До рук «хитрющого лиса»-депутата прилипли 13 000 га лісів

633

Прокуратура Бородянського району заявила позов до суду проти ТОВ «Хитрий лис» з вимогою визнати недійсним договір про умови ведення мисливського господарства, а відповідно – повернути державі мисливські угіддя площею 12,8 тисяч гектарів.

Йдеться про угіддя на території Бородянського та Ки єво-Святошинського районів. Ці землі в 2013 році Київська облрада надала у користування ТОВ «Хитрий лис». Угіддя фірма отримала для ведення мисливського господарства терміном на 49 років.

За даними прокуратури землю фірмі передали з порушенням законодавства, а саме без погодження з усіма власниками або користувачами земельних ділянок.

Згідно з наявними в судовому реєстрі матеріалами, поки що позовну заяву прокуратурі повернули, бо в пакеті документів був відсутній опис вкладення, тобто список-перелік поданих документів.

Разом з тим за ці ж угіддя наразі судиться Бородянське районне мисливське господарство УТМР. Згідно з матеріалами справи, саме за ним ці землі були закріплені раніше. Загалом мисливці мали 15 тис га, отримали їх в 1997 р. і мали право користуватися до 2012 р. За деякий час до закінчення терміну РДА дала дозвіл продовжити користування ще на 20 років, однак у 2013 р. документи так і не перереєстрували.

Як повідомляє Наші гроші, перший суд бородянські мисливці програли. Межі було погоджено головою Бородянської РДА, головою Києво-Святошинської РДА, начальниками райуправлінь Держземагенства, а в матеріалах справи є також копії погоджень власників переданої в користування третій особі земельної ділянки (якої саме – не уточнюється). З цього суд зробив висновок, що всі необхідні документи наявні, і відмовив у позові. Оскаржити в апеляційній інстанції поки не вдалося – також, як і прокуратурі, через невідповідно оформлені документи.

Одноосібним власником ТОВ «Хитрий Лис» є Микола Харченко – депутат Вінницької облради (безпартійний, позафракційний), приписана фірма за його ж службовою депутатською адресою. Фірму «Хитрий Лис» зареєстрували 2 лютого 2013 р., а рішення про відвід угідь компанії було прийнято 28 лютого, тобто вже за кілька тижнів після заснування. Статутний фонд фірми складає 10 млн грн.

По материалам: expres.ua