Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 26.09.2011

472

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 917 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та понад 230 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб.Вилучено 115,2 кг наркотичних засобів.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 118 дорожньо-транспортних пригод, у яких 21 особа загинула та 153 – травмовані.

У місті Стаханові Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 9 вересня у згаданому місті в будинку місцевих жителів під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці.

У Миргородському районі Полтавської області на автодорозізатримано 33-річного безробітного, раніше судимого жителя одного з селищ вказаної області, з автомобіля якого вилучено 80 кг конопель.

У Володарському районі Київської області на вулиці затримано двох безробітних жителів міста Білої Церкви, віком 17 та 21 років, у яких вилучено 18,6 кг конопель.

У Вінницькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з відкритих акціонерних товариств. Вони, у порушення вимог судової заборони щодо відчуження майна, незаконно передали в приватну власність кредитору – приватному підприємству земельну ділянку площею понад 8,2 га. У результаті протиправних дій іншим кредиторам завдано збитки на суму 5,9 млн. гривень. Слідчими управлінням УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.221 (незаконні дії в разі банкрутства) Кримінального кодексу України.

У Херсонській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили медпрацівника Головного управління ветеринарної медицини. Він вимагав та отримав 4,2 тис. гривень хабара від двох приватних підприємців за видачу їм експертних висновків на рибну продукцію. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

У Миколаївській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з сільськогосподарських підприємств. Вони впродовж 2008-2010 років, без відповідної ліцензії, організували видобуток води з чотирьох артезіанських свердловин, чим завдали збитки державі на суму 1,9 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.240 (порушення правил охорони надр) та ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

У Полтавській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з комунальних підприємств. Вони в минулому році підписали акти виконаних товариством з обмеженою відповідальністю робіт щодо опломбування лічильників води, обсяги яких були завищені. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 450 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

По материалам daily.com.ua