Рафальский очень хочет украсть Беличанский лес

550

Сьогодні екологи, громадські активісти та просто небайдужі кияни та мешканці селища Коцюбинське пікетували Київську обласну раду на сесію якої, з голосу, мали винести питання про дерибан Біличанського лісу ( http://blogs.pravda.com.ua/authors/fedoriv/53aaaa6c06268/ ). Однак регіонали-дерибанщики не очікували, що під будівлю облради прийде більш ніж 300 обурених громадян, які під дощем будуть відстоювати ліс, який вже, нарешті, став частиною Національного природного парку “Голосіївський”.

Вийшовши до людей (https://www.youtube.com/watch?v=jFK2f2U1OP4) голова облради повідомив, що сьогодні вранці він, Віталій Кличко та сільський голова Коцюбинського підписали меморандум (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.486615511469864) про узгодження позицій між Київською обласною радою, Київською міською радою та Коцюбинською селищною радою й що сьогодні це питання все ж таки не буде виноситися на сесію облради.

Звісно, це добре що сьогодні не голосувалося рішення по дерибану лісу.
Але є одне але. Кулуарщина в підготовці цього меморандуму.
Це ж очевидно, що над ним працювали заздалегідь, та й в будь-якому випадку представників громадськості можна було залучити хоч і в останній момент. Як наслідок, цей меморандум має два суттєвих негатива:
1. В робочій групі не знайшлося місця для представників громадськості та екологів які вже роками борються за збереження Біличанського лісу. Також не конкретизовано хто саме має представляти відповідні представницькі органи в цій робочій групі. Це що, буде мєждусобойчік 3 голів?
2. Дуже “цікавим” є пункт про врахування “права тер. громади с.Коцюбинське на самовизначення” та “державної статистичної звітності форми 6-зем”. Передбачаю, що “раптом” виявиться, що ця інформація не відповідатиме рішенню про створення національного природного парку.

Хоча, звісно, наслідки цього питання залежатимуть від того наскільки принциповою буде позиція представників Київради в робочій групі.
Подивимося…

P. S. Як депутат Київради вимагаю включення до цієї робочої групи екологів та представників громадськості. Кличко може це легко зробити, при відповідному бажанні звісно.

По материалам:  facebook.com