Проверка разворовывания бюджетных денег Одесской области

558

В Одесской областной государственной администрации выявлены многочисленные факты злоупотреблений при закупках товаров (работ, услуг) за государственные средства, в том числе путем их хищения. Сегодня на должность первого заместителя председателя администрации назначили Наталию Чегодарь, которая во времена Виктора Януковича более трех лет занимала эту должность.
За шесть месяцев ее отсутствия на должности правоохранительные и контролирующие органы выявили многочисленные факты хищений местного и государственного бюджетов, который ради пиара в областной администрации назвали «Народный бюджет», но в действительности это украденные у народа деньги. С возвращением Наталии Чегодарь и ее покровителей делается все, чтобы прекратить любые следственные действия относительно правонарушений в бюджетной сфере в период 2011 – 2013 годы.
Некоторые публикации о разворовывании бюджета должностными лицами Одесской областной государственной администрацией в период власти Януковича:
- http://www.od.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=139654
- http://izdato.net/news/crime/post/323
- http://odessa.net/news/incident/16763/
- http://kraina.name/articles/bespredel-vlasti/87841-natalya-chegodar-razigrivala-narodniy-byudjet-mejdu/
Коррупция одна из основных причин сегодняшней войны и аннексии Крыма. Именно коррупционный беспредел шакалов команды Януковича ослабил Украину и дал уверенность иностранной армии в реализации своих преступлений на территории Украины.
Мы должны построить Украину без коррупции.
Предлагаем общественным деятелям и гражданам Украины скопировать и подписать нижеизложенное заявление в Генеральную прокуратуру Украины о проведении проверки законности тендеров и расходования бюджетных средств должностными лицами Одесской областной государственной администрации, районных государственных администраций Одесской области и их структурных подразделений за период с 2011 года по сегодняшний день.
Ниже приводим текст заявления, который можно скопировать в документ формата Word и отправить в Генеральную прокуратуру Украины. Вы можете дополнить данное заявление имеющимися у вас сведениями о признаках преступлений в бюджетной сфере.

--------------------------------------------------------------------------------------

В.о. Генерального прокурора України
Махніцькому О.І.
м. Київ, вул. Різницька 13/15
Заявник:
Громадянин України (або громадська організація)
____________________ (ПІП)
Поштова адреса: _____________

ЗАЯВА
Згідно інформації в ЗМІ в Одеській обласній державній адміністрації виявлено чисельні фактами зловживань при здійсненні закупівель за державні кошти, в тому числі шляхом їх розкрадання. Сьогодні на посаду першого заступника голови адміністрації призначили Наталію Чегодарь, яка за часів Віктора Януковича більше трьох років займала цю посаду.
За шість місяців відсутності Наталії Чегодарь правоохоронні та контролюючі органи виявили чисельні факти розкрадання місцевого та державного бюджетів, який заради піару в обласній адміністрації назвали «Народний бюджет», але насправді це вкрадений у народу бюджет. З поверненням Наталії Чегодарь та її покровителів робиться все щоб припинити будь-які слідчі дії щодо правопорушень у бюджетній сфері у період 2011 – 2013 роки.
1. За даними проведеної Державною фінансовою інспекцією перевірки, встановлено завищення вартості виконаних робіт ПП «Водоінвестмагістраль» на суму в 2 мільйони гривень під час реконструкції водопроводів та системи опалення по замовленню Управління розвитку інфраструктури Одеської обласної державної адміністрації. Зокрема, на окремі роботи взагалі не надано підтверджуючих документів, деякі роботи були враховані в документах двічі або взагалі не були виконані, хоча і були оплачені.
2. В травні 2013 року Департамент капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації провів тендер на капітальний ремонт стадіону ДЮСШа в м. Беляєвка (12,0 тис. мешканців) на суму 11 245 050,00 грн. (1 405 631,25 доларів США). Перемогу отримало ПП «Одесрембуд №3» (код - 34995238), яке запропонувало на 7219,0 грн. менше ніж підприємство з дуже схожою назвою ТОВ «Ремонтно-будівельна фірма «Рембуд» (код - 32971938). Згідно наявної інформації зазначені підприємства особисто належать Наталії Чегодарь. Засновники зрозуміло підставні особи.
Задача підрядчика - ПП «Одесрембуд №3» полягала у відновленні газону на стадіоні, ремонті трибун на 1000 чоловік, ремонт дворового туалету, придбанні м'ячів, сітки для воріт і меблів.
Казначейство перерахувало 11 245 050,00 грн. по зазначеному тендеру без затримок. Правоохоронні органи Одеської області встановили, що ПП «Одесрембуд №3» відразу перерахувало суму більше шести мільйонів гривень до конвертаційного центру (податкова яма) ТОВ «Інвестиційні ініціативи та модернізація» (код – 37955397), яке сьогодні вже відсутнє за місцезнаходження.
Встановлено, що акти виконаних робіт були підписані на всю суму, але насправді половина із зазначених в них матеріальних цінностей та робіт відсутні.
В кінці квітня місяця 2014 року Фінансова інспекція в Одеській області почала позапланову ревізію діяльності Департаменту капітального будівництва по реалізації договору підряду №11 від 17.06.2013 року, укладеного з ПП «Одесрембуд №3» на капітальний ремонт стадіону.
З поверненням на посаду першого заступника облдержадміністрації Наталії Чегодарь Фінансова інспекція в Одеській області вже ніколи не напише про спричинення збитку державі підприємством «Одесрембуд №3». Хід думок зрозумілий. Коли наступний раз звільнять Наталію Чегодарь, то при такій «люстрації» вона може знову повернутися.
В травні 2013 року ПП «Одесрембуд №3» та ТОВ «Ремонтно-будівельна фірма «Рембуд» прийняли участь ще в одному фіктивному тендері на реконструкцію діючого стадіону в с. Зоря Саратського району Одеської області на суму 10 018 556,92 грн.
Також Одеський Антимонопольний комітет України відкрив провадження проти ПП «Одесрембуд №3» та ТОВ «Ремонтно-будівельна фірма «Рембуд» у зв’язку зі змовою на конкурсних торгах, що я наслідок призвело до порушення прав держави.
Таким чином, через ПП «Одесрембуд №3» вкрадено більше шести мільйонів гривень державного бюджету.
3. Одеське відділення Антимонопольного комітету України також відкрило провадження проти ТОВ «Софора Юг» і ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Квадрат» у зв'язку із змовою на конкурсних торгах при будівництві дитячого садочка за 19 000 000,0 грн. в рідному Овідіопольськом районі Наталії Чегодарь. Тендер проводив Департамент капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації.
Раніше Антимонопольний комітет Одеської області вже оштрафував підприємства ТОВ «Софора Юг» і ТОВ «ВКФ «Квадрат» за змову на конкурсних торгах, який в 2013 році проводив Одеський національний політехнічний університет по ремонту спортивно-оздоровчого комплексу «Чайка» на загальну суму 11 000 000,0 грн. в тому ж Овідіопольського району.
Важливо відзначити, що згідно інформації у ЗМІ ТОВ «Софора Юг» та ТОВ «ВКФ «Квадрат» входять до групи компаній ТОВ «Істок-2001», яка вже «кинула» на 5,0 млн. грн. українських військовослужбовців - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/4871624. Дану компанію пов'язують з В’ячеславом Шандриком, який під час афери з житлом військовослужбовців був керівником Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України.
4. Прокуратура Одеської області разом з Державною фінансовою інспекцією виявила, що службові особи одного з департаментів облдержадміністрації, Овідіопольської райдержадміністрації разом із науково-впроваджувальною фірмою незаконно витратили бюджетні кошти у сумі 6 200 000,0 грн. на реконструкцію очисних споруд в смт. Великодолинське. Утім, зазначені очисні споруди дотепер не експлуатуються, пусково-налагоджувальні роботи не проведено.
Також всупереч вимогам чинного законодавства службовими особами Департаментів фінансів, капітального будівництва, розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства, управління з питань надзвичайних ситуацій Одеської обласної державної адміністрації не виконували свої повноваження щодо забезпечення ефективного використання бюджетних коштів у сферах охорони навколишнього природного середовища.
Вищевикладене це тільки деякі факти розкрадання бюджетних коштів в Одеській області, по яких провели розслідування правоохоронні та контролюючі органи за шість місяців відсутності Наталії Чегодарь на посаді першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації. Сьогодні робиться все, щоби закрити справи по виявлених правопорушеннях та знищити документацію, по яких розслідування ще не проведено.
Тільки втручання та контроль центральних органів влади може припинити діяльність злочинного угрупування в Одеській області, до якого входять колишні та вже відновлені державні діячі, а також великі комерційні структури, які належать високопоставленим державним посадовцям та депутатам різних рівнів.
Багато хто на державній службі готові боротися з корупцією і розкраданням бюджетних грошей. Але для цього треба створити мінімальні умови. Реальна люстрація тих, хто контролював витрачання мільйонів за часів Януковича, це одна з найважливіших умов. Янукович крав мільярди доларів по всій країні не сам. Тепер за ці гроші Янукович з іншими злочинцями фінансують терористів в Донецькій і Луганській областях.
Джерелами вищевикладеної інформаціє, в тому числі є:
- ttp://www.od.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=139654
- http://izdato.net/news/crime/post/323
- http://odessa.net/news/incident/16763/
- http://kraina.name/articles/bespredel-vlasti/87841-natalya-chegodar-razigrivala-narodniy-byudjet-mejdu/
На підставі вищевикладеного, керуючись Законом України «Про прокуратуру», Кримінально-процесуальним кодексом України,
ПРОШУ:
1. Провести перевірку щодо дотримання чинного законодавства при проведенні Одеською обласною державною адміністрацією, районними державними адміністраціями Одеської області та їх структурними підрозділами конкурсних торгів на закупівлю товарів (робіт, послуг) за бюджетні кошти за період з 2011 року до сьогодні та виконання вказаних договорів. Відкрити кримінальні провадження по виявлених ознаках злочинів.
2. Доручити Міністерству внутрішніх справа України, Фінансовій інспекції України, Антимонопольному комітет України провести перевірку щодо дотримання чинного законодавства при проведенні Одеською обласною державною адміністрацією, районними державними адміністраціями Одеської області та їх структурними підрозділами конкурсних торгів на закупівлю товарів (робіт, послуг) за бюджетні кошти за період з 2011 року до сьогодні та виконання вказаних договорів.
3. Під час проведення перевірки відсторонити першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Наталію Чегодарь від виконання своїх посадових обов’язків.

Громадянин України
(або назва громадської організації) _________ (ПІП)

По материалам: kraina.name