Нова влада, старі схеми…

599

Гарна річ “люстрація”. З високих трибун останнім часом постійно звучить це слово. Вже й до діла перейшли — прийняли Закон про очищення влади і народ почав сподіватися на позитивні зміни в нашому суспільстві. Здається все — залишилось тільки виконати. От тут і виникли проблеми. Під Закон потрапляють “свої” люди. Як же діяти? Поки в верхах думають, люстрантам дали можливість вирішувати.
Одним з таких діячів-люстрантів в Чернігівській області є керівник обласного управління СБУ полковник Довженко. Останній підпадає під звільнення з посади мінімум по двох пунктах, в тому числі по одному з них — протягом 10 діб з дня вступу Закону в силу, тобто терміни давно сплили. Звільнення передбачає заборону протягом 10 років працювати в СБУ. Нагадуємо тим, у кого коротка пам’ять — Довженко більше року по сукупності працював на посадах заступника начальника управління та начальника управління протягом 2010-2014 років, а також у період революційних подій на Майдані листопада 2013 — лютого 2014, НОНСЕНС, до цього часу перебуває на посаді начальника управління СБУ. Щоб уникнути звільнення, псевдопатріот Довженко хоче скористатися одним із аргументів — отримати учасника бойових дій на сході України. Хоча на даний момент це не є підставою для залишення на посаді, Довженко вже побував в зоні АТО, сфальсифікував документи, що нібито приймав учать у справжніх бойових діях, та має намір незаконно використати їх для отримання статусу учасника бойових дій. Ще й двох працівників з собою прихватив як свідків, щоб потім підтвердити в суді, що грудьми захищав Вітчизну. Справжні офіцери, тим паче старші офіцери, а тим паче посадові особи такого рангу так не вчиняють. Так поступають боягузи і зрадники, адже це паплюжить офіцерську честь, та принижує тих, хто дійсно під кулями, ризикуючи життям захищає нашу землю. ТО ЩО ЦЕ, ДИКІ ТАНЦІ НА ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ ТА КРОВІ ПОКАЛІЧЕНИХ БІЙЦІВ!!? Чи можливо це задекларовані боротьба з корупцією та інші європейські цінності?! Підлість такого псевдопатріота не знає меж!

Крім цього, одним з головних меседжів Закону є відсторонення з посад осіб, які працювали при злочинному режимі Януковича. Нещодавно по всіх засобах інформації В.Наливайченко повідомив про затримання колишнього посадовця СБУ, який причетний до розстрілів людей на Майдані. Тоді питання — чому до цього часу не знятий з посади та не притягнутий до відповідальності як співучасник злочинів Януковича-Якименка їх активний поплічник Довженко? Адже він один із ПЕРШИХ потрапляє під люстрацію, та ОСТАННІЙ серед обласних управлінь в СБУ, котрий є ставлеником Якименка? Хто його тримає і покриває? Може дійсно, як він говорить відкупився перед керівництвом СБУ, діючи по життєвому принципу, що все купується і продається! І їздить цей пан зараз по Чернігову на дорогому джипі, який вирішив для своєї «важливої персони», бо не гоже плюндрувати статус псевдогероя.
Ще в лютому цього року народним депутатом України, нині головою Луганської ОДА Г.Москалем опублікований План агентурно-оперативных мероприятий по нейтрализации Евромайдана — «Хвиля» і «Бумеранг»:УСБУ в Чернігівській обл. – агент «Легіонер» (ПП «Демократичний альянс» намети №8,11), штурм Будинку профспілок силами УСБУ в Чернігівській області, організація провокацій на Майдані. Також Довженко разом із своїм заступником М.Скибою причетні до поставок «тітушок» та знищення Чернігівського євромайдану. Можливо за такі «заслуги» нове керівництво СБУ підвищило Скибу в посаді до першого заступника Чернігівського управління? Інші заступники також люди Довженка, вони залишились на своїх посадах і їх не торкнулась люстрація – жодних змін на Чернігівщині!
На жаль, можна зробити висновок, що на сьогодні в СБУ культивуються такі речі, як підлість, підлабузництво, низість, лицемірство та фальсифікації. Гідний приклад показує Довженко молодим співробітникам СБУ!
Слава псевдопатріотам та псевдогероям в українській спецслужбі!
З Днем гідності керівництво СБУ!
Маючи ще надію, що правда переможе звертаємось до Президента України, Генерального прокурора, Люстраційного комітету:
У відповідності до Закону України «Про очищення влади» здійснити люстрацію начальника Чернігівського управління СБУ Довженка та його заступників.
Порушити кримінальну справу щодо Довженка та притягнути його до відповідальності за зловживання посадовим становищем та службове підроблення (ст.364, 366 Кримінального кодексу України) за фальсифікацію документів про участь у бойових діях в зоні АТО.
Громадськість Чернігівщини, ветерани та діючі співробітники (прізвищ не називаємо, бо пам’ятаємо приклади знищення Довженком неугодних – розповсюдження про них неправдивої ганебної інформації та інші. А для зняття з посади начальника Ніжинського райвідділу М.Соболя за вказівкою Довженка в його робочий стіл були навіть підкинуті автоматні патрони).

По материалам: ord-ua.com