Дерибан посад в Житомирській ОДА

490

Обласна громадська організація роботодавців, котру за попередньої влади фінансував спільник Януковича Дмитро Фірташ, підрядилась обслуговувати новопризначеного губернатора Сидора Кізіна та добирати йому для погодження кандидатів на керівні посади в Житомирській обласній державній адміністрації та інших відомствах.

12 березня без публічного оголошення на чергове напів – таємне зібрання до ОДА прибули приблизно сорок чоловік — деякі представники бізнесу, громадських організацій, вчорашні опозиціонери та кандидати на прибуткові корита.

Список бажаючих обійняти хлібні посади складав невідомо хто, а номінантів представляв голова новітнього кадрового агентства роботодавців «Сидорова коза». Пересічні мешканці Житомирщини та тисячі підприємців про знаменну подію взагалі нічого не знали. Кастинг відбувався за принципом «одна посада – один кандидат». Кандидатами виступали переважно чиновники, діючі і колишні. Не обійшлось без жорсткої критики, розумних порад і гучних скандалів. Головуючий вперто педалював голосування, не зваживши на те, що зібрання було нелегітимним і відбувалось без аншлагу.

svoboda.zhitomir.ua