в будинках, які не здані в експлуатацію, варто обов’язково враховувати гіркий досвід потерпілих від будівельних афер.

Дарина Волинець


 

Генеральному прокурору України
Луценку Ю.В.

Просимо Вас доручити відповідальним керівникам Генеральної прокуратури України забезпечити всебічне, повне, об’єктивне, з урахуванням інтересів ошуканих українців, досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 12014100100004620.

Жертвами шахрайських схем недобросовісного забудовника Житлового комплексу «Шевченківський квартал» стало понад 1 тис. українців. Особою, яка публічно називає себе забудовником, є колишній топ-менеджер компанії «Укогруп» Репа Олег Миколайович (діловий партнер шахрая Анатолія Войцеховського, який, можливо, переховується від органів правосуддя України).

Наразі особливе занепокоєння ошуканих українців (серед яких є низка учасників АТО, вимушених переселенців, інвалідів, педагогів, українських воїнів, котрі сьогодні на передовій боронять незалежність України) викликає те, що:
- згідно матеріалів низки судових процесів, на більшості об’єктів «пірамід Войцеховського» у шахрайський спосіб здійснювалися подвійні/потрійні продажі нерухомості. Тобто представники компаній забудовника приховано, шляхом свідомого введення в оману покупців, реалізовували права на одну і ту ж квартиру відразу декільком особам;
- за повідомленнями окремих інформаційних ресурсів, у ЖК «Шевченківський квартал» вже здійснено низку подвійних продажів нерухомості;
- Олег Репа через своє оточення доводить до відома ошуканих інвесторів інформацію про те, що у випадку звернення за захистом порушених прав до правоохоронних органів, у першу чергу до ГПУ, він знайде спосіб з ними поквитатися.
Також в рамках кримінального провадження просимо взяти до уваги, що за адресою: м. Київ, вул. Руданського, 4-б продовжує безперешкодно функціонувати Відділ продажу ЖК «Шевченківський квартал», незаконно реалізовуючи «віртуальну нерухомість» ошуканим українцям.
Доцільно перевірити інформацію про те, що працівники Відділу продажу вказаного ЖК неправомірно передають персональні дані ошуканих інвесторів цього комплексу стороннім особам. Про це свідчить те, що з моменту придбання прав на нерухомість, інвестори систематично стали отримувати на власні номери мобільних телефонів вхідні дзвінки від шахраїв, а також низки суб’єктів підприємницької діяльності з нав’язливими комерційними пропозиціями (купівля води, товарів народного споживання, нерухомості в інших житлових комплексах столиці та ін.). Ймовірно, у такий спосіб Олег Репа та представники Відділу продажу шляхом «зливу» бази даних клієнтів отримують додатковий заробіток, вчиняючи порушення норм чинного законодавства України.
Враховуючи викладене, а також стійкі зв’язки Олега Репи з Анатолієм Войцеховським, переконливо просимо Вашої вказівки на проведення органами досудового розслідування невідкладних слідчих дій, спрямованих на підтвердження/спростування зазначеної вище інформації. Вказане може бути здійснено, зокрема, шляхом вилучення і аналізу документації, а також ретельної ревізії усіх фінансових операцій, пов’язаних з Житловим комплексом «Шевченківський квартал».

Група інвесторів ЖК Шевченківський квартал (усього 49 осіб)