Авер’янова шантажує високопосадовець СБУ

885

Screenshot_3-1 Як повідомляють представники Авер’янова, особи зі складу вищого офіцерського складу Служби пропонували Авер’янову участь у злочинній схемі. Згідно з якою він, будучи на посаді заступника міністра Державної служби з надзвичайних ситуацій мав би сплачувати представникам контролюючих органів 3% від обороту підприємства, яке брало участь в тендерах. Відповідно до проведених торгів, сума виділених на облаштування і будівництво протипожежних машин, за які відповідав Авер’янов, складала: 200 млн грн. за 2015 рік, 400 млн. грн. – за 2016. Отже, зловмисники зі складу силовиків, згідно з оприлюдненою заявою, мали намір отримувати регулярну данину з відомства ДСНС у десятки мільйонів гривень.

Авер’янов звернувся із заявою до ГПУ, і навіть мав очну ставку із вказаними службовцями СБУ в Генпрокуратурі в рамках відкритого провадження. Але далі свідчень справа не зрушила. Натомість на колишнього службовця почав здійснюватися психологічний тиск. А в пресі з’явилися наклепницькі статті, в яких виливався бруд стосовно особистого життя колишнього чиновника.
– Викриті хабарники не гребували нічим, – коментує заяву Олег Авер’янов, – від погроз і анонімних дзвінків вони перейшли до дій. Через мою колишню дружину інціціювали ряд судових заходів спрямованих на майнові скандали. Коли це не вдалося – перейшли до політики тиску, залякувань і травлі через засоби масової інформації. В рамках кампанії по дискредитації було зафіксоване кримінальне провадження, яке вони й сьогодні використовують як основний засіб для психологічного терору. Можна тільки здогадуватися про статки цих людей, які знаходять засоби підкуповувати не тільки окремих журналістів, але й цілі телевізійні канали для розправи. Так, у 2016 році ми виграли позов в одного з центральних телеканалів на символічну суму позову, проте змусили вибачитися і визнати інформацію стосовно мене і репутації ДСНС – недостовірною.

Проте, переслідування з боку шахраїв, за словами Авер’янова не припиняються й досі. Днями колишнього службовця ДСНС запросили на інтерв’ю нібито для програми новин 24 каналу, в ході якого з’сувалося, що характер збору інформації журналісткою носить явно упереджений характер, а сама манера «інтерв’ю» являла собою психологічний вплив з метою приниження гідності та дискредитації його в очах телеглядачів.
Про що Авер’янов повідомив керівництво каналу.

Слідче управління СБУ та Генеральна прокуратура України надали офіційні висновки про те, що провадження відносно Олега Авер’янова не починалися і не здійснюються. Проте презумпція невинуватості стосовно екс-заступника голови ДСНС не захищає від незаконного переслідування. Через що колишній держслужбовець змушений звернутися публічно до ЗМІ з сенсаційною заявою.

За матеріалами: n-v.com.ua