Максим Гольдарб вернулся из “бегов”

796

maxxxgoldarbНадо же, какие интересные люди организовывают “Марш платежек”. Кучеренко и Максим Гольдарб. Кучеренко — кучмовский выкормыш, а вот Гольдарб поинтереснее. До недавнего времени был в бегах, потому как при Януковиче был директором Департамента внутреннего аудита и финансового контроля Министерства обороны Украины. Человек российского ставленника экс-министра обороны Лебедева. Долларовый миллионер, ни дня не работавший в бизнесе. А теперь – оппозиционер. Марш платежек естественен, но естественно нахождение на свободе граждан вроде Гольдарба. СБУ, как говорит Адольфыч — “в бане хуем подавилось?”
Итак, Гольдарб идет на акцию протеста. Цитируем:
“О МАРШЕ ПЛАТЕЖЕК
Завтра впервые в своей жизни буду принимать участие в общественной акции. Это “Марш платежек”, организованный Тарифной Мобилизацией, состоится у КМДА в 11 часов. До этого мой образ жизни и развития был довольно кабинетный: сначала следовательские, прокурорские кабинеты, потом директорские)). Общественной частью можно было бы назвать участие в открытых судебных процессах в качестве гособвинителя.
Хочу предупредить вопрос “зачем мне это нужно?” Ведь, слава Богу, я в состоянии заботиться о своих близких, и уж тем более — оплачивать отопление, газ, свет и воду.
Ответ такой: не люблю, когда меня пытаются обмануть. А все, что сейчас происходит в стране, в том числе, с тарифами — это БОЛЬШОЙ ОБМАН, возведённый в ранжир внутренней политики. Я за годы своей практики ТАКОЙ ДРЯНИ, когда ради наживы разрушают страну и экономически и физически уничтожают её народ, не встречал.
Все преступники и их преступления, которые расследовал, меркнут в сравнении с происходящим.

Вот и все объяснение. Именно поэтому основал Публичный Аудит, потом, вместе с Алексей Кучеренко, - Тарифна Мобілізація. Чтобы делиться своими знаниями и опытом, чтоб объяснять, что на самом деле происходит в стране. Уверен, что это нужно, ведь наши исследования и выводы открывают глаза людям. Это раз. И два: заставляют нервничать воров, забравшихся в государственные кресла и их окружение.
И считаю это не столько своим правом, сколько ОБЯЗАННОСТЬЮ.
Кто думает так же — буду рад и признателен. Поддержите. Присоединяйтесь.”
А вот немного о нынешнем “пламенном революционере”:
З травня 2013 року по сьогоднішній день Департамент внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міністерства оборони України, до складу якого входить управління з корупції Міністерства оборони України, очолює Гольдарб Максим Юрійович. Таким чином, М.Ю.Гольдарб очолює основний антикорупційний та контролюючий орган Міністерства оборони України.
Свого часу в ЗМІ вже з’являлась інформація про те, як прокурор Деснянського району М.Ю.Гольдарб, що був широко відомий лише у вузьких донецьких колах під прізвиськом «Конверт», полюбляв отримувати хабарі в конвертах та «стригти» ринки на піднаглядній території. Згодом Гольдарб був переведений з Донецька до Києва, до продовжив свою нечисту справу.
М.Ю.Гольдарб народився у м. Ліпки, Тульської обл., Російської федерації. Згодом в 90-х роках переїхав до м. Донецьк, де у 1999 році закінчив юридичний факультет Донецького національного університету за спеціальністю правознавство.
Розпочав свою кар’єру в органах прокуратури, де понад 10-ти років проходив службу на прокурорських посадах в м. Донецьк та Донецькій області.
За час перебування на прокурорських посадах Гольдарбу вдалося досить суттєво збільшити матеріальні статки. Зокрема, він володіє численними автомобілями представницького класу (БМВ 750 LI 2013 року вартістю більше 130 тис. евро ДН АА0004; БМВ 540, 2013 року вартістю 70 тис. евро. ДН АА0040; Рендж Ровер-спорт вартістю більше 100 тис. евро, та інші авто) володіє значною кількістю коштовної нерухомості бізнес класу у м. Києві та м. Донецьк та кількома дорогими заміським будинками біля столиці.
Крім того до активів Гольдарба належать багатомільйонні депозити в банках та численні акції підприємств.
Підтвердженням його фінансових махінацій є численні статті про Гольдарба М.Ю. під час його перебування на посадах в органах прокуратури. Його численні фінансові махінації, хабарництво та здирництво більш детально описані в статтях в інтернеті. Обсяги його оборудок сягали такого рівня що визвали незадоволення у колишнього Генерального прокурора України Пшонки В.П., що в послідуючому стало підставою для звільнення з органів прокуратури.
Фінансові можливості Гольдарба дозволяють йому утримувати за власний рахунок значний штат водіїв, помічників, охоронців та так званих «смотрящих».
М.Ю.Гольдарб є досить багата та впливова людина і має впливових покровителів. Зокрема його активно підтримував колишній перший заступник Генерального прокурора України Р. Кузьмін, колишній заступник Адміністрації Президента України А. Портнов та численна кількість народних депутатів України від Партії Регіонів (Кузьмук О.І. та ін.).
Гольдарб є досить розумною людиною та сильним аналітиком і вдало використовує здібності для примноження свого капіталу. Не жаліючи своїх коштів на нові знайомства вся його кар’єра була направлена на збільшення власного прибутку.
Підтвердженням цього є призначення на посаду директора Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони України.
Бюджет Міністерства оборони України є одним з найбільших серед міністерств та відомств України і мати повний контроль над ним є досить спокусливо. При цьому заробітна плата директора Департаменту становить близько 10 тис. гривень.
Побудова роботи у Міністерстві оборони Гольдарбом була організована блискавично. За неповний рік йому вдалося взяти контроль над основними потоками бюджетних коштів у міністерстві. Більш того, на найбільш «прибуткові» посади завдяки досить близьким відносинам з попереднім Міністром оборони України Лебедєвим П.В. йому вдалося призначити свого найкращого друга Богомола В.І. на посаду начальника Управління військових представництв.
Богомола В.І. було призначену на зазначену посаду після звільнення Мельника В.Ф., який відмовився «співпрацювати» з Гольдарбом М.Ю.
За значної підтримки високопосадовців (Кузьмін Р. Портнов А. Кузьмук О.І. та ін.) колишній міністр оборони Лебедєв П.В. був змушений призначити Гольдарба на посаду директора Департаменту внутрішнього аудиту і звільнив без будь яких підстав попереднього директора Павлія А.М.
Маючи таку потужну підтримку та володіючи значною «потрібною» підготовкою в органах прокуратури йому було досить легко позбавлятися керівників органів військового управління, що не погоджувалися на його вимоги щодо відкатів.
Довідково: колишнього начальника Управління військових представництв Мельника В.Ф. було звільнено та за клопотанням Гольдарба М.Ю. і за повного сприяння колишнього міністра Лебедєва П.В. було призначено Богомола В.І., який є товаришем Гольдарба М.Ю. та колишнім підлеглим. Зазначене управління займалося перевіркою використання коштів на закупівлю озброєння та ремонт військової техніки. В середньому на зазначені цілі виділялося близько 1 млрд. гривень. Богомол В.І. за професією жодного відношення не мав до зазначеної посади.
Зрозумівши суть контролю із середини, Гольдарб зрозумів що фіксування фінансових порушень після здійснення правопорушень є неефективне, адже не забезпечувало участі у формуванні фінансових потоків та розкраданні коштів. Тому впродовж перебування Гольдарба М.Ю. було запроваджено попередній контроль, що дозволило впливати на розкрадання коштів на стадії планування та дозволяло значно збільшити свої матеріальні статки.
За неповний рік Гольдарбу вдалося забезпечити весь контроль починаючи від погодження цін при закупівлі, підписанні договорів, контролю за перерахуванням коштів та фактичним отриманням майна (послуг).
Усі керівники структурних підрозділів, що дали згоду на співпрацю з Гольдарбом М.Ю. продовжили працювати в Міністерстві оборони не зважаючи на численні порушення у діяльності їх структурних підрозділів. Зокрема, знайшли повне «порозуміння» з Гольдарбом директор Департаменту розробок та закупівель Одноралов І.В., директор Департаменту державних закупівель Дадівєрін А.Д., заступник начальника Генерального штабу генерал Хижий В.М.
Відносини М.Ю.Гольдарба з генералом Хижим В.М. взагалі переросли в дружні відносини.
Усі вдалі кадрові рішення супроводжувались генералом Борисюком за певну фінансову винагороду. А враховуючи те, що корупційне управління було в підпорядкуванні Гольдарба М.Ю., жодних занепокоєнь у генерала Борисюка не виникало.
Перебуваючи на зазначеній посаді, Гольдарбу за повного сприяння колишнього Міністра оборони України Лебедєва П.В., було незаконно присвоєно військове звання «полковник». По зазначеному факту порушено Генеральною прокуратурою кримінальне провадження. Більш того, призначення Гольдарба М.Ю. не відповідає кваліфікаційним вимогам займаній посаді. Відсутність військової освіти оперативно-тактичного та стратегічного рівня та освітнього рівня магістр не завадило Гольдарбу М.Ю. призначитися на генеральську посаду. Незважаючи на недотримання вищевказаних вимог, посаду директора Департаменту внутрішнього аудиту було створено генеральську, в якості чергового ствердження про вседоступність та вседозволеність. Адже не прослуживши у Збройних Силах України жодного дня на офіцерських посадах у Гольдарба М.Ю. було бажання отримати військове звання генерал як хоббі.
Враховуючи його місце народження (Російська Федерація), особисті зв’язки з представниками Партії Регіонів та численні закордонні відрядження (близько 6-7 разів на рік терміном біля 10 діб), є всі підстави вважати що вищевказана посадова особа (як і один із колишніх міністрів оборони Саламатін Д.А.) працює на інтереси іншої країни.
На сьогоднішній день М.Ю.Гольдарб знайшов достатню підтримку серед представників нової влади (Кузьмук О.М.), що дозволяє йому залишатися на посаді директора Департаменту внутрішнього аудиту та продовжувати втілювати в життя свої фінансові махінації.
Виктор Семашко, для ”ОРД”
ДОЛЛАРОВЫЙ МИЛЛИОНЕР В ЗАКОНЕ: В ПРИДАЧУ К RANGE ROVER ЗА 100 ТЫСЯЧ ЕВРО У БЫВШЕГО ПРОКУРОРА ГОЛЬДАРБА НАШЛИ ДВЕ VIP-КВАРТИРЫ ЗА 800 ТЫСЯЧ ДОЛЛАРОВ В КРЫМУ И КИЕВЕ
Долларовый миллионер в законе: в придачу к Range Rover за 100 тысяч евро у бывшего прокурора Гольдарба нашли две VIP-квартиры за 800 тысяч долларов в Крыму и Киеве

Бывший начальник транспортного управления прокуратуры Киева, а также экс-директор Департамента внутреннего аудита и финансового контроля Министерства обороны Украины Максим Гольдарб, который всю сознательную жизнь работал на госслужбе, является обладателем 5-комнатной квартиры в Печерском районе Киева и шикарных апартаментов с видом на море в Крыму. Об этом со ссылкой на данные Реестра имущественных прав в своем Fbпишет журналистка Анна Бабинец.

Согласно данным реестров, квартира в центре столицы по улице Старонаводницкой, 5, была приобретена Гольдарбом в 2011 году, когда он возглавлял районную прокуратуру Киева, и оценивается в 500 тысяч долларов.

А в 2009 году работавший на Донбассе прокурором Гольдарб приобрел апартаменты на Южном берегу Крыма в Большой Ялте по улице Алупкинское шосе, 21а — эта недвижимость оценивается в 290 тысяч долларов.

Ранее “Прокурорская правда” писала, что прокурор родом из Донбасса (ранее он возглавлял надзорное ведомство Дебальцево) после перевода в Киев сумел удивитьстолицу своей тягой к роскоши, когда продемонстрировал свою машину «Range Rover», стоимостью 102 тысячи евро. За годы работы в системе ГПУ Гольдарб занимал должности руководителя отдела надзора за налоговой милицией Донецкой областной прокуратуры, затем работал главой Дарницкой районной прокуратуры Киева и начальником транспортного управления прокуратуры столицы.
goldarbvypiska
Работая в столице законник одно время пытался “крышевать” тему незаконной добычи песка, но затем покинул прокуратуру, и перебрался в систему Министерства обороны. Годом ранее он оказался под следствием — ГПУ открыла уголовное производство по факту халатности Гольдарба. В материалах СМИ указывалось на факты систематического хищения боеприпасов и запчастей к военной технике в Вооруженных силах Украины на сумму свыше 2,5 миллиардов гривен. Под нажимом журналистов через суд “грантоеды” добились того, что в отношении Гольдарба было возбуждено производство по фактам закупки некачественных бронежилетов и обуви для военных во время АТО, лекарств для нужд вооруженных сил в 2013 году, в результате чего государство потеряло 2,8 миллиона гривен.
Однако впоследствие дело спустили на тормозах, а сам Гольдарб подался в политику — онвозглавил близкую к “Батькивщине” общественную организацию “Публичный аудит”, которая профилируется на вопросах ЖКХ.

По материалам: ord-ua.com