Шульга і Лагун знов ідуть “ва-банк”. Тепер до ФГВФО

967

FOND-GV-logo Як повідомили в НБУ, Шульга таки переходить до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на місце нинішнього першого заступника директора — розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Василя Васильовича Пасічника, якого ГПУ, за допомогою підлеглих Пасєчника, підловила на “неформальних” діях стосовно коштів одного із неплатоспроможних банків.
За добровільне звільнення і передачу місця Шульзі, Генеральна прокуратура України не буде відкривати кримінальне провадження, але буде триматиме “компромат” на майбутнє.
Колеги Шульги в НБУ ж заявили, що вона пішла з НБУ (залишивши там на своїй посаді Світлану Фабер) під умову, що буде не лише першим заступником директора — розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна (креатури Порошенка). Її основною метою є безпосереднє кураторство ліквідації “Дельтабанку” і недопущення покладання на Миколу Лагуна вини за доведення банку до неплатоспроможності.
Для уникнення санкцій до керівників НБУ, КМУ, АПУ і ВР зі сторони американських власників пакету “Дельтабанку” НБУ затягнув введення тимчасової адміністрації в “Дельтабанку” і спочатку мовчазно дозволив українській дочці американської “Cargill” (29,39% акцій “Дельтабанку”) вивести її кошти, що вона дала для фондування http://www.epravda.com.ua/publications/2015/03/17/534106 . Потім американців полякали http://forbes.ua/business/1393330-sdelka-cargill-po-dolgam-delty-pod-ugrozoj і заспокоїлися.
А вже для виведення коштів “потрібних” людей НБУ і ФГВФО синхронно і “випадково” в один день встановив для виплат вкладникам цього банку курс долара в 26,85 грн., валютні депозити майже на 1 млрд. грн. були розділені на еквівалент у 190 т. грн., щоб під час дії тимчасової адміністрації “потрібним” людям ще й шли проценти. Пізніше ВР так само “випадково” відмінила “воєнний податок” Яценюка, і тепер щасливі отримувачі цих вкладів можуть викупити нові долари за прийнятним курсом і із великим гешефтом

По материалам: ord-ua.com