Ідентифіковано чинушу, який порушив ПДР і розмахував «ксівою» біля Верховної Ради

415

Особу чиновника, який порушив правила дорожнього руху на вулиці Грушевського в Києві, а потім прикривався посвідченням Антикорупційного комітету ідентифіковано. Це Проценко Валерій Миколайович, який, за твердженням користувачів Фейсбуку раніше неодноразово порушував закон, навіть сидів за це. Крім того його пов’язують зі скандальним “регіоналом” Володимиром Олійником.

Про випадок порушення ПДР на Грушевського розповіла на своїй сторінці в Фейсбуці Юлія Кочерган.

«Виявляється — це Проценко Валерій Миколайович, — написала вона згодом. - Як повідомляють люди з ФБ, раніше він був збив на смерть дівчину і нещодавно відкупився від покарання в Печерському суді. Йому навіть обирали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, він сидів , але суд його відпустив і виправдав. Ще сказали, що він знайомий нардепа Олійника, який йому і допоміг відкупитися. Плюс сказали, що він жахлива і підла людина, яка наробила багато біди. Інші повідомили, що номера на “тойоте прадо” утреннего дядечки числятся за ”таврией”.

Інший користувач повідомляє, що часто зустрічав Проценка в готелі “Київ”:

«Этот или помощник Владимира Олийника, того самого что из ПР или его какой то “носитель” конвертов часто с ним в гостинице Киев ошивался. И очень любострастно в рот заглядывал. Он отношение к Майдану имеет такое же какЦарев».

Не оминула цей випадок і Урядовий уповноважений по боротьбі з корупцією Тетяна Чорновол. Вона зазначила, що це один з тих випадків, коли деякі особи прикриваються посвідченнями “антикорупційників” у різних побутових конфліктах.

Вона інформує, що Уповноважений з питань антикорупційної політики, не видає жодних посвідчень, чи “ксів”. Офіційно у Тетяни Чорновол працює лише два спеціаліста, і то вони рахуються в Секретаріаті КМУ, і в їхніх посвідченнях навіть згадки не має про антикорупційний орган.

«Тому, якщо Вам зустрінеться пройдисвіт, який прикриватиметься подібним посвідченням, та ще й для протиправних дій — викликайте негайно правоохоронні органи, і хай вони з’ясовуть, що то за “антикорупційники”, і дають їхнім діям правову оцінку», — порадила Чорновол.

Вона зазначила, що до неї, як до Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики все частіше надходять сигнали з різних регіонів України, що до приватних підприємств з’являються якісь особи, які показують “посвідчення” і представляються “Антикорупційним комітетом Тетяни Чорновол”, та намагаються шукати “порушення”, а потім вимагають “штрафи”. При цьому, підприємці, замість того аби викликати правоохоронців і перевірити, що то за “антикорупційники”, намагаються просто відкуптись від пройдисвітів.

Чорновол підкреслила, що Урядовий уповноважений по боротьбі з корупцією не має ніякого відношення до невідомого “Антикорупційного комітету”. Немає в урядовій структурі ніякого “Антикорупційного комітету”. То може бути одна з сотень громадських організацій, на яких Урядовий уповноважений не впливає.

По материалам:  ord-ua.com