Фискальная служба Украины работает по старым коррупционным схемам

735

По имеющейся у общественной организации «Верховенство права» информации - http://kraina.name/articles/korrupciya/130059-rukovodstvo-nalogovoy-legalizovalo-vzyatki-cherez , нынешние руководство фискальной службы Украины возобновила работу старых коррупционных схем, применяемых еще при Януковиче.

Через общественную организацию «Ассоциация плательщиков налогов Украины» украинский бизнес дает взятки высшему руководству Государственной фискальной службы Украины путем передачи денежных средств по договорам о возвратной финансовой помощи. Суммы исчисляются миллионами.

Для того чтобы проверить данную информацию и пресечь правонарушения, общественная организация «Верховенство права» направила заявления о проведении проверки высшим должностным лицам государства.

Обращение к бизнесу!

Если вы сталкивались с данной коррупционной схемой, передавали общественной организации «Ассоциация плательщиков налогов Украины» денежные суммы в виде возвратной финансовой помощи, сообщите об этом в Общественную организацию «Верховенство права» - http://verhovenstvo.com/contacts .

P.S. Мы все должны объединиться с целью
возврата бизнесу незаконно изъятых денег!!!

Ниже приводим текст обращения.

_________________________________________________________________________________________________________

Президенту України
Порошенку Петру Олексійовичу
01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

Голові Верховної Ради України
Гройсману Володимиру Борисовичу
01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5

Прем'єр-міністру України
Яценюку Арсенію Петровичу
01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2

Генеральному прокурору України
Яремі Віталію Григоровичу
01008, м. Київ, вул. Різницька, 13/15

Голові Служби безпеки України
Наливайченко Валентину Олександровичу
01033, м. Київ, вул. Володимирська, 33

Міністру внутрішніх справ України
Авакову Арсену Борисовичу
01601, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 10

№ 06/02-15
02.02.2015 р.

ЗАЯВА
про проведення перевірки

Громадська організація «Верховенство права» постійно здійснює моніторинг діяльності органів влади з метою протидії корупції та захисту порушених прав громадян.

Так, по інформації, що знаходиться у відкритому доступі в мережі Інтернет, громадській організації стало відомо про факти існування корупційних схем у Державній фіскальній службі України та її територіальних підрозділах.

Метою цією схеми є вимагання чиновниками з підприємців грошових коштів під видом поворотної фінансової допомоги.

Зазначена схема, згідно розповсюдженої інформації, стала можливою завдяки посередництву Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України».

Посадові особи зазначеної громадської організації вимагають від підприємців укладати договори про надання поворотної фінансової допомоги, а за її надання пропонують захистити від тиску з боку органів фіскальної служби.

У разі, коли підприємець відмовляється укладати договір про надання поворотної фінансової допомоги, до підприємця органом фіскальної служби направляється перевірка, завданням якої є знайти будь-які порушення законодавства, а у разі якщо це не вдається, штучно їх винайти та заблокувати роботу, що призводить до збільшення боргів та фактично банкрутства.

Після тиску з боку податківців більшість підприємців погоджуються підписати договори та віддати кошти у необхідній сумі. Після їх отримання, кошти перераховуються з рахунків «Асоціації платників податків України» на рахунки інших структур після чого кінцевого вигодонабувача встановити є майже неможливим.

Коли деякі підприємці по закінченню строків повернення фінансової допомоги звертаються до спілки там їм повідомляють, що кошти у них відсутні та радять звернутись пізніше.

Після цього до підприємців які наполягають на поверненні коштів знов приходять працівники фіскальної служби, які радять по питанню повернення коштів не звертатись ані до спілки, ані до суду з метою уникнення проблем у майбутньому.

Таким чином вбачається, що громадська організація «Асоціація платників податків України» за підтримки чиновників Державної фіскальної служби України фактично займається вимаганням коштів з підприємців та юридичних осіб під видом надання поворотної фінансової допомоги.

Згідно статті 5 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» органи прокуратури України, спеціальні підрозділи Міністерства внутрішніх справ України та Служби безпеки України здійснюють заходи щодо запобігання і протидії корупції в межах повноважень, визначених конституцією України.

Враховуючи вищевикладеного, керуючись статтею 5 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», -

ПРОСИМО:

1. Провести перевірку діяльності Державної фіскальної служби України та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України».

2. Розпочати досудове розслідування та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності.

3. Про результати перевірки та про хід досудового розслідування письмово повідомляти громадську організація «Верховенство права» за адресою: 65012, м. Одеса, а/с № 47, при наданні відповіді посилатись на вихідний номер заяви.

З повагою,
Президент ГО «Верховенство права»
Букач В.М.

http://verhovenstvo.com/view/8201