Фірми та партнери сина заступника Яреми

690

Генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що призначив службове розслідування за фактом погроз журналістам проекту "Наші гроші" на телеканалі "ЗІК".
Журналісти програми зняли сюжет про родинний маєток і 140 га землі зі ставками, що належить заступникові генерального прокурора Анатолію Даниленку (головний по кадрах і забезпеченню в прокуратурі).

Під час зйомок сюжету про чиновника Генпрокуратури журналістка Аліна Стрижак отримала погрози. В коментарі Українській правді Ярема повідомив: "Маєток належить його (Анатолія Даниленка) синові (В'ячеславу), якому 30 років і який займається бізнесом".
"Мені здається, що це трошки накручено (обвинувачення на адресу Даниленка). Іде цілеспрямована кампанія під одну людину, і щойно ми починаємо готувати підозри проти впливових осіб щодо нафти, газовидобування, то починають порушувати такі питання", - додав Ярема.

До речі, син генпрокурора – Валерій Віталійович - очолює департамент державної реєстрації речових прав на нерухоме майно в Державній реєстраційній службі України.

INSIDER з'ясував, що ж за бізнес у 30-річного прокурорського сина, який дозволив звести елітний маєток та отримати 140 га під Києвом.

Ця площа зі ставками раніше належала громаді села Салтанівка Васильківського району Київської області. Сьогодні вона записана на компанію "Солтанівка-Каскад".

Фірма належала трьом інвесторам: В'ячеславу Даниленку - сину заступника Яреми, маловідомій киянці Лесі Швець та Микиті Ільїну – сину депутата Київради від УДАРу Геннадія Ільїна.

Геннадія Ільїна називають колишнім керівником охорони Петра Порошенка. За даними Української правди, це людина з оточення Віталія Яреми.

На сьогодні, за даними реєстру юросіб, серед засновників "Солтанівки-Каскад" залишилася лише Швець. Даниленко та Ільїн вийшли зі складу власників компанії "Солтанівка-Каскад". Замість них до складу засновників зайшов Євген Ільїн – 29-річний племінник депутата Геннадія Ільїна. Євген також є директором фірми "Бізнес-Інвест Груп", яка належить його дядькові.

2008 року В'ячеславу Даниленку та Микиті Ільїну належала компанія "Престиж-Інвест Груп". На неї було записано промислове приміщення в Подільському районі столиці. 2009-го компанію продали ISTIL Group бізнесмена Мохамада Захура, яка планувала з приміщення побудувати БЦ Rialto.

За даними реєстру юридичних осіб, В'ячеслав Даниленко також був серед власників ТОВ "Класик". Сьогодні компанія належить його родичці Наталії Даниленко та тому ж таки Геннадію Ільїну.

Інший бізнес Даниленків – ТОВ "Українська автомобільна корпорація "Автопром". Партнером молодшого Даниленка в цій фірмі був 27-річний киянин Олександр Прихватило. Сьогодні фірма переписана на Колтуненка Юрія Миколайовича, згадок про якого немає.

Натомість e мережі можна знайти резюме Юрія Колтуненка з досвідом роботи кур’єром, що розвозить піцу.

Даниленкові та Прихватилу належала також ТОВ "Українська бізнес-група "Київ". Згодом прокурорський син теж вийшов зі списку власників компанії.

Ще один бізнес партнерів – ТОВ "Страхова агенція "Плай-плюс". Частка в цій компанії належала також матері Прихватила – Олені.

Виявилося, що в цій сім'ї сталася трагедія.

"15 квітня 2014 року у столиці зник Прихватило Олександр Миколайович (1987 року народження)", - йдеться в сюжеті телеканалу Магнолія ТВ. З проханням знайти сина до журналістів телеканалу звернулася його мати – Олена Прихватило. За її словами, зниклий мешкав у столиці, працював у страховій компанії, яка належала родині. Однак її син паралельно підробляв у якійсь фірмі, йдеться в сюжеті.
"Так, я розшукую свого сина. Наразі про мого сина нічого невідомо. Зверталася в Святошинське РВ УМВС. Мені ніякої відповіді не дали. Запит у міліцію подавала 22 квітня. З того часу жодної реакції органів не було", - розказала INSIDER мати Олександра Прихватило.

За її словами, вона знала, що Прихватило та Даниленко були партнерами.

Сьогодні страхова компанія "Плай-плюс" належить іншій людині - Олександрові Юрченку.

"Як компанія могла бути продана, я не знаю. Останнім часом там ніякої господарської діяльності не вели", - каже Олена Прихватило.

INSIDER звернувся із запитом до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо зникнення бізнес-партнера сина заступника генерального прокурора. Запит також було надіслано Авакову через соціальну мережу Facebook, активним користувачем якої він є. Відповіді ні через прес-службу, ні від самого Авакова редакція не отримала.

По материалам: theinsider.ua